Jag brukar få frågan, – vad är ditt bästa hälsotips? Då är det utan tvekan att börja laga egen mat och ta med matlådor till jobbet. Då har du full koll på vad du har för ingredienser och du tjänar dessutom massor med pengar istället för att betala dyra luncher ute på lunchmatställen och restauranger.

Här kommer 5 tips på bra matlådor:

  1. Gör en omelett på morgonen när du ändå fixar din frukost. Knäck två ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar. Skiva de grönsaker du har och stek hastigt i en stekpanna. Häll på äggsmeten och strö på lite ost och kanske lite skinka, tonfisk eller räkor. Låt steka tills omeletten är fast och lägg i en matlåda.
  2. Gör en naturell omelett eller en äggröra och lägg på en bädd av rucolasallad i en matlåda. Lägg lite lufttorkad skinka bredvid med cocktailtomater och några skivor melon.
  3. Koka 2 ägg och blanda med 1 msk majonnäs och lägg i en matlåda. Lägg 1 burk makrill i tomatsås bredvid och lägg i lite färska grönsaker.
  4. Lägg 1 kokt ägg, 1 liten burk tonfisk, morotsstavar, paprikaskivor och citronmarinerad broccoli i en matlåda. Koka quinoa och blanda med lite grön pesto och lägg lådan tillsammans med vattenmelon och grapefrukt.
  5. Gör en tomatsoppa genom att hacka en 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta, stek i en kastrull med lite olivolja och häll på lite flytande honung, en burk krossade tomater och en buljongtärning. Låt koka ihop med salt, peppar och örtagårdskrydda. Mixa soppan slät och späd med vatten. Servera som den är eller lägg på lite fetost eller stekt halloumiost.

Sist men inte minst är ett tips att alltid laga en extra portion och lägg i kylen eller i frysen – det är den bästa matlådan! Själv älskar jag köttfärssås och den smakar bara godare dagen efter och det har jag gärna som matlåda. Då brukar jag antingen göra en snabb sallad till eller svarva squash till spaghetti!

Hälsningar Ulrika