Vill du baka en god kaka till påsk utan socker och gluten och dessutom raw food så bjuder jag på denna väcka skapelse som är lätt att göra och dundergod!
Raw hallon och chokladkaka – 6 portioner
Botten
1 dl mandel
1 dl kärnfria dadlar
1 ½ msk kakao
¼ tsk vaniljpulver
50 g mörk chocklad, 70%
1 tsk kokosolja
Hallonfyllning
1 dl hallon
½ dl cashewnötter
2 msk kokosflingor
3 msk agavesirap
½ tsk pressad citron
4 msk smält kokosolja
Chokladöverdrag
1 dl naturella cashewnötter
2 msk kokosolja
1 msk kakao
2 msk agavesirap
Dekoration: frystorkade bär, hackade hasselnötter och kakaonibs.
Mixa mandel, dadlar, kakao, vaniljpulver i en matberedare till en slät smet. Koka upp vatten i en kastrull och bryt ner chokladen i bitar i en rostfri skål i vattenbadet.
Sänk temperaturen och rör ner kokosolja tillsammans med chokladen. Vänd ner smält choklad i matberedaren och mixa ihop. Tryck ut smeten i en liten pajform med avtagbara kanter. Mixa cashewnötter i en matberedare tillsammans med hallon, kokosflingor, agavesirap och pressad citron. Smält kokosolja i en kastrull och häll ner i halloncrémen. Bred ut crémen på browniebottnen till ett jämnt lager och ställ in i frysen i cirka 8 timmar. Mixa cashewnötter i matberedare och tillsätt kokosolja, kakao och agavesirap. Mixa till en slät créme. Stryk ut crémen på kakan och sätt in i frysen i en timme. Dekorera med frystorkade bär, hackade hasselnötter och kakaonibs.