Efter tio - omelett

I morse tittade jag på “Efter Tio” med Malou. Det gör jag ofta för jag startar mina dagar med att sätta mig med en kaffekopp och gå igenom mail, blogga och göra lite administrativt. I dag hade Malou en gäst som lagade omeletter och det var så bra tycker jag! Tänk vad enkel denna rätt är att göra och tänk vad nyttigt det är!

Efter tio - omelet

Ägg innehåller en massa vitaminer och mineraler samt bra fetter. Dessutom är ägg proteinrikt, mättande och en naturlig produkt. En omelett passar inte bara till frukost utan är perfekt som lunch eller middag också. I programmet tipsade kocken att man kunde toppa sin omelett med t ex räkor, osttärningar, rödlök, dill och en klick créme fraîche – en sk Skagenomelett. Andra toppings kan vara tonfisk, gräslök, oliver, fetaost, spenat, chaminjoner, paprika, halluomi, getost, valnötter, rucola, granatäpple, tomater, skinka – ja det finns en massa man kan lägga på sin omelett!

Omelett med frukt

Här kommer mitt bidrag som jag ofta gör – jag gör en ostomelett på 2 ägg och toppar med färsk frukt t ex granatäpple och kiwi – så gott! Hela min familj gillar när jag ställer en så här härlig tallrik framför dem på morgonen – ja, jag vet en curlingmorsa… Det är jag det!