I morse gästade jag “Malou Efter Tio” och bjud på olika mellanmål! Missade ni inslaget så hittar ni det här:
Nedan hittar ni bilder och recept som jag varmt kan rekommendera att ni provar hemma!
Hälsningar Ulrika
Muffins med hallon och banan– 4 st
1 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 msk proteinpulver med smak tex vanilj
1 dl frysta bär, t ex hallon
1 liten banan
2 dl flytande äggvita
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser väl. Häll på äggvitan och rör om. Mosa bananen och blanda ner. Vispa till en smet och fördela jämt i 6 muffinsformar. Lägg ner hallon i varje muffins. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Grön smoothie ”To Go” – 4 glas
2 dl bladspenat
2 dl fryst mango
1 msk riven färsk ingefära
½ gurka
1 avokado
en knippe persilja
1 apelsin
1 lime
Lägg spenat, mango, ingefära, gurka, persilja och avokado i en blender. Skala apelsinen och limen och lägg ner i blendern. Mixa till en jämn smoothie och häll upp på glas eller i en ”To go flaska”
Tonfiskröra i salladsblad eller på grovt bröd – 1 portion
1 liten burk naturell tonfisk, 90 g
½ grönt äpple, tärnat
½ dl strimlad purjolök
½ msk senap
1 msk majonnäs
1 msk gräddfil
Salt och svartpeppar
Blanda ihop alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar. Servera i salladsblad eller på en grov macka.
Smoothie bowl med kakao – 2 portioner
2 msk chiafrön
1 ½ dl havremjölk
1 krm vaniljpulver
1 dl fryst mango
1 avokado
5 torkade dadlar
2 msk kakao
Blanda chiafrön, havremjölk och vaniljpulver i en skål. Låt stå 5 minuter och blanda om. Lägg mango, avokado, dadlar och kakao i en matberedare. Lägg ner chiafröblandningen. Mixa till en jämn smet och häll upp i en skål. Toppa med bär, avokado och mango.
Vill ni göra en Chiafrögröt så blandar du 2 msk chiafrön, en nypa vaniljpulver, 1/2 dl frysta mangotärningar och 1 1/2 dl havremjölk i en skål. Blanda om lite då och då under 15 minuter. Lägg upp i en skål med hallon och mango och servera med lite mandelflan och kokosskivor.