I går fick jag min nya kokbok i handen! “Gröna Kickstarter med Ulrika” kommer nu lagom till nya året och här presenterar jag 4 nya kickstarts med vegetarisk lågkolhydratkost! Detta är min 30:de kokbok och som vanligt tycker jag att det är den bästa… läs mer här och beställ din bok! Jag firade med ostron och champagne på B.A.R i Stockholm!

Eftersom det är lördag och helg tänkte jag inspirera med ett gott recept på tacos på ett annorlunda sätt. Dessa fisktacos är ljuvliga och faktiskt lätta att laga. Jag köper fryst torskrygg och tinar snabbt i en skål med vatten (tar bara 30 min), panerar med mitt favoritströbröd Crumbs som är glutenfritt och så himla gott! Sedan har jag en favoritchilisås som säljs på ICA och gör chilimajonnäsen så himla god!

 

Här kommer receptet och om du vill se mig laga denna rätt – gå in och prenumerera på min You Tube kanal: Ulrikas Hälsokök.

Fisktacos – 4 portioner

4 frysta torskryggsfiléer à 110 g
salt, vitpeppar
1 ägg
2 dl crumbs, glutenfri panering

4 st tacoskal

Mangosalsa

1 mango

1 avokado

1 liten hackad rödlök

¼ hackad gurka

½ grön chili

1 lime – saften

½ tsk olivolja

1 kruka färsk koriander

Chilimajonnäs

3 msk majonnäs

2 dl creme fraiche

1 msk chilisås (gärna Sin Sin)

Några droppar spicy cajun

1 vitlöksklyfta

Dekoration: Rädisor, lime, koriander

Tina fisken, salta och peppra. Vänd filéerna i uppvispat ägg och sedan i ströbrödet. Lägg fisken på en ugnsplåt och  sätt in i ugnen på 225 grader i 15 minuter.

Gör under tiden mangosalsan. Skala och skär mangon i mindre bitar. Dela avokadon och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken samt gurkan och chilin. Lägg ner allt i en skål.

Pressa limesaft och häll på olivolja. Lägg ner koriander ,salt och peppar  och blanda om allt.

Gör sedan chilimajonnäsen genom att blanda allt i en skål och pressa ner vitlöken Smaka av med lite salt.

Ta sedan ut fisken ur ugnen när den är klar. Lägg på lite grön sallad i ett tacsoskal och lägg sedan över mangosalsa, fisk och majonnäs. Dekorera med lite koriander, rädisor och lime.