Sista dagen på året – I morgon startar jag min egen “Kickstart” som jag har arbetat med under hösten. Det är flera av mina kunder som har provat denna med väldigt bra resultat. De flesta tappar ca 4 kg på 2 veckor. Det här är en ny variant mot den jag skapade med oerhört gott resultat förra året men den bygger på samma idé nämligen att äta olika mängd kalorier varannan dag (mellan 900-1200 kalorier) och ytterst lite kolhydrater.

Om ni vill börja planera och köpa in mat så har ni menyn för Dag 1 nedan. Recepten är för 2 personer och ni kan om ni vill använda samma meny dag 3 om ni vill minimera tiden i köket. Börja gärna dagen med 2 dl vatten och saften av 1/4 citron samt svart kaffe. Ät bara det som står nedan och inget annat! Det kan vara lite tufft i början men jag lovar att ni kommer att gilla att ni började efter några dagar när kroppen vänjer sig. Om du blir hungrig, drick vatten, te och kaffe. Hälsningar Ulrika

hundar 135 hundar 108

Dag 1
Frukost: 2 kokta ägg, 1 msk majonnäs och 1 grapefrukt
Lunch: Kycklingröra med sallad (se recept nedan)
Middag: Lammburgare med fetaost (se recept nedan)

Kycklingröra med senap och äpple – 2 portioner
½ grillad kyckling
3 msk sötstark senap
½ dl gräddfil
3 msk majonnäs
Salt och svartpeppar
½ dl hackad färsk bladpersilja
10 cm purjolök
1 grönt äpple

Bena ur kycklingen och skär kycklingen i små bitar. Blanda senap, gräddfil och majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar. Lägg i kycklingen och persilja och blanda om. Strimla purjolök och skär äpplet i små tärningar (spara några skivor till dekoration). Blanda ner i kycklingröran. Lägg sallad på ett fat och lägg på röran. Dekorera med äppelskivor och lite ärtskott.

hundar 142

Lammburgare med feta – 2 portioner
300- 400 g lammfärs (går att använda nötfärs också)
1 krm torkade örtkryddor
1 vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
1 msk smör
¼ rödlök
50 g fetaost
2 stora salladsblad
2 msk granatäpplekärnor
Lite ärtskott

Blanda färs och örtkryddor i en skål. Skala och finhacka vitlök och blanda ner i färsen tillsammans med salt och peppar. Forma till biffar och stek några minuter per sida i smör i en stekpanna. Skala och skiva rödlöken. Smula över osten på burgarna och fördela rödlök över. Lägg burgarna på salladsblad och strö över granatäpplekärnor. Dekorera med ärtskott.