Jag har experimenterat lite i går kväll och bakade en mjuk pepparkaka som jag är nöjd med. Det är en del ingredienser att köpa in men när jag bakar använder jag alltid dem och de räcker länge.
Jag använder mycket produkter från Risenta och har alltid hemma: mandelmjöl, rismjöl, majsmjöl, bovetemjöl, kokosmjöl. Sedan har jag Fiberhusk, Maizena och Sukrin – då kommer man långt med sin glutenfria bakning!
Mjuk pepparkaka – 1 kaka
3 ägg
1 1/2 – 2 dl Sukrin Gold
100 g smör
1 dl manelmjöl
3/4 dl Maizena
1/2 dl majsmjöl
1/2 dl rismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
1/2 dl mjölk
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kardemumma
1 krm malen nejlika
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sukrin poröst några minuter. Smält smöret. Tillsätt alla ingredienser medan elvispen är i gång och vispa i ca 5 minuter. Häll över smeten i en avlång bakform som är smord. Grädda 25 minuter.