Nu ska ni få mina bästa påskrecept som jag själv gör hemma! GLAD PÅSK!

Påskägg

Påskägg – 4 portioner 

4 ägg

4 gröna sparrisar

Pressad citronsaft

½ finhackad gräslök

½ dl grädde

3 msk smör

½ dl parmesanost

Salt och peppar

Slå av toppen på äggen, så att äggskalen blir så hela som möjligt. Häll äggen i en kastrull och lägg i smör och grädde. Sjud under omrörning på låg värme tills äggröran börjar bli fast. Dra av från plattan. Tillsätt riven parmesan och hackad gräslök. Smaka av med salt och peppar. Koka sparrisen i ca 2 min i lättsaltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag. Pressa citron över. Fyll äggskalen med äggröran och stick i en sparris i varje ägg. Garnera med gräslök.

IMG_2797

Chevrepaj med spenat, valnötter och fikon – 6 portioner  

Pajbotten

100 g smör

2 dl bovetemjöl

2 msk blandade frysta örter

1 krm salt

Fyllning

3 ägg

2 dl grädde

2 dl blandade färska örter t ex basilika, oregano och timjan

Salt och svartpeppar

100 g färska spenatblad

50 g färsk ruccola

200 g chevreost

1 msk balsamico

Topping

2 färska fikon

50 g valnötter

En näve ruccola

Mixa smör, bovetemjöl, frysta örter och salt i en matbredare till en jämn deg. Tryck ut degen i formen och låt vila ca 1 timme i kylen. Sätt ugnen på 200°C och grädda pajskalet i ca 15 min. Låt svalna. Blanda ägg, grädde, färska örter, salt och peppar.  Lägg spenatblad och ruccola i botten på pajskalet. Skiva chrevreosten och fördela över salladen. Ringla balsamicon över osten och häll över äggstanningen.  Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Klyfta fikonen och hacka valnötterna grovt. Toppa med ruccola, fikonklyftor och valnötter.

Bästa sillarna!

Underbara krämiga sillar….som är så lätta att göra!

Senapssill

1 paket ”5 minuter sill”

1 msk grovkorning senap

1 msk dijonsenap

½ strimlad purjolök

2 msk hackad färsk dill

½ dl majonnäs

2 msk gräddfil

Salt och svartpeppar

Örtsill

1 paket ”5 minuter sill”

1 finhackad rödlök

Skal av 1 citron

1 dl färska blandade örter t ex dill, basilika, persilja, gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Pepparrotssill

1 paket ”5 minuter sill”

½ dl finriven färsk pepparrot

2 msk kapris

½ dl hackad gräslök

2 msk majonnäs

½ dl gräddfil

Salt och svartpeppar

Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och fördela sillbitarna jämnt i tre skålar. Blanda ner ingredienserna till senapssilen i en skål, ingredienserna till örtsillen i en skål och ingredienserna till pepparrotssillen i en skål. Smaka av med salt och peppar och ställ kallt till servering.

IMG_2810

Örtbakad kyckling

Ugnsbakad lax med citron

600 g laxfilé

1 citron

1 msk olivolja

Chiliflakes

Salt och citronpeppar

Gräslök

Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxfilén i en ugnsfast form. Pressa saften från ½ citron över laxen och ringla över olivolja. Krydda med chiliflakes, salt och citronpeppar och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Garnera med resten av citronen och strö över färsk, hackad gräslök.

Ärtpesto
2 dl frysta ärtor

1 dl mandel

1 liten vitlöksklyfta

½ dl olivolja

Citronsaft

Salt och peppar

Lägg ärtor, mandel, och vitlök i en mixer. Häll i oljan lite i taget och mixa samtidigt till en slät blandning. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.

 Koriandersås

1 lime

1 kruka färsk koriander

3 dl creme fraiche

Torkad chili

Salt och svartpeppar

Riv skalet från limen och pressa ur saften. Mixa det med koriander och crème fraiche. Smaka av med chili, salt och svartpeppar.

Kyckling med örter

4 st kycklingfiléer
2 msk blandade torkade örter

2 msk olivolja

Salt och peppar

70 g ruccola

Färska örter

Sätt ugnen på 175°C. Lägg kycklingfiléerna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda örter och olivolja i en skål tillsammans med salt och svartpeppar. Bred blandningen på filéerna och ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 35 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Skölj ruccola och lägg den på ett stort fat och fördela de ugnsbakade kycklingfiléerna på salladen. Toppa med färska örter.

Osttallrik