Nyss hemkommen från Mallorca (igen)! Min dotter Ebba bor där nere och jobbar på Hotel Tres som jag också jobbar med (gör deras matkoncept med goda smörrebröd och sallader). Ebba fyllde 20 år och vi var nere och gratulerade henne förstås.

För drygt ett år sedan köpte jag min lägenhet i Santa Catalina som jag verkligen älskar! En nyrenoverad lägenhet med gamla fina detaljer i ett mysigt kvarter – känns alltid som hemma när jag kommer dit. Jag har nu bokat alla resor under våren och fram till hösten och reser dig var 4:de eller 5:de vecka. Nu blommar både mandelträden på Mallorca och den gula Mimosan är ett praktverk!

Jag tillbringade dagarna med promenader längs havet, goda luncher, hängde på Hotel Tres, träffade direktören Svenn som är helt underbar!

Jag har varit på många restauranger i Palma under åren men mina bästa tips är:

Hotel Tres – smörrebröd och hälsosallader – mysigt att slinka in i hotellets uteservering på lunchen och njuta av dessa rätter!

Umbo – bästa råbiffen och en härlig combo av rätter med asiatisk touche!

KOA – absolut bästa pizzan i Palma – prova Byron Bay som är en vegopizza med burrataost – helt ljuvlig!

La Bouveda – mysigt, spanskt tapas ställe med mycket turister. Ta en Sangria i baren och några tapas. Jag älskar deras baconlindade dadlar…

La Gaudeix – bästa spanska tapasstället i Palma – boka bord på detta lilla ställe och låt servitören välja vad du ska äta – suveränt ställe!

Dukes – ett favvoställe som jag går ofta till – rätter från Asien och mellanöstern. Min favorit är Råkostsalladen med mango, anka och jordnötssås – så ljuvlig!

Patron Lunares – bästa guacamolen som finns! Man gör själv sin guacamole vid bordet och detta är så gott! Bästa hamburgaren i Palma serveras här.

Det finns förstås så många fler ställen men dessa är restauranger som jag alltid återkommer till!