Nu är jag på Gotland och ser min fina lada förvandlas! Det var ett tag sedan jag var här och nu när jag kom hade det hänt mycket. Hela fasaden är nu renoverad och alla fönster och dörrar är på plats. Invändigt har vi lagt ett nytt tak/golv och det blir ett stort utrymme även på loftet.

Nere i restaurangen är golvet klart och snart ska väggar upp.  I dag har jag möte med min köksleverantör TODEJ i Västergarn. Thomas som är snickare ska bygga 2 olika showkök, ett i en lantlig fransk stil och ett kök i gotländsk design och detta ska monteras i början på året. Sedan är det baren som ska på plats och disk samt WC – snart klart alltså!

Jag var nere och fikade hos de gamla ägarna, Folke och Ulla och då fick jag kika på gamla bilder på gården. Kul att se hur det såg ut på den tiden och bra för att kunna renovera i gammal stil.

I Hemse träffade jag Laban som gör surdegsbröd här på Gotland – en härlig och duktig kille! Hans bröd finns numer på Gotlandsbåten och den serveras till höstens rotfruktsoppa!

Bifogar ett gott och lätt recept för fredagsmyset! Trevlig helg önskar Ulrika

Ugnsbakad lax med spenatsås  – 4 portioner

400 g fryst spenat

1 dl vatten

1 fiskbuljongtärning

Salt och svartpeppar

1 dl grädde

1 tsk smör

4 laxfiléer, ca 150 g st

1 krm skärgårdskrydda

100 g ruccolasallad

Sätt ugnen på 200 grader. Tina spenaten något och lägg i en kastrull. Häll på vatten, buljongtärning, salt, svartpeppar och grädde. Låt koka ihop under ca 10 min under svag värme. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn laxfiléerna runt om i någon minut. Häll spenatsåsen i en ugnsform. Lägg laxfiléerna över och strö på skärgårdskrydda. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Servera med lite ruccolasallad.