God morgon denna härliga fredag! Idag tänkte jag dela med mig av min egen hälsoförändring. Det tog 15 år innan jag förstod att det är bara jag som kan förändra min hälsa och ingen annan kommer att göra det åt mig. Att jag faktiskt hade kraften att förändra mitt sätt att äta och välja bra råvaror, att motionera och att inse att även jag kan lyckas. 

Från jag var 15 år, mitt i tonåren har jag kallats ”mullig” och detta blev min självbild någonstans när jag gick i åttonde klass. Jag såg mig själv som tjock men när jag idag tittar på bilder idag så såg jag ut som en vanlig, frisk tonåring. Jag har funderat mycket på varför jag sedan blev överviktig och har kommit fram till att min självbild var fel!

Tankar skapar känslor och framför allt om man tänker negativa tankar. Detta var orsaken till att jag vid 30 års ålder vägde nästan 100 kg och min övervikt var ett faktum. Visserligen hade jag fött 2 barn men efter att rannsakat mig själv insåg jag att åt för mycket och alldeles fel samt var lat och inte uppskattade motion.

Den 1 februari, 2002 föll ”poletten” ner efter att jag hade läst om lågkolhydratkost, på den tiden GI metoden. Jag började förstå att anledningen att jag åt mycket och ofta var att jag baserade min kost på snabba kolhydrater som gjorde att mitt blodsocker var som en berg- och dalbana. Den dagen gjorde jag en radikal förändring i mitt liv som har betytt otroligt mycket för min hälsa och mitt välmående.

På 7 månader tappade jag 30 kg genom att utesluta kolhydrater i form av ris, pasta, bröd och socker och jag började röra på mig. Istället för en tallrik med flingor, mjölk, skivad banan och ett glas juice till frukost njöt jag av äggröra, avokado och skinka. Till lunch började jag äta riktig, varm mat istället för pastasallader och middagarna hemma förändrades från makaroner och köttbullar till mer vällagad mat med naturliga proteiner, mycket grönsaker och mer fett i form av såser.

Mina gamla jeans från när jag vägde nästan 100 kilo

Jag njöt av min nya kosthållning och för första gången i mitt liv kände jag mig tillfreds, nöjd och mätt hela dagen. Det gjorde att jag inte tänkte så mycket på mat och jag hade inga problem att hålla mig till 3 bra mål per dag och skippa socker mellan måltider. Jag hade fått ett blodsocker som låg lågt och jämnt.

Nu, efter 18 år har jag skaffat mig en lång erfarenhet och mycket kunskap om såväl näringslära, förbränning, sjukdomar och hur man ska leva ett hälsosamt liv som stärker kroppen. Jag har gett ut 31 kokböcker inom lågkolhydratkost och inspirerat 100 – tusentals människor till ett friskare, lättare och hälsosammare liv. En sak har jag lärt mig och det är att det finns ingen kostplan som passar alla! Det gäller att hitta en livsstil som passar just sig själv och som man kan leva efter.

Jag brinner för att hjälpa andra människor göra en hälsoförändring och efter att ha läst en vetenskaplig studie för något år sedan att det tar 66 dagar att förändra sin livsstil har jag skapat en unik onlinekurs med ett utbud av olika kostplaner. Under dessa 66 dagar får du mina bästa lågkolhydratrecept som både är enkla att laga och hjälper dig att hålla ditt blodsocker på en låg nivå. Jag kombinerar mina kostplaner med fasta för att du ska få ett snabbt och effektivt resultat, både i vikt och mått, men också för en friskare kropp.

Under många år har jag jobbat med att hitta glädjen i att motionera och i denna kurs får du även råd för hur du kan komma igång med rörelse som är en viktig faktor för ett hälsosamt liv.

Ta hand om dig, var rädd om din kropp och hälsa. Önskar dig en fin helg!