Snart är det midsommar och det är hög tid att planera så att ni får en hälsosam helg!
Du behöver inte oroa dig så mycket för denna härliga sommardag utan du kan njuta av mycket på buffébordet: mina hemmagjorda sillar som jag gör på 5-minuterssill, ägghalvor, skaldjur, min goda skaldjurspaj, goda röror, grillat, goda såser, grönsaker mm. Sedan är det ju det där med desserter och det enklaste och det godaste receptet är att bara doppa färska svenska jordgubbar i vit och mörk choklad och äta rakt upp och ner eller baka min sockerfria och glutenfria jordgubbstårta som är ljuvlig.
Hälsningar Ulrika
På hemsidan hittar du goda midsommarrecept som du kan förbereda dagen före och jag lovar att det blir mycket matglädje runt buffébordet.
Jag köper 5 minuter sill och gör olika smaksättningar och det är populärt! Du kan servera ägghalvor till och njuta av 1-2 färskpotatisar kanske?
Min skaldjurspaj är gudomlig och en trevlig rätt på buffébordet. Den tar inte så lång tid att göra och den håller sig i kylskåp flera dagar.
Annars njut av midsommar och passa på att vara ute mycket i naturen. Ett tips för att njuta lite extra av maten är att ta en långpromenad på morgonen så har fått en fin aktivitet under dagen!
Sockerfri och glutenfri Jordgubbstårta – 8 portioner
- 4 ägg
- 2 dl sukrin
- 4 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosmjöl
- 1 krm vaniljpulver
- 2 tsk bakpulver
- 150 g smör
- ½ ekologisk citron
- 1 förp. färdig Marsánsås
Dekoration
- 2 dl vispgrädde
- ½ liter jordgubbar
- rivet skal av citron,
- citronmelissblad eller myntablad och ev. citronskivor
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och sukrin fluffigt i en bunke.
- Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, vaniljpulver och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.
- Smält smöret i en kastrull. Riv skalet från citronhalvan och spara till senare.
- Pressa ur saften från citronen och häll ner i smeten.
- Klä en ugnsfast form med avtagbar kant med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
- Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter.
- Låt kakan svalna helt på ett fat.
- Skär tårtbotten mitt i tur så du får två bottnar.
- Bred över Marsánsås på ena bottnen och lägg på den andra botten ovanpå.
- Vispa grädden och täck tårtan med den.
- Skölj och snoppa jordgubbarna.
- Dekorera tårtan med jordgubbar, rivet citronskal och myntablad eller citronmeliss.
TREVLIG MIDSOMMAR!