I dagarna 3 har jag lagat mat för Expressens bilaga och jag borde egentligen ta ett kort på hur min kyl ser ut… Ni kan ju tänka Er… det blir ca 35 rätter på 3 dagar – helt omöjligt att äta upp trots att fotografen Malte gör så gott han kan! Jag försöker dela ut till vänner och gör lite matlådor som jag ger bort.

Själv kör jag en detox så jag äter bara av de vegetariska rätterna och jag har gjort flera goda rätter som kommer i bilagan för juli. Bland annat gjorde jag en jättegod müsli med krossat bovete som bas – den äter jag tillsammans med bär och sojayoghurt på min detoxkur:

Bovetemüsli

450 g bovetekross

2 msk flytande honung

1 msk rapsolja

1 krm vaniljpulver

1 msk kanel

1 msk kardemumma

2 dl naturella cashewnötter, hackade

2 dl paranötter, hackade

2 dl solrosfrön

1 dl linfrön

2 dl quinoapuffar

2 dl amarantpuffar

1 dl kokosflingor

1 dl pumpafrön

1 dl linfrön

1 dl torkade hackade fikon

1 dl torkade hackade aprikoser

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj bovetet i en sil flera gången och dra av “slemmet” som bildas. Torka bovetet med en handduk och lägg på en plåt. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut plåten och tillsätt honung, olja, kryddor, hackade nötter, solrosfrön och linfrön. Blanda om ordentligt och ställ in i ugnen i ytterligare 20 min. Rör om lite då och då. Blanda ner de resterande ingredienserna och förvara i en glasburk med lock. Det är lagom med 1/2 dl per portion.