Vilka dagar fastar ni? Vore roligt att veta så kan jag lägga upp recept till Er som ni kan använda tänker jag. Jag brukar ha mina dagar på söndagar eller måndagar samt onsdagar eller torsdagar. Jag varierar beroende på hur min agenda ser ut.

Här kommer ett gott recept som passar en alldeles vanlig måndag – Trevlig spis!

Tonfisksallad

Tonfisksallad med citronmarinerad broccoli – 1 portion (176 kalorier)

70 g tonfisk

2 msk keso

1/2 tsk dijonsenap

1 msk strimlad purjolök

salt och svartpeppar

75 g broccoli i buketter

¼ citron

2 salladsblad

1/4 äpple

Blanda tonfisk med keso, senap, purjolök, svartpeppar och lite salt i en skål. Pressa citron över broccolin och låt stå några minuter. Fördela sallad i en skål. Skiva äpple och lägg broccoli och äppelskivor på salladen. Toppa med tonfiskröran. Dekorera med en citronskiva och lite purjolök.