Som vanligt har jag lagat mat i veckan och det har blivit en massa goda lågkolhydratsrecept. Här kommer ett som ni kan prova- Ett tortillabröd och sedan kan ni toppa med vad ni känner för:
Low Carb tortillabröd med köttfärsröra – 4 portioner
Bröd
1 ½ dl sesamfrön
½ dl krossade linfrön
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
1 liten burk keso, 250 g
3 ägg
Salt och örtagårdskrydda
Fyllning
½ isbergsalladshuvud
2 tomater
1 msk smör
500 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
1 dl gräddfil
8 pepperoni
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till brödet och bred ut blandningen tunt på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 15 min. Ta lite kallt vatten på baksidan av pappret så att brödet lättare släpper. Skär brödet i 4 bitar och lägg upp på tallrikar. Strimla salladen och fördela på bröden. Skiva tomaterna och lägg över. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn färsen runt om i några minuter. Skala och finhacka lök och vitlök och tillsätt i färsen. Låt steka någon minut. Tillsätt curry, paprikapulver, salt och peppar. Fördela köttfärsröran över salladen och toppa med gräddfil och pepperoni.
Vi har också tagit bilder till min och Malins nya bok idag – VIKTCOACH FÖR SENIORER – och det blev så bra! Vi hade bra modeller som gjorde att det blev snyggt. Tryggve och Heidi är seniorerna som ska pryda boken som kommer i maj!