Jag håller på att exprimentera i köket hela dagarna och lagar desserter, kakor, bullar och tårtor så hela kylen håller på att sprängas! Det är otroligt roligt och det går att göra många godsaker som man kan  njuta av när man håller nere på kolhydraterna! Jag gör mjöl av nötter och mandel, använder kokosmjöl, fiberhusk och sukrin, även agavesirap. Här får ni 2 trevliga recept som ni kan använda när ni har besök och det kommer att uppskattas – det lovar jag!

Märängtårta
Botten

100 g smör

100 g sukrin
4 ägggulor
1dl kokosmjöl
1/2-1 dl grädde
1 tsk bakpulver

Maräng:
4 äggvitor
1 dl sukrin
någon droppe ättika

50 g mandelspån

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och sukrin i en skål. Rör ner ägggulorna, kokosmjöl, grädde och bakpulver och blanda till en jämn smet. Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt. Vispa äggvitorna med lite ättika så att den bli fast. Blanda ner sukrin och lägg över den andra smeten. Toppa med mandelspån och sätt in i ugnen i 30 minuter. Låt svalna och dela kakan i två delar. Vispa grädde. Lägg den ena botten på ett uppläggningsfat och lägg på grädde och färska bär. Lägg på den andra kakan och servera.

Plommonpaj – 1 tårta

1 kg mogna plommon

100 g mandler

100 g smör

1 dl sukrin

3 egg

Tillbehör: Vispad grädde

Sätt ugnen på 175 grader. Dela plommonen och ta ut kärnan. Mixa mandlarna till ett mjöl. Smält smör och blanda ner sukrin och mandelmjölet. Dela äggen och lägg ner äggulan i smeten och blanda runt. Vispa äggvitorna och blanda ner i degen. Tryck ner degen i en form och fördela plommonöver. Sätt in i ugnen i 30 minuter. Servera med vispad grädde.