Just nu känns det som jag packar ner och packar ur min resväska hela tiden. Ena veckan jobbar jag på Gran Canaria, andra veckan på Kreta och nu befinner jag mig i Förenade Arabemiraten och i Oman och har hunnit med en semester i Thailand. Allt detta under 2 månader… Mitt jobb är verkligen varierande kan man säga.

Jag älskar dock detta men det är alltid svårt att få ihop sitt arbete och resor med familjen. Dock har jag en make som själv har haft samma situation under många år och rest mycket i sitt jobb men är nu hemma och sköter markservicen. Jag har under de första 5-6 åren alltid hemma medan Lasse reste in och ut hemma hela tiden. En relation är ju nästan som ett företag för att det ska fungera har jag insett. Lasse hänger med på några av hälsoresorna men tonåringarna får vara hemma och sköta din skola.

Det bästa med mitt jobb är verkligen att jag kan arbeta från hela världen. Jag kan skriva artiklar, recept och böcker på stranden, på caféer eller i en flygstol. Jag måste ju också erkänna att få sol regelbundet är som balsam för kroppen men det är klart att jag också njuter av en vintrig morgonpromenad eller en skidtur i Sollentuna lika mycket. Det är kontraster som är härligt.

Mitt arbete i Mellanöstern kommer att utökas för det projekt jag arbetar med här är att under våren ge ut en hälsokokbok på arabiska och arbeta med att inspirera araber till att äta mer hälsosamt. Problemet med Typ 2 Diabetes är enormt i denna del av världen och detta engagerar mig. Tanja Fylking som också bloggar här är med mig på resan och vi har haft så många intressanta möten i Abu Dhabi, Dubai och i Oman. Ja fortsättning följer från denna del av världen..

IMG_0334

DubaiIMG_0346

Jag med Amassadör Jan Tesleff i Abu DhabiIMG_0375

Möte med Diabetesklinik på privatsjukhuset Burjeel HospitalIMG_0377 IMG_0379 IMG_0381