Jag kommer till helgen att lämna Mallorca och åka hem till Sverige och Stockholm. Det ska bli härligt efter drygt två månader iväg, först på Gotland och sen nu här i Palma. Att komma hem till september, vardag och höstrutiner känns skönt! Många tycker att just rutinerna underlättar kring kosthållningen. Det blir enklare att hålla sig till sina mål mat, att inte småäta och och planera matinköpen, måltiderna och recepten för veckan.

Vill du ha hjälp att komma igång med nya, hälsosamma rutiner så måste jag slå ett slag för vår återkommande kursfavorit Höst Turbo. Denna kurs är ny för i år och skapad av mig här på Mallorca. Under 2 veckor kommer du att få frossa i matglädje som passar just denna säsong. Rätter och råvaror som både smakar gott och gör gott för hälsan (och vikten).

Årets kurs är lite tuffare än de tidigare då jag har lagt in tre fastedagar varje vecka istället för två som det tidigare varit. Detta gör att du bör gå ner ungefär 5 kg under denna härliga 2-veckorskurs. Detta är givetvis individuellt och beror både på hur strikt du håller kostschemat men även hur mycket övervikt du har att gå ner. Sen spelar givetvis andra aspekter in så som motion och stress. Dock tycker jag att det är viktigt att man tänker att varje insats man gör kommer skapa en förbättring för din hälsa. Ibland har vi en tendens att sätta ribban så himla högt, att allt måste vara perfekt och att förändringen måste vara så drastisk. Så, försök att tänka igenom ditt hälsomål och hitta ett rimligt sätt ett nå dit. Kanske är Höst Turbo 2021 ett sätt att påbörja resan? För genom kursen kan jag nästan garantera att du kommer att hitta inspiration och matglädje för att fortsätta leva hälsosamt med lågkolhydratmat.