Jag brukar alltid göra en egen müsli och ha i en skål hemma under julen med en ny smak. I bland blandar jag ner apelsinskal, citronskal, torkade hallon eller som i år har jag kanel, kardemumma och gurkmeja!
Det är världens enklaste och roligt att göra – en fin present att ge bort om du ska ta med någon present till en middag eller glöggmingel!
Julgranola med julkryddor och gurkmeja – 15 portioner
5 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl valnötter
1 dl mandelspån
1 dl cashewnötter
½ msk malen kanel
½ msk malen kardemumma
1 tsk malen gurkmeja
2 msk flytande honung
1 dl vatten
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut havregryn, solrosfrö, valnötter, mandel, cashewnötter på en plåt. Strö på kanel, kardemumma, gurkmeja samt ringla över honung. Häll på vatten och blanda om ordentligt. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Blanda om då och då så att inte granolan bränns. Ta ut plåten och blanda ner russin.
Jag brukar äta min granola med naturell yoghurt och kanske lite mandariner eller blodapelsin – så himla gott!