Vill du bjuda på en kantarellpaj som dessutom är glutenfri och väldigt god så har du receptet här! Dessutom behöver du inte göra degen själv för nu finns det en god pajdeg i rulle att köpa på ICA. Lätt som en plätt! Jag fyller den med kantareller, purjolök och en av mina favoritostar St. Agur men du kan ta en annan grönmögelost om du inte hittar denna favorit!

Kanterllpaj med ädelost – 4 portioner (620 kcal)

Tilllagningstid: 1 timme

1 paket glutenfri pajdeg på rulle (märke POP! Bakery)

 

Fyllning:

2 ägg

2 dl grädde

500 g kantareller

1 gul lök

1 dl strimlad purjolök

150 g äddelost, gärna St Agur ost

Salt och svartpeppar

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform med avtagbar kant.
  2. Förgrädda 10 minuter i ugnen. Höj ugnen till 200 grader.
  3. Vispa ihop ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Skär kantareller i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och lök några minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Lägg ner kantarell och lökblandningen i pajskalet och smula över ädelosten. Strö på purjolök. Häll på ägg och gräddblandningen.
  5. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Servera med en grönsallad.