Jag har varit egenföretagare sedan 2004 och jag älskar det verkligen. Det finns så många fördelar men självklart också nackdelar. Tur är dock att det är många fler fördelar…. Om jag börjar med nackdelar så är det några saker:

  • kommer inget lönebesked och utbetalning av sig självt den 25:de varje månad…
  • kan aldrig släppa ansvaret som finns att driva eget
  • är aldrig riktigt ledig och jobbar alla dagar i veckan
  • man är själv ansvarig om något går fel eller om man satsar på fel saker

I dag driver jag 2 företag. Det ena är “Ulrikas Kickstart AB” som är onlinekurser där man får färdiga menyplaner, lättlagade recept, inköpslistor, coachning och man lär sig näringslära via dokument och filmer. Där är vi idag 9 personer som jobbar och har ett kontor på Birger Jarlsgatan. Det är ett fantastiskt team och vi har så himla roligt.

IMG_8396

Det andra företaget jag driver är “The Diet Shop Sweden AB” och där är bara jag anställd och där ligger mitt jobb som författare, föreläsare och skribent för olika tidningar t ex TARA.

Jag har alltid älskat mitt jobb och det är fantastiskt att få dela med sig av min passion som är matlagning, hälsa och att inspirera människor att göra en hälsoförändring. Detta gör jag genom kokböcker, tidningar, föreläsningar, TV och Ulrikas Kickstart. Det är ju tur att jag älskar detta för jag jobbar varje dag, 365 dagar per år. Jobbet blir en del av min vardag och hela familjen är inblandad på olika sätt…

Fördelar med att vara egen:

  • Bestämmer över sin egen tid. Ledig när jag vill och jobbar när jag vill.
  • Kan säga JA till det som jag vill och NEJ till saker som jag inte vill jobba med
  • Får bestämma allt själv och styra företaget som jag vill och tror på
  • Får förverkliga mina drömmar
  • Om man är framgångsrik kan man tjäna mycket pengar
  • kan ta med sig jobbet över hela världen

IMG_0021

Just nu ligger jag vid en pool på ön Koh Samed i Thailand och här är det fantastiskt. Det är höstlov med familjen och det är ingen som störs av att jag jobbar någon/några timmar på förmiddagen eller på kvällen. Det finns WIFI precis överallt så idag är det lätt att flytta med sitt jobb och få vara med familjen också. Jag kan alltså ligga här och coacha personer som går Ulrikas Kickstart, svara på intervjuer, skriva lite på min kommande bok och även göra jobb för tidningen TARA.

Så är mitt liv och jag älskar det! Vill du följa mig på Insta? Gå in på kostradgivareulrikadavidsson så hittar du mig!

IMG_0011 IMG_0016