När vi var på Kreta hade vi en matlagningskväll och då firade vi också Malins mamma som fyllde 60 år. Jag gjorde då en födelsedagstårta som var väldigt god och enkel att laga. Receptet kommer nedan!

Födelsedagstårta med granatäpple och bär – 1 tårta

100 g smör

2 ägg

3 dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

1 dl sukrin

1 krm vaniljpulver

Fyllning:

3 dl frysta bär t ex jordgubbar och hallon

2 dl färska eller frysta hallon

1 dl granatäpplekärnor

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och blanda ner alla ingredienser. Vispa till en jämn smet och häll i en bakplåtsklädd form med avtagbar kant. Häll på frysta bär och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna och ta bort kanten. Lägg kakan på ett fat. Vispa grädde och bred över kakan Toppa med hallon och granatäpplen. Ställ kallt till servering. Sätt i ljus och fira på!