Jag älskar müsli men bara den jag gör själv! Dessutom är den ljuvlig när den fortfarande är lite ljummen…

Försöker ibland köpa granola men tycker att det smakar kemiskt och går inte att jämföra med en egengjord!

I helgen gjorde jag en snabbvariant på en “krisp” som tar 5 minuter att göra och du behöver bara en stekpanna (inget krångel i ugnen).

Jag använder en produkt som heter Havrekärnor från Risenta och denna är så nötig med mer tuggmotstånd än havregryn.

Min favorityoghurt är en Grekisk yoghurt från mejeriet Larsa och den är helt fantastisk

 

 

 

Krispig frömüsli – 20 portioner (131 kcal per portion/1/2 dl)

5 dl havrekärnor

2 dl pumpafrön

2 dl solrosfrön

1 dl grovt hackad mandel

2 msk flytande honung

1 msk malen kanel

Rosta havre, pumpa, solros och mandel i en torr panna i några minuter. Häll på honung och strö på kanel. Låt rosta ytterligare någon minut och häll upp müslin i en skål med lock.

Njut av en god Grekisk yoghurt, färsk frukt och bär och toppa med denna ljuvliga frömüsli!

Yoghurt med frukt och bär – 1 portion (375 kcal)

1 dl grekisk yoghurt, 10%

¼ färsk mango

1/5 färsk ananas

2 jordgubbar och lite blåbär

½ dl frömüsli