I sommar har jag svävat ut lite med kosten när jag har jobbat i restaurangen på Gotland. Med det menas med att jag har:

  1. Ätit mer kolhydrater i form av bröd, fika, godis
  2. Unnat mig mer vin och någon öl då och då
  3. Inte motionerat med hög puls, bara långa promenader

Nu har jag lite semester och är på Mallorca. För mig är det så skönt att landa här (i min lägenhet i Palma) och rätta till min livsstil till det som jag är van vid, nämligen mer högintensiv träning, striktare lågkolhydratkost och dra ner på alkohol. Jag kom ner i torsdags och tog denna bild fredag morgon…

I dag måndag (alltså 3 dagar efter) tog jag denna bild på morgonjoggingen och jag kan se skillnaden. På 3 dagar har jag fått ner svullnad och framförallt det hänget som uppstod över mina ögon. Kan ni se skillnaden? När jag vaknade på morgonen för 3 dagars sedan var jag svullen och ögonlocken hängde över ögonen!!!

I morse är detta borta och jag ser normal ut igen. Ingen svullnad och lyster och spänst i ansiktet. Vad jag tror detta beror på är att kroppen blir belastad av olika orsaker och för mig handlar det om att när jag äter för mycket kolhydrater så lagrar jag vätska och det syns i ansiktet och på min kropp.

Jag är vanligtvis strikt i min kostplan och vet efter 12 år som kostrådgivare vad JAG mår bra av och vad som är sämre för mig. Jag lever efter att äta efter min blodgrupp som är AB och kombinerar detta med att välja lågkolhydratkost så ofta jag kan och sedan planerar jag 1 fastedag i veckan och gör vattenfasta var 6:de vecka. Det funkar för mig och det är inga konstigheter!

Om du vill ha bra menyplaner och lättlagade recept och min coachning så gå in på www.ulrikaskickstart.se och välj en onlinekurs som passar dig! Jag kan varmt rekommendera min nya kurs After Beach som är en riktigt rivstart för kroppen och som gör att du tappar i vikt snabbare än vanligt samt gör dig höstfräsh!

Hälsningar Ulrika