Ljuvliga bullar som är en stor favorit hos mig – framförallt när de är nygräddade…

Bärbullar med kardemumma – 20 st

14 dl dinkelsikt

1 dl råsocker

½ tsk salt

2 tsk stött kardemumma

150 g rumstempererat smör

50 g jäst för söta degar

5 dl mjölk

Fyllning 1:

250 g frysta blåbär

1 tsk vaniljpulver

1 msk vaniljsocker

1 dl råsocker

1 ägg

1 dl kokosflingor

Fyllning 2:

250 g sommarbär (t.ex. hallon, vinbär, jordgubbar, blåbär m.m.)

1 msk vaniljsocker

1 dl råsocker

1 ägg

1 dl hackade pistagenötter

Häll det mesta av mjölet i en skål. Tillsätt råsocker, salt och kardemumma. Klicka i smöret och smula i jästen. Värm mjölken fingervarm till 37 grader.  Häll mjölken över ingredienserna i skålen och arbeta degen tills den blir smidig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Ta upp degen och knåda den smidig. Kavla ut den på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut degen till två avlånga platta och strö över blåbär, vaniljpulver, vaniljsocker och råsocker på den ena och sommarbär, vaniljsocker och råsocker på den andra. Rulla ihop till två rullar och skär ca 3 cm tjocka skivor av bulldegen.  Lägg bullarna i bullformar och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Jäs gärna bullarna i en muffinsplåt för bättre jäsning. Sätt ugnen på 250 ̊C. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över kokosflingor över blåbärsbullarna och hackade pistagenötter över sommarbärsbullarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 6-7 minuter och låt svalna på galler.