Här har jag satt ihop en dagsmeny för dig som vill äta 800 kalorier om dagen. Menyn är både lättlagad och supergod! Jag garanterar att du kommer känna dig mätt och nöjd, trots att hela dagsmenyn bara innehåller 800 kalorier. Mellan måltiderna dricker du vatten, bubbelvatten samt kaffe och te (utan mjölk) i önskad mängd. Smaklig måltid! 🙂

Läs mer om 800 kalorier om dagen kostschema här!

Frukost – Ägghack med kalkon – 1 portion (219 kcal)
2 kokta ägg
Salt och svartpeppar
2 skivor kalkon, ca 40 g

Skala och hacka äggen grovt. Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar. Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner. Servera i salladsblad.

 

 

 

 

Lunch – Pad Thai med kyckling – 1 portion (300 kcal)
1/2 förp. Root Pasta Fettuccini
1/3 gul lök
1/2 liten vitlöksklyfta
1/4 röd chili
1 liten morot
1/2 salladslök
15 g strimlad vitkål
60 g kycklingfilé
Salt och vitpeppar
1/2 tsk rapsolja
1/2 ägg
½ lime
1 tsk fisksås
1 tsk ketjap manis
Färsk koriander
5 wasabinötter

Skölj nudlarna. Skala och hacka lök och finhacka vitlök och chili. Skala och skiva morötterna. Strimla salladslöken. Skär kycklingfilén i strimlor och strö på salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, lök, vitlök, chili i några minuter. Dra allt åt kanterna i stekpannan och knäck ner ett ägg. Blanda runt med en trägaffel. Tillsätt morötter, vitkål och fettuccini och blanda om. Smaksätt med lime, fisksås, mirin och ketjap manis. Blanda ner salladslök och toppa med färsk koriander och hackade wasabinötter.

 

Middag – Torsk med ugnsrostade grönsaker – 1 portion (300 kcal)
2 frysta torskryggsfiléer á 110 g
1/4 liten squash
1/4 rödlök
1/4 orange paprika
50 g haricot verts
5 st körsbärstomater på kvist
1 tsk olivolja
Salt och svartpeppar
Lite örtagårdskrydda
1/2 msk pinjenötter
Färsk basilika

Tina fisken. Sätt ugnen på 200 grader. Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar. Dela haricot verts. Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda. Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna. Toppa med pinjenötter. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Lägg på färsk basilika och servera.