Efter jul och nyår är det många som har det lite tuffare ekonomiskt och februari brukar räknas som den fattigaste månaden på året. Såhär innan löning är det många familjer som vänder på de sista kronorna för att få det att gå ihop. Mitt bästa tips för en hälsosam och mer ekonomisk februari är att börja göra matlådor. Då har du full koll på vad du har för ingredienser och du sparar dessutom massor med pengar, istället för att betala dyra luncher ute på lunchmatställen och restauranger.

Här kommer 3 tips på bra matlådor:

  1. Gör en omelett på morgonen när du ändå fixar din frukost. Knäck två ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar. Skiva de grönsaker du har och stek hastigt i en stekpanna. Häll på äggsmeten och strö på lite ost och kanske lite skinka, tonfisk eller räkor. Låt steka tills omeletten är fast och lägg i en matlåda.
  2. Lägg 1 kokt ägg, 1 liten burk tonfisk, morotsstavar, paprikaskivor och citronmarinerad broccoli i en matlåda. Koka quinoa och blanda med lite grön pesto och lägg lådan tillsammans med vattenmelon och grapefrukt.
  3. Koka 2 ägg och blanda med 1 msk majonnäs och lägg i en matlåda. Lägg 1 burk makrill i tomatsås bredvid och lägg i lite färska grönsaker.

Jag vill också slå ett slag för att veckoplanera era matinköp, på det sättet kan man spara mycket pengar och det blir mindre matsvinn. Vill man ha hjälp att planera sin vecka rekommenderar jag min kurs GI snabbt och lättlagat. Kursen är utformad med recept som innehåller färre ingredienser, är enkla och snabba att göra. Dessutom är recepten anpassade för att passa i matlådan!