blod NYTT ÅR  – kanske söker du en nya livsstil med mat som passar just dig?

Jag arbetar mer och mer med att dela in mina kunder och ge dem kostplaner beroende på vilken blodgrupp man har. Jag tror mycket på denna teori att man ska äta olika beroende på sin genetik och det är alltid mycket bra resultat när man tar hänsyn till detta. Jag har hämtat all min kunskap runt blodgruppsdieten i boken “Ät rätt efter din blodgrupp” skriven av Peter D´Adamo och James D´Adamo (finns inte att köpa utan måste lånas på biblioteket) och har under de senaste 3 åren lär mig mycket om olikheterna mellan blodgrupperna.

Jag tänkte blogga om de olika blodgrupperna under de kommande 4 dagarna och jag börjar med blodgrupp 0 – JÄGAREN. Jag har sammanfattat de viktigaste sakerna att tänka på och gjort en lite guide vad du ska äta och vad du bör undvika som är lätt att följa om du kikar här:

DET VIKTIGASTE ÄR DETTA:

  • Blodgrupp O mår bäst av intensiv fysisk aktivitet samt animaliskt protein. Blodgrupp 0 bör ofta äta animaliskt protein i form av kött, fisk, skaldjur och fågel.
  • Denna blodgrupp bör undvika mjölkprodukter och spannmålsprodukter och vara noga med det. De enda mjölkprodukter du kan äta är: ost och andra produkter från get och får, smör, sojaprodukter.
  • Det värsta för denna blodgrupp när det gäller vikt är vetegluten och fullkorsnvete pga att de påverkar ämnesomsättningen negativt.
  • Denna blodgrupp producerar också en låg nivå av sköldkörtelhormon och behöver ofta JOD som tillskott.
  • Tyvärr är denna blodgrupp känslig för Ulcerös kolit och Crohns och därför bör du ha ett tillskott på fiskolja. Använd gärna olivolja och linfröolja.
  • Om denna blodgrupp vill gå ner i vikt ska du undvika nötter pga att de är svårsmälta för denna blodgrupp. Egentligen ska du bara satsa på pumpa och valnöt.
  • Det enda spannmål som blodgrupp 0 kan äta är havre men detta bör undvikas också.
  • Denna blodgrupp kan egentligen äta alla grönsaker men bör vara försiktig med blomkål, svamp och majs. De frukter som du ska undvika är apelsiner, kokos och kiwi.

Jag rekommenderar mina kunder att använda blodgruppsdieten som en guide. Det är oerhört svårt att följa den 100% och min upplevelse är att det behöver man heller inte. De ovan nämnda sakerna är det som är viktigast för Blodgrupp 0 men för den skull kanske du väljer att äta t ex yoghurt då och då men kan du dra ner på det är det gynnsamt. Samma gäller vete och då är det stor fördel om du kan välja ett glutenfritt bröd som frukostmacka eller i vart fall dra ner på mängden vete i kosten och välj hellre havre.

Hälsningar Ulrika