I dag har jag bakat en ljuvlig galette (paj) med mina färska björnbär som är klarar på Gotland! Denna paj är enkel att göra men kanske inte så nyttig…
Björnbärgalette med färskost – 10 portioner
Pajdeg
100 g smör
3 dl dinkelmjöl
3/4 del kokossocker
1 ägg
1 krm salt
Fyllning
150 g färskost
1 litet ägg
3 msk kokossocker
2 dl frysta blåbär
3 dl färska björnbär
2 msk maizena
2 msk kokossocker
Gör så här:
Lägg alla ingredienser till pajdegen i en matberedare och mixa till en pajdeg. Ställ i kylen 30 min.
Blanda i hop färskost med ägg och socker i en skål.
Lägg blåbär och björnbär i en skål och blanda ner maizena och socker.
Sätt ugnen på 200 grader. Bred ut pajdegen till en rund platta på ett bakplåtspapper. Lägg på färskostcrémen och toppa med blåbär- och björnbären. Sätt in i ugnen i 20 minuter. Låt svalna och servera med grädde eller glass.