Dags att köpa ny bikini i år – igen? Är detta något du ser fram emot eller är det förknippat med ångest? Visst, du kan ha en baddräkt som drar in din mage men detta kanske är sommaren när du ska lägga lite tid på att hitta just “din bikini” och våga bära bikini med stolthet?

Jag har alltid haft svårt att hitta en bikini som passar min kropp tycker jag. Känner du samma sak?

En del har “timglasform” och andra har en “äppleform” en del har stora bröst, andra har en fyllig mage eller en stor rumpa, en del har små bröst och en del har rundare lår etc etc…men alla kvinnorkroppar är vackra på sitt sätt och när du hittar just den bikini som du trivs i och som passar dig så är det härligt. Då utstrålar du dessutom kvinnlighet. En kvinna med en säker och trygg utstrålning är vackert – oavsett vilken form du har! En kvinna som känner sig ful och egentligen inte alls trivs i sin bikini utstrålar något helt annat. Det spelar ingen roll om du har 5 kg för mycket eller 30 kg för mycket. Allt sitter i sitt sätt att se på sig själv och vara bekväm. Du känner dig 100% bekvämare i en bikini som är gjord för din kroppsform.

Innan jag hittade min egna kroppsform gick jag omkring i bikinis som skulle dölja så mycket som möjligt och många gånger valde jag baddräkt i stället men problemet då är att jag ville verkligen få en brun mage…I dag är jag väldigt medveten om hur jag ser ut och vad min form är. Det är så härligt att kunna gå till stranden och känna sig fin och bekväm i sin kropp!

För att hitta den perfekta bikinin så behöver du prova dig fram och min rekommendation är att gå ett varv i butiker och prova dig fram. Då är det viktigt att du förbereder dig och gör dig snygg. Detta kan låta konstigt men om jag utgår från mig själv så känner jag mig finare när jag provar i ett omklädningsrum om jag har nyrakade ben och bikinilinje, om jag är nyduschad och fräsch, om jag har sminkat mig och gjort håret fint osv. Då är känslan bättre från start och jag kan ha kraft att prova och prova och ha en större chans att orka utan att tappa mitt humör. Känner ni igen er?

Jag gillar generellt mönster och starka färger och det är så snyggt när man matchar bikini med en fin kimono, dels för promenader på stranden men också när man ska äta lunch eller kanske inte vill visa hela sin kropp när man reser sig från solstolen. Jag har kollat runt lite i affärer och på webbshoppar och nedan har jag några favoriter som passar när man har en lite rundare kropp, såväl nertill som upptill.

Dessa strandkläder kommer från Evanette.com och där finns det mycket inspiration och vägledning hur du kan välja en fin bikini som passar din kropp. Lindex har ett bra utbud för rundare former och jag tycker att denna randiga är så snygg med en bra byxa för en fylligare rumpa och en stadig BH så brösten sitter stadigt. Älskar också denna leopardformade bikini från HM! Ett annat märke som har billiga och fina bikini är Bonprix och det roliga är att bilden nedan på den rosa bikinin är tagen precis på den plats i Mexiko jag var i februari. Jag tog själv en bild vid denna gunga med det turkosa vattnet bakom!

Nu finns det ett stort utbud i affärerna så ta en runda i helgen och ägna några timmar och prova ut en bikini som du verkligen trivs i. Kolla också efter plagg som kan matcha din bikini och köp en fin strandkimono, solglasögon, hatt, badtofflor, strandväska och fina bijouterier. Då är du väl förberedd när sommaren kommer och det kommer du bli så nöjd av! Hälsningar Ulrika

Just vid detta ställe var jag i februari! En trevligt ställe som heter Coco Tulum och det roliga är att varje dag var det turister som fotade när de satt i gungan, även jag! Längtar tillbaka till denna underbar strand med detta turkosa vatten!