I dag, dan före julafton har jag haft det så himla skönt. Långt ifrån julstress har jag har gått en lång vandring på en av de bästa ställena på Mallorca – Alcudiahalvön.

Vandringen börjar vid Ermina de la Victoria och sedan är det en rejäl stigning till toppen som heter Talaia d´Alcudia, 446 m över havet.

Om man sedan går ner på andra sidan berget så kommer man till en härlig vandring som sluttar nedåt mot Platja des Coll Baix som är en vacker strand. Efter det går man ner i en dal en stund och sen för att komma tillbaka till startpunkten går man runt ett annat berg i en stigande dal. Denna vandring tar ca 4 timmar med lite pauser och är en av de vackraste turerna på Mallorca tycker jag.

Vi avslutade med lite tapas vid stranden på Porto Pollenca som är väldigt fint innan vi åkte tillbaka till Palma!

När jag vandrar så har jag tid att tänka och det är väl det som kallas mindfulness – var i nuet och njuta av tillvaron. Det gjorde jag idag den 23 december – Härligt.