Frukt och fröbars – ca: 20 st
3 ägg
3 dl vita sesamfrön
1 dl svarta sesamfrön
2 dl cashewnötter
1 ½ dl g mandel
1 dl g hasselnötter
75 g torkade aprikoser
50 g torkad mango
½ dl tranbär
½ dl riven kokos
½ dl honung
Sätt ugnen på 150°C. Lägg sesamfrön i en skål. Hacka cashewnötter, mandel och hasselnötter för hand eller kör dem i matberedaren tills de blivit ett grovt mjöl. Hacka torkad frukt i mindre bitar och blanda ihop sesamfrön, nötter, torkad frukt och kokos. Vispa upp äggen tillsammans med honung i en annan skål och vänd ner nöt-, frö- och fruktblandningen. Rör runt ordentligt så att allting blandas. Lägg ut ett bakplåtspapper på en ugnsfast plåt och bred ut blandningen på plåten. Sätt in plåten i mitten av ugnen och grädda i ca 20 minuter. Skär ut bars i portionsstora bitar innan de svalnar helt. Förvara i en lufttät burk.