Om du försöker äta hälsosammare kan de rätta förberedelser stärka din motivation och säkerställa att du fullföljer dina mål.

Sätt av tid att planera.
Ett av de mest underskattade grundreglerna när det kommer till att etablera nya vanor är just matplanering och behovet av att faktiskt ta sig tid att strukturera sin “veckomeny”, inhandling och tid för tillagning.
För de dagar när du ska äta lite mindre och eventuellt upplever detta som en utmaning, säkerställ att du planerar din dag med vätska; oavsett om det är te, kaffe, eller smaksatt vatten för att undvika känslan av panik-hunger när fällorna smyger sig fram.

Gör inte allt på en gång! Sprid ut.
Söndag tenderar att vara den dag då vi ska uträtta allt; tvätta, städa, laga mat, träna, läsa den där boken man längtat efter att dyka ner i, samtidigt som man ska ta igen sig för veckan som stundar. Oftast “orkar” och klarar man hålla motivationen uppe för två maträtter per tillagning utan att tappa lusten, vilket såklart betyder att du inte kan göra allt “på söndag”. Om du har planerat dina matlådor för veckan, se till att du sprider ut tillagningen kanske så att du får avnjuta en del av rätten du tillagat. Tex. middag söndag blir rester till tisdags lunchen, måndags middagen lagas och avnjuts denna kväll men blir också till lunchlåda onsdag. Du kan också passa på att koka upp en soppa medans rätten som ska ätas står i ugnen, men inte mer!

Fyll frysen
Som sagt, gör inte allt på en gång men gör gärna dubbelt upp när du tillagar den där favoriträtten. Vissa dagar tryter verkligen matlagnings-motivationen, och inte bara det ibland hinner vi inte! För att avlasta de dagar du vet att du inte kommer ha tid att handla och/eller laga mat kan du på så sätt fördela arbetslasten till när du känner dig mest motiverad.

Håll gärna koll på vad för läckerheter du valt att frysa, så du inte behöver inventera med frysdörren öppen varje gång du ska ta ut något. Vi rekommenderar ha ett litet block med anteckningar avsett frysmaten, också så det inte blir för gammalt.

Fyll på med “Safe Snacks”
De dagar man är redo att kasta in handduken och välja en mazarin eller känner att den där chokladbiten i skafferiet ropar ens namn, även fast man inte vill är det bra att ha lite “safe snacks” till hands. Oavsett om du redan gått en av våra kurser och vill fortsätta enligt våra succémetoder är det toppen om du laddar kylen med dessa “bättre” snacks alternativ;

  • Morötter
  • Gurka
  • Broccoli
  • Blomkål
  • Selleri
  • Cocktailtomater
  • Turkisk eller grekisk yoghurt
  • Ägg
  • Keso
  • Mandlar – naturella

De förstnämnda kan även göras lite mer inspirerande genom att grilla dem i ugn med salt och olivolja, eller varför inte med lite hummus eller dipp gjort på grekisk yogurt, salt, peppar och citronzest? Du blir nöjd, mätt, och upprätthåller motivationen med ytterligare en dag!

Drick vatten
Vi rekommenderar att du dricker mellan 2-3 liter vatten varje dag. Det kommer få dig känna dig mer tillfredsställd efter måltid samt att det hjälper kroppen spola ut slaggprodukter och överskott av natrium. Smaksätt med citron, lime, ingefära eller varför inte lite mynta och bär för att det ska kännas lite festligare.

 

POPULÄRASTE KURSEN JUST NU;
Jag brinner för att hjälpa andra människor göra en hälsoförändring och efter att ha läst en vetenskaplig studie för något år sedan att det tar 66 dagar att förändra sin livsstil har jag skapat en unik onlinekurs med ett utbud av olika kostplaner. Under dessa 66 dagar får du mina bästa lågkolhydratrecept som både är enkla att laga och hjälper dig att hålla ditt blodsocker på en låg nivå. Jag kombinerar mina kostplaner med fasta för att du ska få ett snabbt och effektivt resultat, både i vikt och mått, men också för en friskare kropp.