Tillbaka till menyerna

Vinter 2024/2025 Säsongsbetonad Meny

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1408 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 509 Kcal

      Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    • Middag - 493 Kcal

      Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert - 186 Kcal

      Rostad havremüsli med pepparkakskrydda

  • Tisdag - 1103 Kcal

    • Frukost - 333 Kcal

      Omelett med skinka och senapscréme

    • Lunch - 493 Kcal

      Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    • Middag - 277 Kcal

      Torskgryta med saffran

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1367 Kcal

    • Frukost - 513 Kcal

      Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    • Lunch - 277 Kcal

      Torskgryta med saffran

    • Middag - 576 Kcal

      Apelsinkyckling med apelsinsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1253 Kcal

    • Frukost - 220 Kcal

      Yoghurt med havremüsli

    • Lunch - 493 Kcal

      Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    • Middag - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1740 Kcal

    • Frukost - 513 Kcal

      Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    • Lunch - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Middag - 688 Kcal

      Kalvstek Provencale med fänkålsbåtar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 1867 Kcal

    • Frukost - 146 Kcal

      Lingonsmoothie

    • Lunch - 688 Kcal

      Kalvstek Provencale med fänkålsbåtar

    • Middag - 451 Kcal

      Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    • Mellanmål

    • Dessert - 582 Kcal

      Saffranspannacotta med blåbärsmousse

  • Söndag - 1293 Kcal

    • Frukost - 302 Kcal

      Omelettrulle med rökt lax

    • Lunch - 451 Kcal

      Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    • Middag - 540 Kcal

      Grönkålsgratäng med fetaost

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 56.5 gram

Fett: 95.5 gram

Protein: 83.7 gram

Energi: 1433 kcal

  • Måndag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Måndag lunch 509 Kcal

    Varmrökt lax med gräddkokt broccoli

    Går bra att byta ut mjölken till vatten istället om så önskas!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 509 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Gör så här

    • Bryt broccoli i buketter.
    • Koka upp grädde med mjölk, salt och peppar.
    • Lägg i broccoli och låt koka i 5 minuter.
    • Pressa i lite citron och lägg i hackad dill. 
    • Servera med varmrökt lax och sallad. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g varmrökt lax
    • 1 st citron
    • 0.5 st broccolistånd
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 dl mjölk
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk dill

    Måndag middag 493 Kcal

    Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    Trevlig rätt som fungerar lika bra en torsdag som på en middagsbjudning!  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär palsternacka och sötpotatis i stavar. Skär fänkål i skivor. Skala rödlök och skär i klyftor. Lägg palsternacka, fänkål, sötpotatis, rödlök och cocktailtomater på en ugnsplåt. Tillsätt olivolja, balsamico och örtagårdskrydda. Salta och peppar och blanda om. Rosta grönsakerna i ugn 20 min.
    • Ta ut plåten efter 15 min och lägg på skivad mozzarella. Ugnsbaka 5 min tills osten smält.
    • Skär ryggbiffen i bitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet ett par minuter på varje sida eller grilla köttet på en grill. Salta och peppra.
    • Lägg köttet på plåten med grönsakerna. Garnera med timjankvistar och servera med bearnaisesås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan

    Måndag dessert 186 Kcal

    Rostad havremüsli med pepparkakskrydda

    Ett fantastisk god müsli som är enkel att tillaga och passar perfekt under julen men är förstås lika god året runt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 186 kcal

    Ingredienser

    25 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 3 dl havrekärnor
    • 2 dl solroskärnor
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 3 msk rapsolja
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk pepparkakskrydda
    • 2 krm salt
    • 1 dl kokosskivor
    • 75 g torkade aprikoser
    • 87 g torkade dadlar
    • 1 dl russin
    • 1 dl rostade pekannötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Lägg havregryn, havrekärnor, solroskärnor, linfrö och pumpafrön på en plåt.
    • Ringla över rapsolja, vatten och honung och rör om ordentligt.
    • Strö på pepparkakskrydda och lite salt och sätt in i ugnen i ca 20 min. Rör om då och då.
    • Ta ut plåten. Hacka de torkade aprikoser och dadlar. Blanda ner kokos, aprikoser, dadlar, russin och pekannötter.

    Ingredienser

    25 portioner

    • 5 dl havregryn
    • 3 dl havrekärnor
    • 2 dl solroskärnor
    • 1 dl linfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 3 msk rapsolja
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk pepparkakskrydda
    • 2 krm salt
    • 1 dl kokosskivor
    • 75 g torkade aprikoser
    • 87 g torkade dadlar
    • 1 dl russin
    • 1 dl rostade pekannötter
  • Tisdag frukost 333 Kcal

    Omelett med skinka och senapscréme

    Vill du ha variation i din frukost? Äter du ofta äggröra till frukost? Prova denna omelett för lite variation i din frukostrutin!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 333 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    Senapscréme
    • 1.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk sötstark senap

    Gör så här

    • Knäck ägg i en skål och vispa ihop med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i äggsmeten.
    • Grädda en omelett några minuter och lägg upp på en tallrik.
    • Lägg på skinka och tomater.
    • Blanda ihop senapscrémen och lägg på omeletten.
    • Dekorera med hackad gräslök.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 2 skivor skinka
    • 3 st cocktailtomat
    • 1 msk gräslök
    Senapscréme
    • 1.5 msk crème fraiche
    • 0.5 msk sötstark senap

    Tisdag lunch 493 Kcal

    Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    Trevlig rätt som fungerar lika bra en torsdag som på en middagsbjudning!  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär palsternacka och sötpotatis i stavar. Skär fänkål i skivor. Skala rödlök och skär i klyftor. Lägg palsternacka, fänkål, sötpotatis, rödlök och cocktailtomater på en ugnsplåt. Tillsätt olivolja, balsamico och örtagårdskrydda. Salta och peppar och blanda om. Rosta grönsakerna i ugn 20 min.
    • Ta ut plåten efter 15 min och lägg på skivad mozzarella. Ugnsbaka 5 min tills osten smält.
    • Skär ryggbiffen i bitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet ett par minuter på varje sida eller grilla köttet på en grill. Salta och peppra.
    • Lägg köttet på plåten med grönsakerna. Garnera med timjankvistar och servera med bearnaisesås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan

    Tisdag middag 277 Kcal

    Torskgryta med saffran

    God fiskgryta smaksatt med saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar. Strimla purjolök och paprika. Dela haricot verts på mitten. Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken några minuter. Lägg i vitlök och grönsaker. Smula ner fiskbuljongtärningen och tillsätt vatten.
    • Låt koka ihop. Häll på grädde och strö på saffran. Koka ytterligare någon minut. Toppa med hackad persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja
  • Onsdag frukost 513 Kcal

    Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    En ljuvligt god havregröt som passar extra bra under julen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser förutom kokos och mandelmjölken i en kastrull. Koka upp och sänk värmen.
    • Låt koka 4 min. Häll på kokos och mandelmjölk och koka ytterligare någon minut.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med kokosskivor och hasselnötter. Servera med kokos- och mandelmjölk.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Onsdag lunch 277 Kcal

    Torskgryta med saffran

    God fiskgryta smaksatt med saffran!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 277 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja

    Gör så här

    • Tina fisken och strö på salt och peppar. Strimla purjolök och paprika. Dela haricot verts på mitten. Skala och riv vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken några minuter. Lägg i vitlök och grönsaker. Smula ner fiskbuljongtärningen och tillsätt vatten.
    • Låt koka ihop. Häll på grädde och strö på saffran. Koka ytterligare någon minut. Toppa med hackad persilja

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 cm purjolök
    • 1 st paprika
    • 100 g haricots verts
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 st fiskbuljongtärning
    • 2 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 1 msk färsk persilja

    Onsdag middag 576 Kcal

    Apelsinkyckling med apelsinsås

    Smaken av apelsin ger den här kycklingrätten ett riktigt lyft!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 576 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing

    Gör så här

    • Skala och riv apelsinskal fint.
    • Lägg hälften i en skål och resten gnids in i kycklingfilén.
    • Strö på salt och peppar på filén.
    • Sätt ugnen på 175 grader eller tänd grillen ute.
    • Ugnsbaka eller grilla kycklingfilén 10 minuter.
    • Strö på osten och vallmofrön och sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter eller grilla ytterligare 6-7 minuter eller tills osten har smält.
    • Gör såsen genom att koka upp grädde, apelsinskal, buljongtärning, salt och vitpeppar i en
      kastrull.
    • Låt sjuda på svag värme i 10 minuter.
    • Dela apelsinen och pressa ner saften.
    • Servera kycklingen med färsk basilika, sås och en god sallad.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 st apelsinskal
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 50 g mozzarella
    • 1 tsk vallmofrön
    • 1 st basilikakvist
    Apelsinsås
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 1 dl apelsinsaft
    Tillbehör
    • 50 g blandad sallad
    • 1 msk dressing
  • Torsdag frukost 220 Kcal

    Yoghurt med havremüsli

    En skål med naturell yoghurt toppad med havremusli och hallon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 220 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med müsli och hallon.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 30 g havremusli
    • 0.25 dl hallon (färska)

    Torsdag lunch 493 Kcal

    Biff med rostade grönsaker och mozzarella

    Trevlig rätt som fungerar lika bra en torsdag som på en middagsbjudning!  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 493 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skala och skär palsternacka och sötpotatis i stavar. Skär fänkål i skivor. Skala rödlök och skär i klyftor. Lägg palsternacka, fänkål, sötpotatis, rödlök och cocktailtomater på en ugnsplåt. Tillsätt olivolja, balsamico och örtagårdskrydda. Salta och peppar och blanda om. Rosta grönsakerna i ugn 20 min.
    • Ta ut plåten efter 15 min och lägg på skivad mozzarella. Ugnsbaka 5 min tills osten smält.
    • Skär ryggbiffen i bitar. Hetta upp en stekpanna med smör. Bryn köttet ett par minuter på varje sida eller grilla köttet på en grill. Salta och peppra.
    • Lägg köttet på plåten med grönsakerna. Garnera med timjankvistar och servera med bearnaisesås.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 1 st palsternacka
    • 0.5 st sötpotatis
    • 1 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 10 st cocktailtomat
    • 1 msk olivolja
    • 0.5 msk balsamico
    • 0.5 tsk örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 600 g ryggbiff
    • 1 msk smör
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g mozzarella
    Tillbehör
    • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
    Dekoration
    • 0.5 msk färsk timjan

    Torsdag middag 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon
  • Fredag frukost 513 Kcal

    Havregröt med saffran, gurkmeja, tranbär och hasselnötter

    En ljuvligt god havregröt som passar extra bra under julen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 513 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser förutom kokos och mandelmjölken i en kastrull. Koka upp och sänk värmen.
    • Låt koka 4 min. Häll på kokos och mandelmjölk och koka ytterligare någon minut.
    • Lägg gröten i en skål och toppa med kokosskivor och hasselnötter. Servera med kokos- och mandelmjölk.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 dl havregryn
    • 0.5 dl havrekärnor
    • 1 msk linfrön
    • 2 msk solrosfrön
    • 1 krm salt
    • 0.1 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.25 tsk gurkmeja
    • 1 tsk dadelsirap
    • 2 msk torkade tranbär
    • 2 dl vatten
    • 1 dl Alpro kokos och mandelmjölk
    Topping
    • 0.5 dl kokosskivor
    • 50 g rostade hasselnötter
    • 2 dl Alpro kokos och mandelmjölk

    Fredag lunch 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Fredag middag 688 Kcal

    Kalvstek Provencale med fänkålsbåtar

    Fänkålsbåtar med chevré och valnötter som serveras med kalvstek - en perfekt och lyxig middag att bjuda dina nära och kära på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 688 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g Benfri kalvstek
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk frysta örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamvinäger
    • 1 msk olivolja
    • 2 kvist färsk rosmarin
    Fänkålsbåtar med chévre och valnötter
    • 4 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g chevreost
    • 3 msk flytande honung
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på varmluft, 175 grader.
    • Lägg köttet på en ugnsplåt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och gnid in köttet med vitlök, franska örter, salt och peppar.
    • Häll på balsamico och olivolja.
    • Sätt in i ugnen med en termometer i mitten.
    • Ta ut köttet när innertemperaturen är mellan 55-60 (ca 40 minuter).
    • Dela fänkålen i halvor och lägg på en ugnsplåt.
    • Häll på lite olivolja och strö salt på och peppar på varje halva.
    • Skiva osten och lägg på fänkålen.
    • Ringla lite honung över och toppa med valnötter.
    • När köttet har varit inne i ca 20 min, sätt in plåten med fänkålen i ca 20 minuter.
    • Skiva köttet och dekorera med lite färsk rosmarin.
    • Servera med fänkålsbåtarna och ev någon sås till köttet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g Benfri kalvstek
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk frysta örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamvinäger
    • 1 msk olivolja
    • 2 kvist färsk rosmarin
    Fänkålsbåtar med chévre och valnötter
    • 4 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g chevreost
    • 3 msk flytande honung
    • 1 dl valnötter
  • Lördag frukost 146 Kcal

    Lingonsmoothie

    En njutbar röd smoothie med lingon som ger en unik smak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 2 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 146 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl lingon (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st banan
    • 100 g vatten
    • 0.5 dl havremjölk

    Gör så här

    • Skala bananen.
    • Lägg allt i en mixer, häll på vatten och mixa.
    • Häll på mjölk och mixa tills smoothien är slät.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl lingon (frysta)
    • 1 dl hallon (frysta)
    • 0.5 st banan
    • 100 g vatten
    • 0.5 dl havremjölk

    Lördag lunch 688 Kcal

    Kalvstek Provencale med fänkålsbåtar

    Fänkålsbåtar med chevré och valnötter som serveras med kalvstek - en perfekt och lyxig middag att bjuda dina nära och kära på!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 68 gram

    Energi: 688 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g Benfri kalvstek
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk frysta örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamvinäger
    • 1 msk olivolja
    • 2 kvist färsk rosmarin
    Fänkålsbåtar med chévre och valnötter
    • 4 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g chevreost
    • 3 msk flytande honung
    • 1 dl valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på varmluft, 175 grader.
    • Lägg köttet på en ugnsplåt.
    • Finhacka vitlöksklyftorna och gnid in köttet med vitlök, franska örter, salt och peppar.
    • Häll på balsamico och olivolja.
    • Sätt in i ugnen med en termometer i mitten.
    • Ta ut köttet när innertemperaturen är mellan 55-60 (ca 40 minuter).
    • Dela fänkålen i halvor och lägg på en ugnsplåt.
    • Häll på lite olivolja och strö salt på och peppar på varje halva.
    • Skiva osten och lägg på fänkålen.
    • Ringla lite honung över och toppa med valnötter.
    • När köttet har varit inne i ca 20 min, sätt in plåten med fänkålen i ca 20 minuter.
    • Skiva köttet och dekorera med lite färsk rosmarin.
    • Servera med fänkålsbåtarna och ev någon sås till köttet.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 800 g Benfri kalvstek
    • 2 klyfta vitlök
    • 1 msk frysta örter
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk balsamvinäger
    • 1 msk olivolja
    • 2 kvist färsk rosmarin
    Fänkålsbåtar med chévre och valnötter
    • 4 st fänkål
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 200 g chevreost
    • 3 msk flytande honung
    • 1 dl valnötter

    Lördag middag 451 Kcal

    Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    Färgstark maträtt med kyckling och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Lägg i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg i skålen med kyckling. Tillsätt ketjap manis, salt och peppar. Låt kycklingen marinera 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen med rödbetor. Tillsätt örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda i balsamico och 1 tsk olivolja.
    • Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja (1 tsk). Stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt. Servera kycklingen på en bädd med rucolasallad och rödbetssallad tillsammans med pestosås. Toppa med riven parmesan och granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag dessert 582 Kcal

    Saffranspannacotta med blåbärsmousse

    En gul och smakrik pannacotta smaksatt med saffran, toppad med en krämig blåbärsmousse och en kvist mynta!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 61 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 582 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 2.5 dl vispgrädde
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 msk sötströ
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Blåbärsmousse
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 msk sötströ
    • 1 st myntakvist

    Gör så här

    • Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.
    • Koka upp grädde, saffran och sötströ i en kastrull.
    • Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter.
    • Låt svalna och tillsätt vaniljpulver.
    • Häll upp i formar eller i glas.
    • Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.
    • Vispa upp grädde tillsammans med frysta blåbär och sötströ.
    • Ställ in i kylen.
    • Garnera med blåbärsmousse och en kvist mynta och strö över lite blåbär.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 st gelatinblad
    • 2.5 dl vispgrädde
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 0.5 msk sötströ
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    Blåbärsmousse
    • 0.5 dl vispgrädde
    • 1 dl blåbär (frysta)
    • 0.5 msk sötströ
    • 1 st myntakvist
  • Söndag frukost 302 Kcal

    Omelettrulle med rökt lax

    En god och mättande frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 302 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 40 g rökt lax
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 tsk gräslök

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål. Salta och peppra. Rör runt med en gaffel.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Stek omeletten nån minut på var sida.
    • Lägg omeletten på ett fat. Lägg på rökt lax och rulla ihop.
    • Skär cocktailtomater i halvor.
    • Hacka gräslök och strö på omeletten.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 40 g rökt lax
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 tsk gräslök

    Söndag lunch 451 Kcal

    Kycklinglårfilé med rödbetsallad

    Färgstark maträtt med kyckling och rödbetor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Lägg i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Lägg i skålen med kyckling. Tillsätt ketjap manis, salt och peppar. Låt kycklingen marinera 15 min.
    • Skär rödbetor i tärningar. Lägg i en skål. Skala och hacka rödlök fint. Lägg i skålen med rödbetor. Tillsätt örtagårdskrydda, salt och peppar. Blanda i balsamico och 1 tsk olivolja.
    • Blanda ihop alla ingredienserna till såsen i en skål. Salta och peppra.
    • Hetta upp en stekpanna med olja (1 tsk). Stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt. Servera kycklingen på en bädd med rucolasallad och rödbetssallad tillsammans med pestosås. Toppa med riven parmesan och granatäppelkärnor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st kokta rödbetor
    • 0.25 st rödlök
    • 1 krm örtagårdskrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk balsamico
    • 2 tsk olivolja
    • 25 g rucola
    • 2 msk granatäppelkärnor
    • 1 msk riven parmesanost
    Pestosås med parmesan
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 1 tsk grön pesto
    • 1 msk riven parmesanost
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 540 Kcal

    Grönkålsgratäng med fetaost

    En härligt rustik gratäng som passar utmärkt att äta som den är med den goda salladen eller servera som ett tillbehör. Som tillbehör räcker den dock till betydligt fler än det angivna antalet portioner.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 540 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon

    Gör så här

    • Sätt på ugnen på 225 grader.
    • Skala och skär kålrot i tärningar.
    • Skala och strimla rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och vitlök.
    • Lägg ner kålrot, grönkål och lök.
    • Stek några minuter och tillsätt grädde, senap, buljongtärning, salt och peppar.
    • Smula ner fetaost och häll ner allt i en ugnsfastform.
    • Smula över fetaost och sätt in i ugnen i 20 min.
      Hacka grönkål grovt och lägg i en skål.
    • Tillsätt olivolja, salt, peppar och saften från en 1⁄2 citron.
    • Blanda runt.
    • Toppa med granatäpple och några skivor citron.
    • Servera gratängen tillsammans med grönkålssalladen och färska fikon.

    Ingredienser

    4 portioner

    Gratängen
    • 1 st kålrot
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 2 klyfta vitlök
    • 200 g färsk grönkål
    • 3 dl grädde
    • 1 msk sötstark senap
    • 1 msk grov senap
    • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 125 g fetaost
    Grönkålssallad med granatäpple
    • 65 g färsk grönkål
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk citronsaft
    • 0.5 st granatäpple
    • 2 st citronskiva
    Tillbehör
    • 2 st färska fikon
Mejeri
  • 2 dl naturell yoghurt
  • 4.5 dl grädde
  • 0.5 dl mjölk
  • 3 msk smör
  • 175 g mozzarella
  • 3.5 msk crème fraiche
  • 125 g fetaost
  • 200 g chevreost
  • 0.5 dl havremjölk
  • 2 msk riven parmesanost
  • 3 dl vispgrädde
Övrigt
  • 60 g havremusli
  • 0.5 dl Bearnaise Erik Lallerstedts
  • 2 tsk dadelsirap
  • 6 dl Alpro kokos och mandelmjölk
  • 1 dl apelsinsaft
  • 1 msk grov senap
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 dl lingon (frysta)
  • 1 msk majonnäs
  • 1 st gelatinblad
  • 1 msk sötströ
Frukt/grönt
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 1 st citron
  • 0.5 st broccolistånd
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st sötpotatis
  • 5 st fänkål
  • 2.25 st rödlök
  • 17 st cocktailtomat
  • 87 g torkade dadlar
  • 5 cm purjolök
  • 1 st paprika
  • 100 g haricots verts
  • 6 klyfta vitlök
  • 1 st apelsinskal
  • 50 g blandad sallad
  • 1 st kålrot
  • 265 g färsk grönkål
  • 1 msk citronsaft
  • 0.5 st granatäpple
  • 2 st citronskiva
  • 2 st färska fikon
  • 1 dl hallon (frysta)
  • 0.5 st banan
  • 1 msk färsk ingefära
  • 2 st kokta rödbetor
  • 25 g rucola
  • 2 msk granatäppelkärnor
  • 1 dl blåbär (frysta)
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 125 g varmrökt lax
  • 600 g ryggbiff
  • 4 st ägg
  • 2 skivor skinka
  • 300 g fryst torskrygg
  • 150 g kycklingfilé
  • 800 g Benfri kalvstek
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 40 g rökt lax
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk dill
  • 1 msk balsamico
  • 1.5 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk färsk timjan
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 4 krm salt
  • 1.5 msk gräslök
  • 1.5 msk sötstark senap
  • 0.5 st fiskbuljongtärning
  • 1.7 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 1 msk färsk persilja
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 st basilikakvist
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk dressing
  • 1.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk frysta örter
  • 2 kvist färsk rosmarin
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 tsk grön pesto
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 st myntakvist
Torrvaror
  • 9 msk olivolja
  • 6 dl havregryn
  • 4 dl havrekärnor
  • 2 dl solroskärnor
  • 3 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 3 msk rapsolja
  • 5 msk flytande honung
  • 2 dl kokosskivor
  • 75 g torkade aprikoser
  • 1 dl russin
  • 1 dl rostade pekannötter
  • 4 msk solrosfrön
  • 4 msk torkade tranbär
  • 100 g rostade hasselnötter
  • 1 tsk vallmofrön
  • 1 dl valnötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!