Fänkålsbåtar med chevré och valnötter som serveras med kalvstek – en perfekt och lyxig middag att bjuda dina nära och kära på!
Gör så här
- Sätt ugnen på varmluft, 175 grader.
- Lägg köttet på en ugnsplåt.
- Finhacka vitlöksklyftorna och gnid in köttet med vitlök, franska örter, salt och peppar.
- Häll på balsamico och olivolja.
- Sätt in i ugnen med en termometer i mitten.
- Ta ut köttet när innertemperaturen är mellan 55-60 (ca 40 minuter).
- Dela fänkålen i halvor och lägg på en ugnsplåt.
- Häll på lite olivolja och strö salt på och peppar på varje halva.
- Skiva osten och lägg på fänkålen.
- Ringla lite honung över och toppa med valnötter.
- När köttet har varit inne i ca 20 min, sätt in plåten med fänkålen i ca 20 minuter.
- Skiva köttet och dekorera med lite färsk rosmarin.
- Servera med fänkålsbåtarna och ev någon sås till köttet.