Tillbaka till menyerna

Vecka 8

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.4 gram

Fett: 49.1 gram

Protein: 62.5 gram

Energi: 872.1 kcal

  • Måndag lunch 577 Kcal

    Kycklingbullar med nudlar och chilisås

    Chili, vitlök, färsk ingefära, sesam olja, lime och koriander!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 577 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärs i en skål. Skala och riv vitlök och ingefära. Finhacka salladslök. Blanda ner i färsen med ketjap manis  och strö på salt och peppar. Forma färsen till bollar.
    • Gör chilisås genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Koka nudlar enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet i durkslag.
    • Skala och strimla morot. Strimla paprika. Skär broccoli i buketter. Hetta upp en stekpanna  med sesamolja. Bryn grönsakerna ett par minuter. Blanda ner nudlar och häll på ketjap manis och teriyakisås. Salta och peppra. Pressa över lime. Hacka koriander och chili fint och blanda ner.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kycklingköttbullarna ett par minuter. Servera nudelsalladen med kycklingbullarna. Lägg på chilisås och dekorera med limeklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingfärs
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 0.5 st salladslök
    • 1 tsk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g risnudlar
    • 1 st morot
    • 0.5 st paprika
    • 150 g broccoli
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 1 msk teriyakisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st lime
    • 2 msk färsk koriander
    • 0.25 st röd chili
    Chilisås
    • 2 msk crème fraiche
    • 1 msk majonnäs
    • 0.25 klyfta vitlök
    • 0.5 tsk srirachasås
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 2 st limeklyfta

    Måndag middag 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil
  • Tisdag lunch 481 Kcal

    Kycklingröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 481 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Gör så här

    • Bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar.
    • Finhacka en halv deciliter purjolök och bladpersiljan
    • Lägg kycklingen i en skål och blanda ner purjolök, majonnäs, gräddfil, persilja och senap.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran i salladsblad.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g färdiggrillad kyckling
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk majonnäs
    • 2 dl gräddfil
    • 1 msk bladpersilja
    • 1.5 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 blad romansallad

    Tisdag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
  • Onsdag lunch 330 Kcal

    Torskgratäng med soltorkade tomater

    Kalorisnål torsk smaksatt med getost och soltorkad tomat!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 330 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Lägg spenat i en ugnsform. Halvera cocktailtomater och lägg ovanpå spenaten. Skala och strimla rödlök. Skär soltorkad tomat i strimlor. Lägg hälften av de soltorkade tomaterna tillsammans med rödlök på spenaten. Salta och peppra.
    • Dela torskryggen i 2 bitar och lägg på spenatbädden. Strö salt och peppar på fisken och lägg på resterande soltorkade tomaterna.
    • Skär chévreost i skivor och placera ovanpå de soltorkade tomaterna. Strö på örtagårdskrydda och ugnsbaka 20 min.
    • Dekorera med persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 50 g bladspenat
    • 10 st cocktailtomat
    • 0.5 st rödlök
    • 6 st soltorkad tomat
    • 0 salt och svartpeppar
    • 400 g torskrygg
    • 50 g chevreost
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Dekoration
    • 2 kvist färsk persilja

    Onsdag middag 816 Kcal

    Ugnsbakad lax med västerbottenost och quinoasallad

    En färgglad tallrik med ugnsbakad lax med västerbottenost, quinoasallad och steka trädgårdsgrönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 64 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 52 gram

    Energi: 816 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela laxfilén i 2 bitar och lägg på en bakplåtsklädd plåt. Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skär ett snitt i laxen och fördela västerbottenost i skåran.
    • Sätt in i ugnen i 20 minuter. Koka quinoa enligt anvisningen på paketet, ca 13 minuter.
    • Skölj och häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda ner ärtor, olja, citronsaft och dill.
    • Servera med stekta grönsaker från trädgården.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g laxfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl riven västerbottenost
    • 2 dl quinoa "tricolore"
    • 2 dl frysta gröna ärtor
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st citron
    • 2 msk färsk dill
    Stekta trädgårdsgrönsaker
    • 100 g morötter i olika färger
    • 50 g sockerärtor
    • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
    • 0.5 msk olivolja
    Dekoration
    • 0.25 st citron
    • 1 st dillkvistar
  • Torsdag lunch 631 Kcal

    Pinjenötslax med fetaost och ärter

    God pinjenötslax serveras tillsammans med en fetaost och ärtsallad. Perfekt måltid till en lunch eller middag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 45 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 631 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva

    Gör så här

    • Lägg laxen på en ugnsplåt och ringla över olivolja.
    • Strö över salt och svartpeppar,toppa med pinjenötter.
    • Stek i ugnen i 200°, ca 20 min.
    • Tina ärterna i ett ljummet vattenbad.
    • Smula fetaost i en skål.
    • Skär sockerärter i mindre bitar.
    • Blanda ner ärter, sockerärter, pressa över saften av citronen.
    • Strö den hackade dillen över.
    • Ringla över olivolja, blanda.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera laxen tillsammans med fetaostsalladen.
    • Toppa med några dillkvistar och citronskivor.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g laxfilé
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 15 g pinjenötter
    Fetaost och ärtsallad
    • 100 g fetaost
    • 125 g frysta ärtor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st citron
    • 2 msk dill
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st dillkvistar
    • 4 st citronskiva

    Torsdag middag 451 Kcal

    Basilikabullar med haricots verts

    Gräddiga basilikabullar som serveras tillsammans med en grönsallad och haricots verts - garnera med persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Blanda köttfärsen med finhackad vitlök, basilika, ägg och havregrädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till lagom stora bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, havregrädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna koka klart i stekpannan.
    • Lägg i haricots verts och sparris och låt koka med i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullar och grönsaker.
    • Hälls såsen över köttbullarna och garnera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja
  • Fredag lunch 317 Kcal

    Champinjonsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Gör så här

    • Skiva champinjoner i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med strimlad purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter.
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Fredag middag 551 Kcal

    Spenatpaj med ädelost och timjan

    Smakrik och god vegetarisk paj. Frys in matlådor eller bjud hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 52 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 551 kcal

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Blanda ihop alla ingredienser till ­pajskalet.
    • Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i ugnen i 10 minuter.
    • Lägg den frysta spenaten i botten på pajskalet och smula över ost och örter.
    • Vispa ägg, grädde, salt och peppar i en skål.
    • Häll smeten över pajen.
    • Skala löken och skiva tunt.
    • Fördela lök och valnötter på pajen och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

    Ingredienser

    6 portioner

    Pajskal
    • 100 g smör
    • 2.5 dl mandelmjöl
    • 0.5 dl kokosmjöl
    • 1 msk fiberhusk
    • 1 krm salt
    • 2 st ägg
    Fyllning
    • 400 g fryst bladspenat
    • 125 g st agur ost
    • 1 msk frysta provensalska örter
    • 3 st ägg
    • 2 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st rödlök
    • 3 msk valnötter
  • Lördag lunch 259 Kcal

    Het kycklinggryta med gräddfil

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 38 gram

    Energi: 259 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén i skivor.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strimla löken och finhacka vitlöken.
    • Skiva squash.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kycklingen runt om några minuter.
    • Strö på franska örter.
    • Lägg ner lök och vitlök och låt steka ytterligare någon minut.
    • Häll på chilisås och krossade tomater.
    • Låt koka på svag värme i ca 10 minuter.
    • Lägg ner squash och oliver.
    • Servera medgräddfil och färsk timjan.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 st gul lök
    • 1 st rödlök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st squash
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk torkade örter
    • 1 msk sweet chilisås
    • 400 g krossade tomater
    • 100 g kalamataoliver

    Lördag middag 451 Kcal

    Basilikabullar med haricots verts

    Gräddiga basilikabullar som serveras tillsammans med en grönsallad och haricots verts - garnera med persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja

    Gör så här

    • Blanda köttfärsen med finhackad vitlök, basilika, ägg och havregrädde och krydda med salt och svartpeppar.
    • Forma färsen till lagom stora bollar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runt om några minuter.
    • Tillsätt vatten, havregrädde, kalvfond och basilika och låt köttbullarna koka klart i stekpannan.
    • Lägg i haricots verts och sparris och låt koka med i några minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela grönsallad och tomater på fyra tallrikar och toppa med köttbullar och grönsaker.
    • Hälls såsen över köttbullarna och garnera med persilja.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g nötfärs
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 st ägg
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk smör
    • 1 dl vatten
    • 2 dl havregrädde
    • 1 msk kalvfond
    • 1 tsk torkad basilika
    • 150 g haricots verts
    • 150 g grön sparris
    • 200 g grönsallad
    • 8 styck tomat
    • 1 msk bladpersilja
  • Söndag lunch 296 Kcal

    Torsk med ugnsrostade grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 10 st små plommontomater
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Tina fisken.
    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.
    • Dela haricot verts.
    • Lägg alla grönsaker i en ugnsform och häll över olivolja.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Salt och peppra fisken och lägg över grönsakerna.
    • Toppa med pinjenötter. Sätt in i ugnen i 20 minuter.
    • Lägg på färsk basilika och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 400 g torskrygg
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 0.5 st orange paprika
    • 100 g haricots verts
    • 10 st små plommontomater
    • 2 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 1 msk pinjenötter
    • 0 basilika

    Söndag middag 368 Kcal

    Salccicia och grönsaksplåt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 13 gram

    Energi: 368 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Dela squashen och gröp ur lite av insidan.
    • Lägg squashinnehållet på en ugnsplåt.
    • Smula osten och tryck ner i squashhalvorna.
    • Häll på lite honung och strö på salt och peppar.
    • Toppa med nötter.
    • Lägg halvorna på ugnsplåten tillsammans med korv, tomater och oliver.
    • Skiva fänkålen och lägg på plåten.
    • Strö på salt och peppar och häll på olivolja.
    • Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strö på rosmarin och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st squash
    • 75 g chevreost
    • 3 tsk honung
    • 6 st valnöt
    • 175 g salcciakorv
    • 250.5 g cocktailtomater
    • 10 st svarta oliver
    • 1 st fänkål
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 kvist färsk rosmarin
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g kycklingfärs
  • 1650 g nötfärs
  • 200 g färdiggrillad kyckling
  • 800 g torskrygg
  • 650 g laxfilé
  • 7 st ägg
  • 600 g kycklingfilé
  • 175 g salcciakorv
Frukt/grönt
  • 5.75 klyfta vitlök
  • 1 tsk färsk ingefära
  • 0.5 st salladslök
  • 2 st morot
  • 0.5 st paprika
  • 150 g broccoli
  • 0.25 st lime
  • 0.25 st röd chili
  • 2 st limeklyfta
  • 1 st palsternacka
  • 2.5 st gul lök
  • 0.55 st purjolök
  • 4 blad romansallad
  • 200 g körsbärstomater
  • 50 g bladspenat
  • 10 st cocktailtomat
  • 2.5 st rödlök
  • 2 dl frysta gröna ärtor
  • 1.25 st citron
  • 100 g morötter i olika färger
  • 100 g sockerärtor
  • 1 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 125 g frysta ärtor
  • 4 st citronskiva
  • 400 g haricots verts
  • 300 g grön sparris
  • 400 g grönsallad
  • 16 styck tomat
  • 125 g champinjon
  • champinjoner
  • 400 g fryst bladspenat
  • 2.5 st squash
  • 0.5 st orange paprika
  • 10 st små plommontomater
  • basilika
  • 250.5 g cocktailtomater
  • 1 st fänkål
Kryddor/smaksättare
  • 1.5 tsk ketjap manis
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 msk teriyakisås
  • 2 msk färsk koriander
  • 0.5 tsk srirachasås
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 3 msk bladpersilja
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 5 tsk torkad basilika
  • 2 msk sweet chilisås
  • 3 krm örtagårdskrydda
  • 2 kvist färsk persilja
  • 2 msk färsk dill
  • 5 st dillkvistar
  • 2 msk dill
  • 2 msk kalvfond
  • 1 krm salt
  • 1 msk frysta provensalska örter
  • 1 tsk torkade örter
  • färsk rosmarin
Torrvaror
  • 10 tsk olivolja
  • 100 g risnudlar
  • 600 g krossade tomater
  • 2 dl quinoa "tricolore"
  • 16 g pinjenötter
  • 1 dl konserverade kikärtor
  • 2.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 msk valnötter
  • 3 tsk honung
  • 6 st valnöt
Mejeri
  • 2 msk crème fraiche
  • 2.3 dl gräddfil
  • 125 g chevreost
  • 0.5 dl riven västerbottenost
  • 100 g fetaost
  • 5 dl havregrädde
  • 102 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 125 g st agur ost
Övrigt
  • 3 msk majonnäs
  • 1.5 msk senap
  • 50 g soltorkade tomater
  • 6 st soltorkad tomat
  • 100 g kalamataoliver
  • 10 st svarta oliver

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.