Tillbaka till menyerna

Vecka 7

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 516 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 260 Kcal

      Kycklingsallad med bönor och granatäpple

    • Middag - 256 Kcal

      Mozzarella med tomat och olivsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1264 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 487 Kcal

      Kycklinglårfilé med grönsaker

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 950 Kcal

    • Frukost - 50 Kcal

      Grön drink

    • Lunch - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Middag - 498 Kcal

      Köttbullar med citron och dragon

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1492 Kcal

    • Frukost - 494 Kcal

      Äggplättar

    • Lunch - 552 Kcal

      Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    • Middag - 446 Kcal

      Sjögräsnudlar med lax

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1382 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Middag - 289 Kcal

      Torskrygg med kantarellpytt

    • Mellanmål

    • Dessert - 315 Kcal

      Chokladmousse

  • Lördag - 460 Kcal

    • Frukost - 279 Kcal

      Havre- och kesofrallor

    • Lunch - 181 Kcal

      Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 403 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 403 Kcal

      Risnudlar med karréspett

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 47.3 gram

Fett: 58.4 gram

Protein: 54.2 gram

Energi: 923.8 kcal

  • Måndag lunch 260 Kcal

    Kycklingsallad med bönor och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 260 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g konserverade cannelonibönor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 6 g valnötter
    • 0 g ärtskott

    Gör så här

    • Skiva kycklingfilén och strö på salt och peppar.
    • Pressa vitlöken och skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök och lök några minuter.
    • Lägg ner bönor och sockerärtor och låt bli varmt.
    • Strö på örtagårdskrydda.
    • Lägg upp på en tallrik och toppa med granatäpple och valnötter.
    • Dekorera med ärtskott.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 125 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g konserverade cannelonibönor
    • 50 g sockerärtor
    • 0.15 dl granatäppelkärnor
    • 6 g valnötter
    • 0 g ärtskott

    Måndag middag 256 Kcal

    Mozzarella med tomat och olivsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 256 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g gröna oliver
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk mandel

    Gör så här

    • Skiva tomaten.
    • Skär cocktailtomater och soltorkade tomater i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med lite av oljan från tomaterna, oliver, vinäger, honung, persilja, salt och peppar.
    • Lägg kvistar av persilja på en tallrik och lägg på skivade tomater.
    • Häll av lagen från mozzarellan och skär ett kryss i osten.
    • Lägg osten på salladen och häll över tomatsalladen.
    • Toppa med mandel.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 styck tomat
    • 5 st cocktailtomater i olika färger
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g gröna oliver
    • 0.5 msk rödvinsvinäger
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk bladpersilja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 kvist färsk persilja
    • 125 g buffelmozzarella
    • 1 msk mandel
  • Tisdag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Tisdag lunch 487 Kcal

    Kycklinglårfilé med grönsaker

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 35 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 487 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 msk basilika
    • 1 msk persilja

    Gör så här

    • Strö på salt, peppar och basilika på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn filéerna runt om.
    • Skiva squash, paprika och lök och lägg ner i pannan.
    • Tillsätt oliver och soltorkade tomater.
    • Häll på vatten och grädde och låt koka i 10 minuter.
    • Smaka av med kryddor och strö på persilja och basilika innan servering.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk basilika
    • 5 g smör
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st rödlök
    • 50 g gröna oliver
    • 4 st soltorkad tomat
    • 50 g vatten
    • 1 dl grädde
    • 1 msk basilika
    • 1 msk persilja

    Tisdag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria
  • Onsdag frukost 50 Kcal

    Grön drink

    Gröna bladgrönsaker är bra när du följer en Ketodiet där grönsakerna är något begränsade! Använd därför ofta och tillsätt gärna i maten. De innehåller inga kolhydrater och massor av järn, K-vitamin och bra antioxidanter.  

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 1 gram

    Energi: 50 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Gör så här

    • Riv den färska ingefäran fint. Lägg alla ingredienser i en blender.
    • Mixa till en drink.
    • Häll upp på glas och spara den andra portionen.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 30 g bladspenat
    • 150 g ananas (fryst)
    • 1 st selleristjälk
    • 1 tsk färsk ingefära
    • 1.5 msk färskpressad citronjuice
    • 3 dl vatten

    Onsdag lunch 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Onsdag middag 498 Kcal

    Köttbullar med citron och dragon

    Köttbullar som serveras tillsammans med en god tomatsås, squash och parmesanost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 37 gram

    Protein: 44 gram

    Energi: 498 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 dl parmesan
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 msk färsk dragon
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 3 msk citronsaft
    • 1 tsk Herbes de Provance
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda ihop alla ingredienserna till köttbullarna i en skål.
    • Forma till bullar och stek någon minut i olivolja.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en kastrull med olivolja.
    • Bryn lök och vitlök i några minuter.
    • Blanda ner tomater, honung, citronsaft, örter och kryddor.
    • Låt koka ihop ca: 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
    • Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10 minuter.
    • Riv squash grovt och lägg i en skål.
    • Blanda ner olivolja, parmesan, salt och svartpeppar.
    • Servera med köttbullar och tomatsås och dekorera med en citronklyfta och färsk dragon.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kalvfärs
    • 0.5 dl parmesan
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk citronskal
    • 0.5 msk färsk dragon
    • 0.5 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    Tomatsås
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk honung
    • 3 msk citronsaft
    • 1 tsk Herbes de Provance
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 färsk dragon
    Tillbehör
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 dl parmesan
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 494 Kcal

    Äggplättar

    Äggplättar med bacon och ost i. Toppa plättarna med avokado, gräslök och tomat.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 43 gram

    Protein: 24 gram

    Energi: 494 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg, salt och peppar i en skål.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och bryn bacon runt om.
    • Fördela äggsmet i plättlaggen och lägg på ost.
    • Låt steka på medelvärme några minuter.
    • Toppa med gräslök och servera med hackad avokado och tomat.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 40 g bacon
    • 0.2 dl riven ost
    • 0.5 msk gräslök
    • 0.5 st avokado
    • 1 st cocktailtomat

    Torsdag lunch 552 Kcal

    Kycklingburgare med Mango Chutneysås

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 552 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st gul chili
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 skivor västerbottenost
    Mango Chutneysås
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk purjolök
    • 2 msk rostade saltade mandlar
    • 0.5 st lime
    • 3 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Skala vitlöken.
    • Hacka vitlök, salladslök och chili fint och lägg i en skål.
    • Blanda ner färs, saften av ½ lime, salt och peppar.
    • Forma till burgare och stek i olja några minuter per sida eller lägg på grillen.
    • Lägg på en ostskiva på burgaren.
    • Servera burgarna på stora salladsblad med skivad mango och avokado.
    • Toppa med sås, strimlad purjolök, hackade rostade och saltade mandlar.
    • Dela limen och dekorera varje tallrik med tillsammans med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 st salladslök
    • 0.5 st gul chili
    • 250 g kycklingfärs
    • 0.5 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk olivolja
    • 0 skivor västerbottenost
    Mango Chutneysås
    • 2 msk majonnäs
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 2 st salladsblad
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 2 msk purjolök
    • 2 msk rostade saltade mandlar
    • 0.5 st lime
    • 3 kvist färsk persilja

    Torsdag middag 446 Kcal

    Sjögräsnudlar med lax

    En fräsch laxmåltid med sjögräsnudlar, mango och en god marinad till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 446 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 400 g laxfilé
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st mango
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 tsk limesaft
    Marinad
    • 3 tsk limesaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och klipp sönder något.
    • Skär laxfilén i kuber och lägg i en skål.
    • Blanda ner allt till marinaden och låt marinera 10 min.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär sockerärtor i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i någon minut.
    • Tillsätt alla grönsaker och sjögräsnudlarna.
    • Strö på salt och peppar och häll på ketjap manis.
    • Skär mango i mindre bitar.
    • Strö på mango på rätten och toppa med färsk koriander.
    • Pressa lime över och servera.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 400 g laxfilé
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st mango
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 tsk limesaft
    Marinad
    • 3 tsk limesaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
  • Fredag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Fredag lunch 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Fredag middag 289 Kcal

    Torskrygg med kantarellpytt

    En torskrätt som är enkel att tillbereda men känns lyxig med de goda kantarellerna!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 289 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Gör så här

    • Tina fisk och kantareller.
    • Skär kantareller i lagom stora bitar.
    • Skär fänkål, squash, rödlök och äpple i tärningar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kantareller och alla grönsaker några minuter.
    • Blanda ner hackad dill.
    • Lägg pytten lite vid kanterna och lägg ner fisken.
    • Strö på salt och peppar.
    • Toppa fisken med en klick saffranaioli och dekorera med dill.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g torskfile
    • 150 g kantareller
    • 0.5 st fänkål
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 1 st äpple
    • 5 g smör
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 msk dill
    • 2 msk saffransaioli

    Fredag dessert 315 Kcal

    Chokladmousse

    Gör en hemmagjord chokladmousse med nyttigheter i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan

    Gör så här

    • Skala banan och avokado och lägg i en matberedare tillsammans med kakao. Mixa till en jämn mousse och fördela i 2 dessertskålar.
    • Hacka mörk choklad och strössla över. Skiva en banan och lägg på moussen. Ställ kallt 1 timme innan servering

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st banan
    • 1 st avokado
    • 3 msk kakaopulver
    Topping
    • 15 g mörk choklad
    • 1 st skivad banan
  • Lördag frukost 279 Kcal

    Havre- och kesofrallor

    Glutenfria frallor som är gjort på keso, ägg och havregryn som grund! Förvara dessa frallor gärna i frysen och ta upp vid behov!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 26 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 279 kcal

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Riv äpplena.
    • Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
    • Forma till bullar och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
    • Strö på vallmofrön och grädda i ca: 25 minuter.
    • Låt svalna och förvara i frysen.

    Ingredienser

    5 portioner

    • 4 dl havregryn
    • 2 dl keso, 4%
    • 2 st ägg
    • 2 st äpple
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 tsk bakpulver
    • 1 krm salt
    Topping
    • 3 tsk vallmofrön

    Lördag lunch 181 Kcal

    Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    Enkel och snabblagad blomkålssoppa med härliga färger!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar. Finhacka vitlöken.
    • Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och blomkål.
    • Låt steka någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner dill och häll upp i en djup skål.
    • Toppa med små lila blomkålsbuketter eller blomkålsbuketter i olika färger!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • Söndag lunch 403 Kcal

    Risnudlar med karréspett

    Karréspett med en god marinad på. Servera spetten med risnudlar till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 36 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 403 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja

    Gör så här

    • Gör först marinaden genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
    • Koka risnudlarna enligt förpackningen, ca 3 minuter i lättsaltat vatten.
    • Häll av vattnet och lägg nudarna i en skål.
    • Häll över hälften av marinaden och blanda om.
    • Blötlägg spetten.
    • Skär köttet i mindre bitar och lägg ner den resterande marinaden.
    • Tillsätt riven vitlök och ingefära och blanda om.
    • Sätt ugnen på grill, ca 225 grader.
    • Trä upp köttet på spetten och grilla i ugnen i ca 20 minuter.
    • Strimla sockerärtor, salladslök och moroten.
    • Blanda ner i nudlarna.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Strö på färsk koriander och lägg upp på tallrikar.
    • Fördela spetten över och servera direkt.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 40 g risnudlar
    • 4 st träspett
    • 250 g fläskkarré
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 1 msk färsk ingefära
    • 40 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    • 1 st morot
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Marinad
    • 1 tsk sesamfrö
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 tsk sesamolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 125 g kycklingfilé
  • 6.5 st ägg
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 250 g fläskkarré
  • 300 g kalvfärs
  • 40 g bacon
  • 250 g kycklingfärs
  • 400 g laxfilé
Kryddor/smaksättare
  • 0.4 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk bladpersilja
  • 5 kvist färsk persilja
  • 1.5 msk gräslök
  • 2 msk basilika
  • 1 msk persilja
  • 3 msk ajvar relish
  • 1.5 kruka färsk koriander
  • 2 msk ketjap manis
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 tsk Herbes de Provance
  • 2 msk mango chutney
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 1 krm salt
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st dillkvistar
Frukt/grönt
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 1.75 st rödlök
  • 190 g sockerärtor
  • 0.15 dl granatäppelkärnor
  • ärtskott
  • 3.5 styck tomat
  • 5 st cocktailtomater i olika färger
  • 2 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 30 g bladspenat
  • 150 g ananas (fryst)
  • 1 st selleristjälk
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 1.5 msk färskpressad citronjuice
  • 2 st salladslök
  • 3 st morot
  • 1.5 st gul lök
  • 1 tsk citronskal
  • 3 msk citronsaft
  • 2 st avokado
  • 1 st cocktailtomat
  • 0.5 st gul chili
  • 1 st lime
  • 2 st salladsblad
  • 1 st mango
  • 5 msk purjolök
  • 150 g broccoli
  • 6 tsk limesaft
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 1 st banan
  • 1 st skivad banan
  • 2 st äpple
  • 0.5 st blomkålshuvud
  • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
Torrvaror
  • 5.5 tsk olivolja
  • 100 g konserverade cannelonibönor
  • 6 g valnötter
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk mandel
  • 40 g risnudlar
  • 1 tsk sesamfrö
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 2 msk rostade saltade mandlar
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk kakaopulver
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 tsk vallmofrön
Övrigt
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 100 g gröna oliver
  • 4 st soltorkad tomat
  • 3 msk senap
  • 30 g svarta oliver kärnfria
  • 4 st träspett
  • 0.5 msk färsk dragon
  • 2 msk majonnäs
  • 30 g havremusli
  • 15 g mörk choklad
Mejeri
  • 125 g buffelmozzarella
  • 7 tsk smör
  • 1.5 dl grädde
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl parmesan
  • 0.2 dl riven ost
  • skivor västerbottenost
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 2 dl keso, 4%

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!