Tillbaka till menyerna

Vecka 41

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 838 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 437 Kcal

      Kycklinggryta med grönsaker

    • Middag - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 401 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 314 Kcal

      Italiensk torsk med serranoskinka

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 87 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 568 Kcal

    • Frukost - 280 Kcal

      Bananplättar

    • Lunch

    • Middag - 288 Kcal

      Torsk med ljummen vitkålssallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 689 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 288 Kcal

      Torsk med ljummen vitkålssallad

    • Middag - 401 Kcal

      Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 401 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 401 Kcal

      Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 306 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 306 Kcal

      Räkröra med mango chutney

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.4 gram

Fett: 20.4 gram

Protein: 43.4 gram

Energi: 470 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag lunch 437 Kcal

    Kycklinggryta med grönsaker

    En mustig kycklinggryta med härliga grönsaker som toppas med cocktailkapris och crème fraiche!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 17 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Skala och skiva moroten.
    • Skär paprika, broccoli och zucchini i mindre bitar och dela champinjonerna.
    • Skär kycklingen i mindre bitar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner kyckling, lök och vitlök.
    • Stek några minuter och häll på krossade tomater och vatten.
    • Smaksätt med sambal oelek, torkade örter och smula ner buljongtärning.
    • Låt sjuda under lock i ca 30 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Häll på grädde och lägg ner paprika, broccoli, zucchini och champinjoner.
    • Låt koka ihop och servera i djupa skålar toppat med kapris och créme fraiche.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st orange paprika
    • 100 g broccoli
    • 0.25 st zucchini
    • 5 st champinjoner
    • 300 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk olivolja
    • 200 g krossade tomater
    • 100 g vatten
    • 1 tsk sambal oelek
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl grädde
    Topping
    • 1 msk kapris
    • 1 msk crème fraiche

    Måndag middag 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika
  • Tisdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Tisdag lunch 314 Kcal

    Italiensk torsk med serranoskinka

    En härligt italiensk rätt där serranoskinkans sälta ger smak till fisken tillsammans med de soltorkade tomaterna och basilikan. Perfekt för helgen eller en dag när man vill lyxa till det lite!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 314 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader. Tina fisken och strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Lägg Arrabiatasås i en ugnsform. Skiva tomater och lägg över.
    • Bred på pesto på fisken och linda en serranoskinka runt varje torskbit.
    • Lägg fisken över tomaterna.
    • Hacka soltorkad tomat och lägg över fisken.
    • Strö på parmesanost. Sätt in i ugnen i ca: 15 minuter.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g fryst torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 0.5 dl Arrabiatasås
    • 2 styck tomat
    • 2 msk grön pesto
    • 4 skivor serranoskinka
    • 20 g soltorkade tomater i olja
    • 2 msk riven parmesanost
    • 0 basilika
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Torsdag frukost 280 Kcal

    Bananplättar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 280 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Gör så här

    • Mosa bananen i en skål och knäck ner äggen.
    • Vispa runt och blanda i vaniljpulver och salt.
    • Hetta upp en plättlagg med smör och häll ner smeten. Grädda varje plätt i någon minut per sida.
    • Dela apelsinen och skär bort skalet på apelsinen med en vass kniv och skär ut fina filéer.
    • Servera med en klick turkisk yoghurt, bär och apelsinskivorna.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st banan
    • 1 st ägg
    • 1 tsk smör
    • 0.25 tsk vaniljpulver
    • 1 krm salt
    • 1 msk turkisk yoghurt
    • 0.5 st apelsin
    • 0.5 dl hallon (färska)
    • 0.5 dl blåbär

    Torsdag middag 288 Kcal

    Torsk med ljummen vitkålssallad

    En lågkalori torskmåltid med en vitkålssallad till, enkelt att laga till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st apelsin
    • 8 st physalis
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 dl vitkål
    • 50 gram räkor i lag
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Dela physalis.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek vitkål någon minut.
    • Blanda ner apelsinklyftor, physalis och räkor.
    • Lägg torskfilén på en tallrik och lägg över vitkålssalladen.
    • Strö över lite gräslök och solrosfrön. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st apelsin
    • 8 st physalis
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 dl vitkål
    • 50 gram räkor i lag
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk solrosfrön
  • Fredag lunch 288 Kcal

    Torsk med ljummen vitkålssallad

    En lågkalori torskmåltid med en vitkålssallad till, enkelt att laga till lunch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 288 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st apelsin
    • 8 st physalis
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 dl vitkål
    • 50 gram räkor i lag
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk solrosfrön

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina filéer med en vass kniv.
    • Dela physalis.
    • Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek vitkål någon minut.
    • Blanda ner apelsinklyftor, physalis och räkor.
    • Lägg torskfilén på en tallrik och lägg över vitkålssalladen.
    • Strö över lite gräslök och solrosfrön. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk olivolja
    • 300 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 1 st apelsin
    • 8 st physalis
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 dl vitkål
    • 50 gram räkor i lag
    • 1 msk gräslök
    • 2 msk solrosfrön

    Fredag middag 401 Kcal

    Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Gör så här

    • Skär kyckling i små bitar. Skala och riv vitlök. Skala och riv rotfrukterna grovt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök, rotfrukter och purjolök några minuter.
    • Tillsätt krydda, vatten, hönsbuljongtärning och kokosmjölk.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk
  • Lördag lunch 401 Kcal

    Budget - Kycklingsoppa med kokosmjölk

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 401 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk

    Gör så här

    • Skär kyckling i små bitar. Skala och riv vitlök. Skala och riv rotfrukterna grovt.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn kyckling, vitlök, rotfrukter och purjolök några minuter.
    • Tillsätt krydda, vatten, hönsbuljongtärning och kokosmjölk.
    • Låt koka i ca 10 minuter. Servera i djupa tallrikar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g kycklingfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 1 st palsternacka
    • 150 g rotselleri
    • 1 tsk olivolja
    • 10 cm purjolök
    • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
    • 3 dl vatten
    • 0.5 st hönsbuljongtärning
    • 200 ml lätt kokosmjölk
  • Söndag middag 306 Kcal

    Räkröra med mango chutney

    Krämig räkröra med mango chutney smak som serveras på spenatblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 19 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 306 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta

    Gör så här

    • Lägg räkor i en skål.
    • Blanda ner ärtor och dill.
    • Skala och finhacka rödlök och blanda ner tillsammans med gräddfil, majonnäs och mango chutney.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg spenatblad på en tallrik och lägg på röran.
    • Dekorera med en citronklyfta.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g handskalade räkor
    • 1 dl frysta gröna ärtor
    • 1 msk dill
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 20 g bladspenat
    • 2 st citronklyfta
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 st ägg
  • 550 g kycklingfilé
  • 350 g fryst torskrygg
  • 4 skivor serranoskinka
  • 300 g torskrygg
  • 50 gram räkor i lag
  • 200 g handskalade räkor
Frukt/grönt
  • 0.5 st gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 st morot
  • 1 st orange paprika
  • 100 g broccoli
  • 0.25 st zucchini
  • 5 st champinjoner
  • 2 styck tomat
  • basilika
  • 0.5 st banan
  • 1.5 st apelsin
  • 0.5 dl hallon (färska)
  • 0.5 dl blåbär
  • 8 st physalis
  • 4 dl vitkål
  • 1 st palsternacka
  • 150 g rotselleri
  • 10 cm purjolök
  • 1 dl frysta gröna ärtor
  • 0.25 st rödlök
  • 20 g bladspenat
  • 2 st citronklyfta
Torrvaror
  • 3.5 tsk olivolja
  • 200 g krossade tomater
  • 2 msk solrosfrön
  • 200 ml lätt kokosmjölk
Kryddor/smaksättare
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 2 msk grön pesto
  • 0.25 tsk vaniljpulver
  • 1 krm salt
  • 1 msk gräslök
  • 1 påse Asian Spices Paneng Red Curry
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk dill
  • 2 msk mango chutney
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
  • 1 msk crème fraiche
  • 2 msk riven parmesanost
  • 1 tsk smör
  • 1 msk turkisk yoghurt
  • 0.5 dl gräddfil
Övrigt
  • 1 msk kapris
  • 0.5 dl Arrabiatasås
  • 20 g soltorkade tomater i olja
  • 2 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!