Tillbaka till menyerna

Vecka 40

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 543 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch

    • Middag - 456 Kcal

      Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 550 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch

    • Middag - 463 Kcal

      Köttfärssås med squashtagliatelle

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 536 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 536 Kcal

      Tacolövbiff med guacamole

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 87 Kcal

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 13.7 gram

Fett: 27.2 gram

Protein: 32.2 gram

Energi: 429.1 kcal

  • Måndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Måndag middag 456 Kcal

    Stekt torsk med tomat och avokadosallad

    En fräsch sallad med bland annat torsk, tomat och avokado i!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 456 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost

    Gör så här

    • Gör salladen först genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Dela avokado och skär i mindre bitar.
    • Blanda tomat, avokado, olja, vinäger och lite svartpeppar.
    • Rosta pinjenötterna i en torr panna.
    • Blanda ner i salladen tillsammans med färska basilikablad.
    • Hyvla parmesanosten och tillsätt i salladen.
    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor ca 4 minuter.
    • Servera med salladen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskfile
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g grönsallad
    Tomat och avokadosallad
    • 300 g cocktailtomater
    • 2 st avokado
    • 2 msk olivolja
    • 4 tsk balsamvinäger
    • 1 tsk svartpeppar
    • 1 kruka färsk basilika
    • 50 g pinjenötter
    • 50 g riven parmesanost
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Onsdag middag 463 Kcal

    Köttfärssås med squashtagliatelle

    Att hyvla squash är ett bra alternativ till vanlig tagliatelle pasta. Servera squashen med en riktigt god köttfärsås gjord på nötfärs och massa goda ingredienser. Om du önskar att ha köttfärssåsen lite mer stark så byt ut tomatpurén till chilisås!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 41 gram

    Energi: 463 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och morot.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn lök, morot och vitlök.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater, honung, och chilisås och låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squash i långa tagliatelle med en potatisskalare.
    • Servera köttfärsen med squashtagliatellen, rucolasallad, mozzarella och tomater.
    • Toppa med lite riven parmesanost.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 st morot
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 300 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkad basilika
    • 0.5 msk oregano
    • 200 g krossade tomater
    • 1 tsk flytande honung
    • 1 msk tomatpuré
    • 0.5 st squash
    • 25 g rucola
    • 125 g mozarella
    • 6 st cocktailtomat
    • 2 msk riven parmesanost
  • Torsdag middag 536 Kcal

    Tacolövbiff med guacamole

    Lövbiff med texmex krydda som serveras med en krämig guacamole.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 536 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först guacamolen genom att dela avokadon och ta bort skal och kärna.
    • Lägg köttet i en matberedare tillsammans med gräddfil, vitlök och pressa ner saften av 1/3  lime.
    • Mixa till en jämn röra.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Ställ kallt.
    • Strimla köttet och strö på salt och peppar.
    • Skär broccolin i buketter.
    • Skala och skiva rödlöken.
    • Finhacka vitlöksklyftan.
    • Skär squash i skivor.
    • Hetta upp en wok med olja och woka alla grönsakerna någon minut.
    • Tillsätt köttet och tacokryddan.
    • Stek i ytterligare någon minut.
    • Dela tomaterna och blanda ner innan servering.
    • Servera med guacamole.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 100 g lövbiff
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st broccolistånd
    • 0.25 st rödlök
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0.5 st mini squash
    • 50 g sockerärtor
    • 1 tsk olivolja
    • 0.5 påse tacokrydda
    • 5 st pärltomater
    Guacamole
    • 1 st avokado
    • 1 msk gräddfil
    • 0.33 st lime
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 600 g torskfile
  • 300 g nötfärs
  • 100 g lövbiff
Frukt/grönt
  • 50 g grönsallad
  • 300 g cocktailtomater
  • 3 st avokado
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st morot
  • 2 klyfta vitlök
  • 0.5 st squash
  • 25 g rucola
  • 6 st cocktailtomat
  • 0.25 st broccolistånd
  • 0.25 st rödlök
  • 0.5 st mini squash
  • 50 g sockerärtor
  • 5 st pärltomater
  • 0.33 st lime
Torrvaror
  • 3 msk olivolja
  • 50 g pinjenötter
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk flytande honung
Kryddor/smaksättare
  • 4 tsk balsamvinäger
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0.5 msk oregano
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 påse tacokrydda
Mejeri
  • 52 g riven parmesanost
  • 1 tsk smör
  • 125 g mozarella
  • 1 msk gräddfil

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!