Tillbaka till menyerna

vecka 4

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 57.7 gram

Fett: 291 gram

Protein: 39.7 gram

Energi: 1202.4 kcal

  • Måndag frukost 237 Kcal

    Solgul smoothie

    En enkel smoothie med apelsin och mango där myntan ger en fräsch extra touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Måndag lunch 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Måndag middag 488 Kcal

    Grekisk omelett

    En riktigt god grekisk omelett som serveras med bland annat avokado, granatäpple, valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 23 gram

    Energi: 488 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 st avokado
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk valnötter

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg och vatten.
    • Tillsätt salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll i smeten.
    • Stek omeletten någon minut på medelvärme och smula sedan ner fetaosten.
    • Skiva paprika och avokado och lägg över fetaosten.
    • Toppa med granatäppelkärnor och valnötter.
    • Dekorera med persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 2 msk vatten
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 25 g fetaost
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st gul paprika
    • 0.5 st avokado
    • 0.2 dl granatäppelkärnor
    • 1 msk valnötter
  • Tisdag lunch 315 Kcal

    Stekt torskrygg med tomatsallad och balsamico

    Tillaga en god torskrygg till lunch eller middag och servera med en tomatsallad och en topping av rostade pinjenötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 315 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och lägg ner torskfiléerna.
    • Strö på salt och peppar.
    • Låt steka några minuter per sida och häll på lite vatten och ånga fisken tills den är klar, ca 3 min.
    • Skiva tomater och rödlök och lägg på en tallrik.
    • Strö på salt och svartpeppar samt basilika.
    • Ringla över olivolja och balsamico.
    • Lägg fisken över.
    • Rosta pinjenötter i en torr stekpanna och lägg över fisken.
    • Dekorera med en basilikakvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 tsk smör
    • 400 g torskrygg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 2 st stor tomat
    • 0.5 st rödlök
    • 5 msk färsk basilika
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk balsamico
    • 2 msk pinjenötter

    Tisdag middag 106 Kcal

    Rotfruktssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Gör så här

    • Skala och riv alla grönsaker grovt.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
  • Onsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Onsdag lunch 1670 Kcal

    Zucchinipasta med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 870 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 1670 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st zucchini
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 2 msk mandelspån
    • 1 msk kapris
    Grön pesto
    • 1 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g pinjenötter
    • 6 msk riven parmesanost
    • 1 dl olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk citronsaft

    Gör så här

    • Gör först pesto genom att lägga alla ingredienser i en matberedare.
    • Mixa till en pesto genom att hälla ner olja lite i taget.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Svarva zucchini eller skär tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Dela tomater och blanda ner tillsammans med fetaost, olivolja, salt och peppar.
    • Fördela zucchinipastan på fat och lägg på en klick pesto på tagliatellen och blanda om lätt.
    • Strö på hackad färsk basilika och rostade mandelspån.
    • Dekorera med kapris.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st zucchini
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 2 msk mandelspån
    • 1 msk kapris
    Grön pesto
    • 1 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g pinjenötter
    • 6 msk riven parmesanost
    • 1 dl olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk citronsaft

    Onsdag middag 441 Kcal

    Mozzarella sallad med polkabetor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 441 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g buffelmozzarella
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 525 g cocktailtomater
    • 6 st polkabetor
    • 2 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 st granatäpple
    Granatäppledressing
    • 1 st granatäpple
    • 4 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att gröpa ur granatäpplekärnorna och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt olja och honung och mixa till en jämn dressing.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg mozzarellan på ett uppläggningsfat.
    • Häll på olivolja.
    • Strö på salt, svartpeppar och citronzest.
    • Dela tomater och lägg runt om.
    • Skiva polkabetor med en mandolin och skär avokado i skivor.
    • Lägg runt osten och toppa med krasse och granatäpplekärnor.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g buffelmozzarella
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 525 g cocktailtomater
    • 6 st polkabetor
    • 2 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 st granatäpple
    Granatäppledressing
    • 1 st granatäpple
    • 4 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Torsdag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Torsdag lunch 106 Kcal

    Rotfruktssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 1 gram

    Protein: 2 gram

    Energi: 106 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Gör så här

    • Skala och riv alla grönsaker grovt.
    • Skala och finhacka lök och vitlök.
    • Hetta upp en gryta och bryn grönsakerna i lite olja.
    • Tillsätt kryddor, tomatpuré och häll på vatten.
    • Smula ner buljongtärningen och låt koka i 20 minuter.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Fördela en portion i en soppskål och spara den andra portionen i en matlåda i kylen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 0.25 st kålrot
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk spiskummin
    • 0.5 tsk cayennepeppar
    • 0.33 msk basilika
    • 1 st lagerblad
    • 0.5 msk tomatpuré
    • 500 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning

    Torsdag middag 237 Kcal

    Solgul smoothie

    En enkel smoothie med apelsin och mango där myntan ger en fräsch extra touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Torsdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Fredag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Fredag lunch 441 Kcal

    Mozzarella sallad med polkabetor

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 441 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g buffelmozzarella
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 525 g cocktailtomater
    • 6 st polkabetor
    • 2 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 st granatäpple
    Granatäppledressing
    • 1 st granatäpple
    • 4 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först dressingen genom att gröpa ur granatäpplekärnorna och lägg i en matberedare.
    • Tillsätt olja och honung och mixa till en jämn dressing.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Lägg mozzarellan på ett uppläggningsfat.
    • Häll på olivolja.
    • Strö på salt, svartpeppar och citronzest.
    • Dela tomater och lägg runt om.
    • Skiva polkabetor med en mandolin och skär avokado i skivor.
    • Lägg runt osten och toppa med krasse och granatäpplekärnor.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 400 g buffelmozzarella
    • 2 msk olivolja
    • 1 tsk citronskal
    • 0 salt och svartpeppar
    • 525 g cocktailtomater
    • 6 st polkabetor
    • 2 st avokado
    • 1 paket smörgåskrasse
    • 0.5 st granatäpple
    Granatäppledressing
    • 1 st granatäpple
    • 4 msk olivolja
    • 4 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar

    Fredag middag 1670 Kcal

    Zucchinipasta med pesto

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 33 gram

    Fett: 870 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 1670 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st zucchini
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 2 msk mandelspån
    • 1 msk kapris
    Grön pesto
    • 1 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g pinjenötter
    • 6 msk riven parmesanost
    • 1 dl olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk citronsaft

    Gör så här

    • Gör först pesto genom att lägga alla ingredienser i en matberedare.
    • Mixa till en pesto genom att hälla ner olja lite i taget.
    • Smaka av med salt, peppar och lite citronsaft.
    • Svarva zucchini eller skär tagliatelle med en potatisskalare och lägg i en skål.
    • Dela tomater och blanda ner tillsammans med fetaost, olivolja, salt och peppar.
    • Fördela zucchinipastan på fat och lägg på en klick pesto på tagliatellen och blanda om lätt.
    • Strö på hackad färsk basilika och rostade mandelspån.
    • Dekorera med kapris.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st zucchini
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.5 dl tärnad fetaost
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 2 msk mandelspån
    • 1 msk kapris
    Grön pesto
    • 1 kruka färsk basilika
    • 1 klyfta vitlök
    • 50 g pinjenötter
    • 6 msk riven parmesanost
    • 1 dl olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk citronsaft
  • Lördag frukost 237 Kcal

    Solgul smoothie

    En enkel smoothie med apelsin och mango där myntan ger en fräsch extra touch!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 35 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 10 gram

    Energi: 237 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Gör så här

    • Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa till en jämn smoothie.
    • Häll upp på glas och servera.
    • Förvara rester i kylen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.5 st apelsin
    • 1 msk mynta
    • 2 dl sojayoghurt
    • 1 st mango

    Lördag lunch 352 Kcal

    Lax teriyaki med sjögräsnudlar

    En härlig wok med asiatiska smaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 27 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 21 gram

    Energi: 352 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och dela dem något med en sax.
    • Skär laxen i tärningar och strö på salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med rapsolja och sesamolja.
    • Lägg ner laxtärningarna tillsammans med vitlök och ingefära.
    • Låt steka någon minut och häll på teriyakisås och ketjap manis.
    • Tillsätt sjögräsnudlar och sojabönor och låt allt bli varmt.
    • Strö på sesamfrön och toppa med mango och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g sjögräsnudlar
    • 150 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk rapsolja
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 50 g sojabönor
    • 1 msk svarta sesamfrön
    • 0.5 st mango
    • 1 msk koriander
    • 2 msk teriyakisås

    Lördag middag 469 Kcal

    Marinerade rödbetor med gratinerad chèvre

    Klassisk smakkombination med rödbetor, chèvre, honung och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 469 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Koka rödbetorna mjuka i vatten, ca 25-30 minuter. Skölj i kallt vatten och skala. Skiva och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till marinaden och låt stå en stund.
    • Skiva squash på längden och stek i lite olja i en stekpanna någon minut. Lägg på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela en bit chèvre på squash och ringla över honung och strö på örtagårdskrydda och valnötter. Sätt in i ugnen i 5 min.
    • Lägg upp rucolasallad på tallrikar och fördela rödbetssallad över. Lägg på den gratinerade chèvresquashen.
    • Dekorera med skivad citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron
  • Söndag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Söndag lunch 469 Kcal

    Marinerade rödbetor med gratinerad chèvre

    Klassisk smakkombination med rödbetor, chèvre, honung och valnötter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 469 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 250 grader eller på grill.
    • Koka rödbetorna mjuka i vatten, ca 25-30 minuter. Skölj i kallt vatten och skala. Skiva och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser till marinaden och låt stå en stund.
    • Skiva squash på längden och stek i lite olja i en stekpanna någon minut. Lägg på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Fördela en bit chèvre på squash och ringla över honung och strö på örtagårdskrydda och valnötter. Sätt in i ugnen i 5 min.
    • Lägg upp rucolasallad på tallrikar och fördela rödbetssallad över. Lägg på den gratinerade chèvresquashen.
    • Dekorera med skivad citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 100 g chevre
    • 2 tsk flytande honung
    • 10 st valnötter
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Marinerade rödbetor
    • 0.4 kg rödbetor
    • 1 msk olivolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 0.5 msk balsamico
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 krm örtagårdskrydda
    Tillbehör
    • 25 g rucola
    • 0.2 st citron

    Söndag middag 286 Kcal

    Linssoppa med halloumi

    Gör en god linssoppa med smaker av curry, ingefära, kanel och kokosmjölk!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 286 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skala och skiva moroten.
    • Hetta upp en kastrull med olja och lägg ner lök, vitlök, morötter, ingefära och curry.
    • Låt steka någon minut.
    • Smula ner buljongtärningen och häll på vatten, kokosmjölk och sweet chilisås.
    • Häll i linser och lägg ner kanelstången.
    •  Koka på svag värme i 15 minuter.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    •  Mixa soppan slät och häll upp i skålar.
    •  Skiva osten och stek i lite olja.
    •  Fördela på soppan och dekorera med purjolök och skivad rödlök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st morot
    • 3 tsk rapsolja
    • 3 tsk ingefära
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tärning grönsaksbuljong
    • 4 dl vatten
    • 0.5 burk kokosmjölk
    • 1 msk sweet chilisås
    • 150 g röda linser
    • 1 st kanelstång
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g halloumiost

    Söndag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
Frukt/grönt
  • 0.5 st apelsin
  • 1.5 st mango
  • 1.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 3 st morot
  • 6 tsk ingefära
  • 0.25 st röd paprika
  • 0.25 st gul paprika
  • 2.5 st avokado
  • 0.2 dl granatäppelkärnor
  • 2 st stor tomat
  • 0.5 st rödlök
  • 2 st palsternacka
  • 0.5 st kålrot
  • 0.5 st zucchini
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.5 msk citronsaft
  • 1 tsk citronskal
  • 525 g cocktailtomater
  • 6 st polkabetor
  • 1 paket smörgåskrasse
  • 1.5 st granatäpple
  • 0.5 st squash
  • 25 g rucola
  • 0.2 st citron
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk mynta
  • 0.5 msk malen curry
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 st kanelstång
  • 6.25 msk färsk basilika
  • 2.5 msk balsamico
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 0.66 msk basilika
  • 2 st lagerblad
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st hönsbuljongtärning
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 msk ketjap manis
  • 1 msk koriander
  • 2 msk teriyakisås
  • 2 krm örtagårdskrydda
Mejeri
  • 2 dl sojayoghurt
  • 50 g halloumiost
  • 2 tsk smör
  • 25 g fetaost
  • 0.5 dl tärnad fetaost
  • 6 msk riven parmesanost
  • 400 g buffelmozzarella
  • 100 g chevre
Torrvaror
  • 4 tsk rapsolja
  • 0.5 burk kokosmjölk
  • 150 g röda linser
  • 11 msk valnötter
  • 11 tsk olivolja
  • 52 msk pinjenötter
  • 2 msk mandelspån
  • 8 tsk flytande honung
  • 150 g sjögräsnudlar
  • 50 g sojabönor
  • 1 msk svarta sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 3 st ägg
  • 400 g torskrygg
  • 150 g laxfilé
Övrigt
  • 1 msk kapris

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!