Tillbaka till menyerna

Vecka 35

Här kan du skapa ett kostschema med god och hälsosam mat full av matglädje! Genom att äta efter detta kostschema kommer du kunna behålla den vikt du har idag.

  • Måndag - 1033 Kcal

    • Frukost - 226 Kcal

      Kanelmüsli

    • Lunch - 357 Kcal

      Grönsakswok med halloumiost

    • Middag - 451 Kcal

      Köttfärssås med rucolasallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 234 Kcal

    • Frukost - 234 Kcal

      Ägghack med kalkon

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 23.3 gram

Fett: 39.1 gram

Protein: 48.9 gram

Energi: 633.7 kcal

  • Måndag frukost 226 Kcal

    Kanelmüsli

    Gör en stor sats med kanelmüsli och ät tillsammans med tex, naturell yoghurt, keso och smoothiebowls.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 226 kcal

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl fiberhavregryn
    • 2 dl rågflingor
    • 1 dl kokosflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 2 dl quinoapuffar
    • 50 g torkad mango
    • 50 g gojibär
    • 50 g torkade tranbär

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C. Blanda havregryn, rågflingorkokosflingor och frön på en bakplåtsklädd plåt.
    • Rör ihop vatten, rapsolja, honung, kanel och vaniljsocker i en skål och häll över müsliblandningen.
    • Blanda runt ordentligt och rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
    • Rör om med jämna mellanrum.
    • Ta ut müslin ur ugnen och låt svalna.
    • Blanda ner quinoapuffar.
    • Skär mangoskivorna i mindre bitar och blanda ner mango, gojibär och tranbär. 

     

    Ingredienser

    15 portioner

    • 3 dl fiberhavregryn
    • 2 dl rågflingor
    • 1 dl kokosflingor
    • 0.5 dl linfrön
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 1 dl solrosfrön
    • 1 dl pumpafrön
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk rapsolja
    • 2 msk flytande honung
    • 1 msk kanel
    • 2 tsk vaniljsocker
    • 2 dl quinoapuffar
    • 50 g torkad mango
    • 50 g gojibär
    • 50 g torkade tranbär

    Måndag lunch 357 Kcal

    Grönsakswok med halloumiost

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 357 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Gör så här

    • Dela brysselkål och skala och skär lök i bitar. Skiva squash och paprika. Skär halloumin i stavar.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och woka alla ingredienser i ca 5 minuter, strö på kryddor.
    • Blanda ner mandel och russin. Pressa lite citron över och blanda ner färsk basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g brysselkål
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 150 g halloumi
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 10 st skållad mandel
    • 2 msk russin
    • 0 basilika
    • 0.5 st citron

    Måndag middag 451 Kcal

    Köttfärssås med rucolasallad

    En kryddig köttfärssås som du serverar tillsammans med en rucolasallad. Toppa köttfärsen med riven peccorino ost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 43 gram

    Energi: 451 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g ruccola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färs och krydda med salt, peppar och örter.
    • Häll på tomater och grädde och låt puttra ca 10 minuter.
    • Skär zucchini i mindre bitar och tillsätt i köttfärsen.
    • Servera köttfärsen med rucolasallad, riven peccorino och tomater.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 350 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk torkade örter
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl havregrädde
    • 0.5 st zucchini
    • 50 g ruccola
    • 1 dl riven peccorinoost
    • 4 st cocktailtomat
  • Tisdag frukost 234 Kcal

    Ägghack med kalkon

    Kokt ägg med lite kalkonskivor - lättlagad frukost!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 234 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon

    Gör så här

    • Skala och hacka äggen grovt.
    • Lägg i en skål och blanda ner salt och svartpeppar.
    • Skär kalkonskivorna i bitar och blanda ner.
    • Servera i salladsblad.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st kokt ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g rökt kalkon
Torrvaror
  • 3 dl fiberhavregryn
  • 1 dl kokosflingor
  • 0.5 dl linfrön
  • 0.5 dl vita sesamfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl quinoapuffar
  • 50 g torkad mango
  • 50 g torkade tranbär
  • 1 tsk olivolja
  • 10 st skållad mandel
  • 2 msk russin
  • 200 g krossade tomater
Övrigt
  • 2 dl rågflingor
  • 50 g gojibär
Frukt/grönt
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st gul paprika
  • basilika
  • 0.5 st citron
  • 0.5 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 0.5 st zucchini
  • 50 g ruccola
  • 4 st cocktailtomat
Mejeri
  • 150 g halloumi
  • 1 tsk smör
  • 0.5 dl havregrädde
  • 1 dl riven peccorinoost
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk örtagårdskrydda
  • 1 tsk torkade örter
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 350 g nötfärs
  • 2 st kokt ägg
  • 40 g rökt kalkon

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!