Tillbaka till menyerna

Vecka 32

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 1023 Kcal

    • Frukost - 246 Kcal

      Keso med bär och nötter

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 511 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 246 Kcal

      Kycklingsoppa

    • Middag - 265 Kcal

      Exotisk ananas med tonfiskröra

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 1272 Kcal

    • Frukost - 284 Kcal

      Keso med müsli och vattenmelon

    • Lunch - 531 Kcal

      Köttbullar i gräddig tomatsås

    • Middag - 457 Kcal

      Kyckling teriyaki i salladsblad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 379 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 379 Kcal

      Tonfiskröra på salladsblad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 29.3 gram

Fett: 47.5 gram

Protein: 54.7 gram

Energi: 796.4 kcal

  • Måndag frukost 246 Kcal

    Keso med bär och nötter

    Lågkalori frukost som går supersnabbt att fixa, fungerar utmärkt som mellanmål också!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och toppa med blåbär och valnötter.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 1 dl färska blåbär
    • 2 msk valnötter

    Måndag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Måndag middag 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd
  • Tisdag lunch 246 Kcal

    Kycklingsoppa

    En god soppa med kyckling, färska grönsaker och smak av curry.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 246 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Gör så här

    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfärsen.
    • Skär tomaterna i bitar och blanda ner i färsen.
    • Tillsätt vatten och hönsbuljong.
    • Krydda med salt, svartpeppar, curry, paprikakrydda och chiliflakes.
    • Låt puttra i cirka 5 minuter.
    • Tillsätt grädde och låt koka ihop i cirka 3 minuter.
    • Skär squashen i små bitar och rör ner tillsammans med den strimlade purjolöken strax innan servering.
    • Häll upp soppan i djupa skålar och garnera med en persiljekvist.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 200 g kycklingfärs
    • 5 g smör
    • 6 st cocktailtomater i olika färger
    • 300 g vatten
    • 1 st hönsbuljongtärning
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 tsk paprikakrydda
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.5 dl grädde
    • 0.25 st squash
    • 3 msk purjolök

    Tisdag middag 265 Kcal

    Exotisk ananas med tonfiskröra

    En halv ananas toppad med en tonfiskröra!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 28 gram

    Fett: 9 gram

    Protein: 15 gram

    Energi: 265 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st ananas
    • 1 st salladslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ärtskott

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål.
    • Gröp ur ananasen och skär köttet i mindre bitar.
    • Strimla salladslöken tunt.
    • Blanda med tonfisk, majonnäs, gräddfil, curry, mango chuttney, salt och peppar.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 100 g tonfisk i vatten
    • 0.5 st ananas
    • 1 st salladslök
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk gräddfil
    • 0.5 msk malen curry
    • 1 msk mango chutney
    • 0 salt och svartpeppar
    • 50 g ärtskott
  • Onsdag frukost 284 Kcal

    Keso med müsli och vattenmelon

    En lågkalori, lättlagad frukost - en skål med keso toppad med musli och bitar av vattenmelon!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 284 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 dl rostad frömüsli
    • 0.2 st mini vattenmelon

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål.
    • Toppa med melontärningar och strö över müslin.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 0.5 dl rostad frömüsli
    • 0.2 st mini vattenmelon

    Onsdag lunch 531 Kcal

    Köttbullar i gräddig tomatsås

    Servera med grönsallad och broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 531 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Gör så här

    • Finhacka vitlöken och ½ rödlök.
    • Blanda löken med färs, grädde, samt och peppar och peppar i en skål.
    • Forma färsen till köttbullar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttbullarna runtom i några minuter.
    • Skala och strimla schalottenlöken och resten av rödlöken.
    • Lägg i en klick smör till i stekpannan med köttbullarna och lägg nerlöken.
    • Låt bryna några minuter.
    • Häll på krossade tomater och grädde.
    • Tillsätt basilika.
    • Smaka av med salt och peppar och låt koka i 10 min.
    • Servera med lite färsk basilika, grönsallad, eller broccoli.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st rödlök
    • 250 g nötfärs
    • 2 msk grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk smör
    • 2 st schalottenlök
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 kruka färsk basilika
    Tillbehör
    • 50 g grönsallad
    • 0.5 st broccolistånd

    Onsdag middag 457 Kcal

    Kyckling teriyaki i salladsblad

    Så god asiatisk rätt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 34 gram

    Energi: 457 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime

    Gör så här

    • Skär kycklingen i små bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner hackad vitlök, riven färsk ingefära, finhackad chili, salt, peppar, och teriyakisås.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner den marinerade kycklingen.
    • Låt steka 5 minuter och blanda sedan ner sesamfrön.
    • Lägg salladsblad på ett fat och fördela kycklingen över.
    • Strimla morot och sockerärtor och lägg på varje salladsblad.
    • Strö på färsk koriander.
    • Skär lime i klyftor och servera.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 300 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 3 tsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 msk teriyakisås
    • 1 tsk rapsolja
    • 2 msk sesamfrön
    • 1 st salladslök
    • 1 st hjärtsallad
    • 1 st morot
    • 50 g sockerärtor
    • 2 msk koriander
    • 1 st lime
  • Torsdag lunch 379 Kcal

    Tonfiskröra på salladsblad

    Lättlagad lunch eller mellanmål. En krämig tonfisk röra som serveras på ett salladsblad toppad med getost och citron.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 29 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 379 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 2 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st citron
    • 40 g krämig getost

    Gör så här

    • Häll av oljan från tonfisken.
    • Bland ner i en skål och tillsätt majonnäs, curry, salt och peppar och rör runt.
    • Lägg salladsblad på en tallrik och servera med tonfiskröra på bladen.
    • Toppa med getost och citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 150 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 2 tsk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 4 st salladsblad
    • 0.5 st citron
    • 40 g krämig getost
Mejeri
  • 125 g keso
  • 7 g smör
  • 3 dl grädde
  • 1 msk gräddfil
  • 1 dl keso, 4%
  • 40 g krämig getost
Frukt/grönt
  • 1 dl färska blåbär
  • 6 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st squash
  • 3 msk purjolök
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 st rödlök
  • 2 st schalottenlök
  • 50 g grönsallad
  • 0.5 st broccolistånd
  • 0.5 st ananas
  • 2 st salladslök
  • 50 g ärtskott
  • 0.2 st mini vattenmelon
  • 3 tsk ingefära
  • 1 st röd chili
  • 1 st hjärtsallad
  • 1 st morot
  • 50 g sockerärtor
  • 1 st lime
  • 4 st salladsblad
  • 0.5 st citron
Torrvaror
  • 2 msk valnötter
  • 200 g krossade tomater
  • 1 tsk rapsolja
  • 2 msk sesamfrön
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 200 g kycklingfärs
  • 250 g nötfärs
  • 100 g tonfisk i vatten
  • 300 g kycklinglårfilé
  • 150 g tonfisk
Kryddor/smaksättare
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 msk malen curry
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 1 msk mango chutney
  • 3 msk teriyakisås
  • 2 msk koriander
  • 2 tsk curry
Övrigt
  • 4 msk majonnäs
  • 0.5 dl rostad frömüsli

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!