Tillbaka till menyerna

Vecka 31

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 814 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 153 Kcal

      Yoghurt med hallon och granatäpple

    • Lunch - 239 Kcal

      Halloumi- och morotsbiffar – 4 portioner

    • Middag - 422 Kcal

      Mozzarellasallad med paprikadressing – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 723 Kcal

    • Frukost - 62 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 239 Kcal

      Halloumi- och morotsbiffar – 4 portioner

    • Middag - 422 Kcal

      Mozzarellasallad med paprikadressing – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 834 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    • Middag - 397 Kcal

      Somrig räksallad med fetaost – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 834 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 307 Kcal

      Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    • Middag - 397 Kcal

      Somrig räksallad med fetaost – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 925 Kcal Du överstiger 800 kalorier

    • Frukost - 87 Kcal

      Ägg

    • Lunch - 339 Kcal

      Champinjonomelett – 1 portion

    • Middag - 500 Kcal

      Quinoasallad med getost och pistagenötter – 2 portioner

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: -1 gram

Fett: 58.7 gram

Protein: 44.6 gram

Energi: 825.9 kcal

  • Måndag frukost 153 Kcal

    Yoghurt med hallon och granatäpple

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 15 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 0.5 st granatäpple
    • 1 dl hallon (färska)

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål.
    • Gröp ur kärnorna från granatäpplet och lägg över yoghurten.
    • Toppa med hallon.

    Måndag lunch 239 Kcal

    Halloumi- och morotsbiffar – 4 portioner

    Måndag middag 422 Kcal

    Mozzarellasallad med paprikadressing – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g ruccola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Gör först dressingen genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller i en matberedare.
    2. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    4. Dela löken och skär den ena halvan i bitar och strimla den andra (spara rödlöksringarna till dekoration).
    5. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    6. Låt svalna något och lägg i en skål.
    7. Skär mozzarellan i kuber och blanda ner tillsammans med paprikacrémen.
    8. Lägg rucolasallad på tallrikar och fördela blandningen över.
    9. Toppa med rödlöksringar och basilika.
  • Tisdag frukost 62 Kcal

    Yoghurt med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 5 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 62 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0 hallon

    Gör så här

    Häll upp 1 del yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär. I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Tisdag lunch 239 Kcal

    Halloumi- och morotsbiffar – 4 portioner

    Tisdag middag 422 Kcal

    Mozzarellasallad med paprikadressing – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 41 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 422 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st röd paprika
    • 0.5 st gul paprika
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 30 g ruccola
    • 150 g buffelmozzarella
    • 0.3 kruka färsk basilika
    Paprikadressing
    • 100 g grillad paprika
    • 1 klyfta vitlök
    • 5 msk mandel
    • 0.3 st chili
    • 3 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    1. Gör först dressingen genom att mixa alla ingredienser i en mixer eller i en matberedare.
    2. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär paprika och fänkål i mindre bitar.
    4. Dela löken och skär den ena halvan i bitar och strimla den andra (spara rödlöksringarna till dekoration).
    5. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
    6. Låt svalna något och lägg i en skål.
    7. Skär mozzarellan i kuber och blanda ner tillsammans med paprikacrémen.
    8. Lägg rucolasallad på tallrikar och fördela blandningen över.
    9. Toppa med rödlöksringar och basilika.
  • Onsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Onsdag lunch 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Rotfruktsgratäng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka på Rotfruktsgratäng med fetaost i hälsobanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -72 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Ställ kallt.
    • Lägg torskryggsfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Ställ in i ugnen samtidigt som gratängen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lägg på fisken. Servera med gratäng och tomater.

    Onsdag middag 397 Kcal

    Somrig räksallad med fetaost – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk hackad dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Lägg upp sallad på ett sort fat.
    • Lägg melonkuber i en skål.
    • Skär mango och avokado i bitar och blanda ner med melonen tillsammans med rödlök, dill, olja, salt och peppar.
    • Lägg över blandningen på salladen och toppa med räkor och fetaost.
    • Dekorera med dillkvistar.
  • Torsdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    keso med bär
    • 1 dl keso dl
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär. Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma. Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Torsdag lunch 307 Kcal

    Torskrygg med basilikasmör och rotfruktsgratäng

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, Rotfruktsgratäng med fetaost. Receptet hittar du genom att söka på Rotfruktsgratäng med fetaost i hälsobanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: -72 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 26 gram

    Energi: 307 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 100 g körsbärstomater
    Basilikasmör
    • 100 g smör
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0.5 st citron
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör basilikasmöret genom att blanda smör med basilika som ska finhackas, citronskal, vitlök, salt och peppar. Forma till en rulle och linda in i plastfolie. Ställ kallt.
    • Lägg torskryggsfiléerna på en ugnsplåt och strö på salt och peppar.
    • Ställ in i ugnen samtidigt som gratängen i 15 minuter.
    • Skiva basilikasmöret och lägg på fisken. Servera med gratäng och tomater.

    Torsdag middag 397 Kcal

    Somrig räksallad med fetaost – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 397 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 6 dl blandsallad
    • 200 g tärnad melon
    • 0.5 st mango
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st rödlök
    • 4 msk hackad dill
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 150 g räkor
    • 100 g tärnad fetaost i olja
    • 0 dillkvistar

    Gör så här

    • Lägg upp sallad på ett sort fat.
    • Lägg melonkuber i en skål.
    • Skär mango och avokado i bitar och blanda ner med melonen tillsammans med rödlök, dill, olja, salt och peppar.
    • Lägg över blandningen på salladen och toppa med räkor och fetaost.
    • Dekorera med dillkvistar.
  • Fredag frukost 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Fredag lunch 339 Kcal

    Champinjonomelett – 1 portion

    Fredag middag 500 Kcal

    Quinoasallad med getost och pistagenötter – 2 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 46 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 500 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 dl quinoa
    • 0 g sparris
    • 100 g haricot verts
    • 1 st päron
    • 1 st grapefrukt
    • 0.25 st citron
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 blad romansallad
    • 100 g chevreost
    • 2 msk pistagenötter

    Gör så här

    1. Koka quinoan enligt anvisningar på paketet.
    2. Koka sparris i lättsaltat vatten ca 5 minuter.
    3. Tillsätt haricot verts och låt koka i ca 30 sekunder.
    4. Häll av vattnet och kyl med kallt vatten.
    5. Dela sparrisen på hälften och spar den översta delen till dekoration.
    6. Skär nedersta delen av sparrisen och haricot vertsen i mindre bitar och blanda med quinoan.
    7. Skär ett ½ päron och en ½ grapefrukt i små bitar och blanda ner i quinoasalladen.
    8. Pressa ner citronsaft och ringla över olivolja.
    9. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
    10. Fördela romansallad på ett stort fat och lägg quinoasalladen över.
    11. Skär resten av päronet och grapefrukten i skivor och dekorera salladen med.
    12. Fördela övre delen av sparrisen runt om salladen.
    13. Hetta upp en torr stekpanna och torrosta nötterna några minuter.
    14. Toppa quinoasalladen med chevréost och pistagenötter.
Mejeri
  • 2.5 dl naturell yoghurt
  • 200 g riven halloumi
  • 300 g buffelmozzarella
  • 2 dl keso dl
  • 210 g smör
  • 200 g tärnad fetaost i olja
  • 100 g chevreost
Frukt/grönt
  • 0.5 st granatäpple
  • 1 dl hallon (färska)
  • 250 g rivna morötter
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 1 st fänkål
  • 3.25 st rödlök
  • 60 g ruccola
  • 1.6 kruka färsk basilika
  • 200 g grillad paprika
  • 3 klyfta vitlök
  • 0.6 st chili
  • hallon
  • 2 dl blåbär
  • 200 g körsbärstomater
  • 1.25 st citron
  • 12 dl blandsallad
  • 400 g tärnad melon
  • 1 st mango
  • 1 st avokado
  • 8 msk hackad dill
  • dillkvistar
  • 10 st champinjoner
  • 0.25 dl alfaalfagroddar
  • sparris
  • 100 g haricot verts
  • 1 st päron
  • 1 st grapefrukt
  • 0.5 blad romansallad
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 5 st ägg
  • 1200 g torskrygg
  • 300 g räkor
Kryddor/smaksättare
  • 2 nypa chiliflakes
  • flingsalt
  • salt och svartpeppar
  • salt och vitpeppar
  • 0.5 msk färsk timjan
Torrvaror
  • 6 msk sesamfrön
  • 8 msk olivolja
  • 5 tsk olivolja
  • 10 msk mandel
  • 1 dl quinoa
  • 2 msk pistagenötter

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!