Tillbaka till menyerna

Vecka 26

Att äta efter principen 800 kcal innebär att du fördelar dina 800 kalorier hur du vill under dagen men inte överstiger detta. En del väljer att äta efter denna princip under arbetsveckan för att sedan “lyxa till det” över helgen. Allt beror på vad just ditt hälsomål är!

  • Måndag - 532 Kcal

    • Frukost - 86 Kcal

      Yoghurt med bär

    • Lunch - 446 Kcal

      Sjögräsnudlar med lax

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 467 Kcal

    • Frukost - 150 Kcal

      Keso med blandade bär

    • Lunch

    • Middag - 317 Kcal

      Räksallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 191 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag - 191 Kcal

      Grönkålssoppa med halloumi

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 22.5 gram

Fett: 21.6 gram

Protein: 26.3 gram

Energi: 396.5 kcal

  • Måndag frukost 86 Kcal

    Yoghurt med bär

    Snabbt, enkelt och gott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 3 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 86 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl yoghurt i en skål och strössla över ca 1 dl bär.
    • I receptet har vi skrivit hallon men det går utmärkt att byta ut mot de bär du har hemma, tex blåbär, jordgubbar, smultron eller liknande.

    Ingredienser

    1 portioner

    Yoghurt med bär
    • 1 dl naturell yoghurt
    • 1 dl hallon

    Måndag lunch 446 Kcal

    Sjögräsnudlar med lax

    En fräsch laxmåltid med sjögräsnudlar, mango och en god marinad till laxen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 29 gram

    Fett: 21 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 446 kcal

    Ingredienser

    3 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 400 g laxfilé
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st mango
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 tsk limesaft
    Marinad
    • 3 tsk limesaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar

    Gör så här

    • Skölj sjögräsnudlarna och klipp sönder något.
    • Skär laxfilén i kuber och lägg i en skål.
    • Blanda ner allt till marinaden och låt marinera 10 min.
    • Skala och skär morötter i mindre bitar.
    • Skär sockerärtor i bitar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn laxen runt om i någon minut.
    • Tillsätt alla grönsaker och sjögräsnudlarna.
    • Strö på salt och peppar och häll på ketjap manis.
    • Skär mango i mindre bitar.
    • Strö på mango på rätten och toppa med färsk koriander.
    • Pressa lime över och servera.

    Ingredienser

    3 portioner

    • 300 g sjögräsnudlar
    • 400 g laxfilé
    • 2 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 150 g broccoli
    • 3 msk purjolök
    • 1 msk rapsolja
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 msk ketjap manis
    • 0.5 st mango
    • 1 msk färsk koriander
    • 3 tsk limesaft
    Marinad
    • 3 tsk limesaft
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk flytande honung
    • 2 msk sweet chilisås
    • 1 msk soja
    • 0 salt och vitpeppar
  • Tisdag frukost 150 Kcal

    Keso med blandade bär

    Keso med bär - en perfekt frukost och en god blandning tillsammans!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 16 gram

    Energi: 150 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Gör så här

    • Lägg keso i en skål och servera med färska bär!

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g keso
    • 100 gram Blandade bär

    Tisdag middag 317 Kcal

    Räksallad

    Ett gott tips till lunch eller middag, en riktigt fräsch räksallad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 23 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 2 st dillkvistar

    Gör så här

    • Fördela sallad i en skål.
    • Häll av lagen från räkorna.
    • Skär tomaterna i klyftor.
    • Skala och skär avokadon i mindre bitar.
    • Skär gurkan i mindre bitar.
    • Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
    • Blanda räkor, tomat, avokado, gurka och rödlök i en skål.
    • Häll på olja och smaka av med salt och peppar.
    • Fördela blandningen på salladen och strö över hackad gräslök.
    • Skiva äggen och lägg runt om.
    • Klyfta citron och dekorera med en dillkvist.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 kruka kruksallad
    • 75 gram räkor i lag
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.5 st avokado
    • 0.5 st gurka
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 st ägg
    • 0.25 st citron
    • 0.5 msk gräslök
    • 2 st dillkvistar
  • Onsdag middag 191 Kcal

    Grönkålssoppa med halloumi

    Soppa som är gjord på grönkål som bas! Går lika bra att byta ut grönkål mot broccoli och spenat om du föredrar det!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 9 gram

    Energi: 191 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano

    Gör så här

    • Lägg grönkål, lök, vitlök, vatten och buljongtärning i en kastrull.
    • Koka upp och låt sedan småkoka i cirka 10 min.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
    • Tillsätt grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Häll soppan i två matlådor med lock. Skär halloumin i skivor.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumin tills den har fått fin färg på bägge sidor.
    • Skär sedan halloumin i bitar.
    • Vid servering: värm soppan och toppa med halloumi och färsk oregano.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 100 g färsk grönkål
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 4 dl vatten
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 3 msk havregrädde
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping
    • 50 g halloumi
    • 0.5 tsk olivolja
    • 0.1 kruka färsk oregano
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 125 g keso
  • 3 msk havregrädde
  • 50 g halloumi
Frukt/grönt
  • 1 dl hallon
  • 2 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 150 g broccoli
  • 3 msk purjolök
  • 0.5 st mango
  • 6 tsk limesaft
  • 1 kruka kruksallad
  • 4 st cocktailtomat
  • 0.5 st avokado
  • 0.5 st gurka
  • 0.25 st rödlök
  • 0.25 st citron
  • 100 g färsk grönkål
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
Torrvaror
  • 300 g sjögräsnudlar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 1.5 tsk olivolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 400 g laxfilé
  • 75 gram räkor i lag
  • 0.5 st ägg
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk ketjap manis
  • 1 msk färsk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk soja
  • 0.5 msk gräslök
  • 2 st dillkvistar
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 0.1 kruka färsk oregano
Övrigt
  • 100 gram Blandade bär

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!