Tillbaka till menyerna

Vecka 25

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 731 Kcal

    • Frukost - 178 Kcal

      Keso med frukt

    • Lunch - 332 Kcal

      Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    • Middag - 222 Kcal

      Torskrygg med smörstekta kantareller

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 536 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 115 Kcal

      Vegoröra med halloumi – 4 portioner

    • Middag - 311 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Mellanmål - 110 Kcal

      Grönkålssmoothie med äpple - 2 portioner

    • Dessert

  • Onsdag - 2065 Kcal

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert - 2065 Kcal

      Citron och lingonbollar

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 63.5 gram

Fett: 66.2 gram

Protein: 61 gram

Energi: 1110.6 kcal

  • Måndag frukost 178 Kcal

    Keso med frukt

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 19 gram

    Energi: 178 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl keso dl
    • 0.5 st nektarin
    • 6 st hallon

    Gör så här

    • Lägg upp keso på en tallrik och toppa med skivad nektarin och hallon.

    Måndag lunch 332 Kcal

    Kyckling med bräckt skinka och halloumi

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 4 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 46 gram

    Energi: 332 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk oregano
    • 25 g halloumi
    • 25 g rökt skinka
    • 25 g haricot verts
    • 30 g spenat
    • 1 st citronklyfta
    • 0 kvist färsk persilja

    Gör så här

    1. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek kycklingfilén och krydda båda sidorna med salt, peppar och oregano.
    2. Stek halloumiosten och skinkan på bägge sidor och lägg på kycklngfilén.
    3. Toppa med persilja och oregano.
    4. Koka haricots verts mjuka i lättsaltat vatten, ca 2 minuter.
    5. Servera kycklingen med spenat och haricot verts samt en citronklyfta.

    Måndag middag 222 Kcal

    Torskrygg med smörstekta kantareller

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 12 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 222 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 140 g torskfile
    • 1 msk riven parmesanost
    • 1 msk hackad persilja
    • 75 g kantareller
    • 1 tsk tsk smör
    • 0.5 st rödlök
    • 0.25 st squash
    • 0 salt och vitpeppar
    • 1 tsk örtkryddor provencale

    Gör så här

    • Tina fisken. Skär kantarellerna i mindre bitar.
    • Hetta upp en stor stekpanna med smör och fräs kantarellerna i några minuter.
    • Skiva squash och rödlök, lägg ner allt i pannan. Låt fräsa någon minut.
    • Salta och peppra fisken och lägg ner dem i pannan.
    • Låt filéerna steka några minuter per sida.
    • Strö på persilja, örtkryddor och parmesan.
  • Tisdag lunch 115 Kcal

    Vegoröra med halloumi – 4 portioner

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 17 gram

    Fett: 4 gram

    Protein: 4 gram

    Energi: 115 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 400 g krossade tomater
    • 3 tsk honung
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 nypa chiliflakes
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 1 klyfta riven vitlök
    • 1 msk färsk timjan
    • 1 st rödlök
    • 1 st zucchini
    • 1 st gul paprika
    • 15 st cocktailtomater i olika färger
    • 15 st oliver utan kärna

    Gör så här

    1. Vänd ner krossade tomater i en kastrull och tillsätt honung, kryddor, vitlök och färsk timjan.
    2. Låt sjuda i 5 min.
    3. Skala och hacka rödlök och vänd ner i kastrullen.
    4. Skär zucchini och paprika i bitar och klyfta tomater.
    5. Blanda ner grönsaker och oliver i tomatsåsen och låt det puttra i 5-7 min.
    6. Skär halloumi i tärningar.
    7. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek halloumi någon minut.
    8. Servera grönsaksröran i en skål och toppa med halloumi och lite färsk timjan.

    Tisdag middag 311 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 32 gram

    Energi: 311 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Tonfiskröra
    • 90 g tonfisk
    • 1 msk majonnäs
    • 0.5 dl kvarg 0,2 %
    • 2 msk strimlad purjolök
    • 0.5 msk curry
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 msk Bladpersilja
    • 50 g grönsallad
    • 1 msk finhackad rödlök
    • 0 Physalis

    Gör så här

    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran med sallad, physalis och toppa med lite hackad rödlök och persilja.

    Tisdag mellanmål 110 Kcal

    Grönkålssmoothie med äpple - 2 portioner

  • Onsdag dessert 2065 Kcal

    Citron och lingonbollar

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 126 gram

    Fett: 141 gram

    Protein: 51 gram

    Energi: 2065 kcal

    Ingredienser

    • 1 st citron
    • 200 g skållad mandel
    • 1 dl kokosflingor
    • 6 st torkade dadlar
    • 2 msk kokosolja
    • 0.5 tsk vaniljpulver
    • 1 nypa nypa salt
    • 3 msk lingonpulver

    Gör så här

    • Riv skalet på citronen med ett zestjärn.. Pressa citronsaften och lägg alla ingredienser i en matberedare.
    • Mixa till en jämn smet och rulla till lagom stora bollar. Rulla i lingonpulver och ställ bollarna kallt .
Mejeri
  • 1.5 dl keso dl
  • 25 g halloumi
  • 1 msk riven parmesanost
  • 1 tsk tsk smör
  • 0.5 dl kvarg 0,2 %
  • 1 dl havremjölk
Frukt/grönt
  • 0.5 st nektarin
  • 6 st hallon
  • 25 g haricot verts
  • 30 g spenat
  • 1 st citronklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • 75 g kantareller
  • 1.5 st rödlök
  • 0.25 st squash
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 st zucchini
  • 1 st gul paprika
  • 15 st cocktailtomater i olika färger
  • 2 msk strimlad purjolök
  • 1 msk Bladpersilja
  • 50 g grönsallad
  • 1 msk finhackad rödlök
  • Physalis
  • 50 g grönkål
  • 1 st äpple
  • 1 st selleristjälk
  • 1 st citron
Torrvaror
  • 1 tsk olivolja
  • 400 g krossade tomater
  • 3 tsk honung
  • 15 st oliver utan kärna
  • 200 g skållad mandel
  • 1 dl kokosflingor
  • 6 st torkade dadlar
  • 2 msk kokosolja
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g kycklingfilé
  • 25 g rökt skinka
  • 140 g torskfile
  • 90 g tonfisk
Kryddor/smaksättare
  • salt och svartpeppar
  • oregano
  • färsk persilja
  • salt och vitpeppar
  • 1 tsk örtkryddor provencale
  • 1 nypa chiliflakes
  • 0.2 tsk örtagårdskrydda
  • 1 msk färsk timjan
  • 0.5 msk curry
  • 0.5 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa nypa salt
  • 3 msk lingonpulver
Övrigt
  • 1 msk majonnäs
  • 100 g ananas (fryst)
  • 200 g vatten

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!