Tillbaka till menyerna

Vecka 25

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 920 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 417 Kcal

      Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    • Middag - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 497 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 497 Kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 635 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 629 Kcal

      Kycklingspett med nudelsallad

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.9 gram

Fett: 31.5 gram

Protein: 55.6 gram

Energi: 684 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 417 Kcal

    Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    Stuvad blomkål med en härlig varmrökt lax till, toppa gärna med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och tillsätt persilja, salt och peppar.
    • Servera den varmrökta laxen med sallad och gräddstuvade blomkål.
    • Toppa med lite extra persilja. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Måndag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Tisdag lunch 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 629 Kcal

    Kycklingspett med nudelsallad

    Perfekt rätt att göra i större mängd till en festbuffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 77 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 629 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grillspett
    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g risnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dressing
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk thailändsk soja
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 4 msk jordnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Skär kycklingen i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära och lägg i en skål tillsammans med sesamolja, ketjap manis, salt och peppar. Blanda ner kycklingen och marinera en stund.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (ca: 3 min). Häll av i ett durkslag. Finriv vitlök och ingefära. Finhacka chili och koriander. Blanda ihop dressingen i en stor skål. Strimla alla grönsaker tunt. Strimla salladslöken och blanda ner i dressingen. Blanda ner nudlar och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 175 grader. Trä upp kycklingen på spetten och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera kycklingspetten med nudelsalladen. Hacka jordnötterna och använd som topping tillsammans med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grillspett
    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g risnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dressing
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk thailändsk soja
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 4 msk jordnötter
    • 1 msk färsk koriander
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 1 msk olivolja
  • 100 g bönpasta
  • 100 g risnudlar
  • 4 msk jordnötter
Frukt/grönt
  • 0.25 st blomkål
  • 1 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 st gul paprika
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st paprika
  • 1 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st röd chili
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
Övrigt
  • 1 msk senap
  • 4 st grillspett
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 6.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 2 tsk sesamolja
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 1 msk thailändsk soja
  • 3 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g varmrökt lax
  • 250 g nötfärs
  • 250 g kycklinglårfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!