Tillbaka till menyerna

Vecka 25

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 920 Kcal

  • Tisdag - 497 Kcal

    • Frukost

    • Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

      497 kcal

      Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 635 Kcal

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 42.9 gram

Fett: 31.5 gram

Protein: 55.6 gram

Energi: 684 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 417 Kcal

    Varmrökt lax med gräddstuvad blomkål

    Stuvad blomkål med en härlig varmrökt lax till, toppa gärna med färsk persilja!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 417 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Gör så här

    • Skär blomkålen i buketter och koka några minuter i vatten.
    • Häll av vattnet och häll på grädde och senap.
    • Låt koka några minuter och tillsätt persilja, salt och peppar.
    • Servera den varmrökta laxen med sallad och gräddstuvade blomkål.
    • Toppa med lite extra persilja. 

    Ingredienser

    1 portioner

    • 0.25 st blomkål
    • 0.5 dl grädde
    • 1 msk senap
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk persilja
    • 100 g varmrökt lax

    Måndag middag 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Tisdag lunch 497 Kcal

    Köttfärssås med ajvar relish och bönpasta

    En klassik rätt för hela familjen!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 24 gram

    Protein: 50 gram

    Energi: 497 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika

    Gör så här

    • Skala och finhacka gul lök och vitlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärs tillsammans med lök och vitlök.
    • Tillsätt ajvar relish, örtkrydda, salt och peppar.
    • Häll på vatten och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
    • Koka bönpastan enligt anvisningen på paketet i en stor kastrull.
    • Lägg upp pasta och köttfärssås på ett serveringsfat och dekorera med färsk basilika.
    • Skär paprikan i små bitar och toppa med.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 250 g nötfärs
    • 1 msk olivolja
    • 6.67 msk ajvar relish
    • 1 tsk örtkrydda
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 dl vatten
    • 100 g bönpasta
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 1 st gul paprika
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 629 Kcal

    Kycklingspett med nudelsallad

    Perfekt rätt att göra i större mängd till en festbuffé!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 77 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 40 gram

    Energi: 629 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grillspett
    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g risnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dressing
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk thailändsk soja
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 4 msk jordnötter
    • 1 msk färsk koriander

    Gör så här

    • Lägg spetten i blöt i 10 minuter.
    • Skär kycklingen i bitar. Skala och riv vitlök och ingefära och lägg i en skål tillsammans med sesamolja, ketjap manis, salt och peppar. Blanda ner kycklingen och marinera en stund.
    • Gör nudelsalladen genom att koka nudlarna enligt anvisningen på paketet (ca: 3 min). Häll av i ett durkslag. Finriv vitlök och ingefära. Finhacka chili och koriander. Blanda ihop dressingen i en stor skål. Strimla alla grönsaker tunt. Strimla salladslöken och blanda ner i dressingen. Blanda ner nudlar och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.
    • Sätt ugnen på 175 grader. Trä upp kycklingen på spetten och sätt in i ugnen i 15 minuter.
    • Servera kycklingspetten med nudelsalladen. Hacka jordnötterna och använd som topping tillsammans med limeklyftor och färsk koriander.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 4 st grillspett
    • 250 g kycklinglårfilé
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 1 tsk sesamolja
    • 0.5 msk ketjap manis
    • 0 salt och svartpeppar
    Nudelsallad
    • 100 g risnudlar
    • 0.5 st paprika
    • 1 st morot
    • 100 g sockerärtor
    • 1 st salladslök
    Dressing
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 msk ketjap manis
    • 1 msk thailändsk soja
    • 0.5 st lime
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 msk färsk ingefära
    • 0.5 st röd chili
    • 2 msk färsk koriander
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 4 msk jordnötter
    • 1 msk färsk koriander
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 1 msk olivolja
  • 100 g bönpasta
  • 100 g risnudlar
  • 4 msk jordnötter
Frukt/grönt
  • 0.25 st blomkål
  • 1 st gul lök
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 st gul paprika
  • 1 msk färsk ingefära
  • 0.5 st paprika
  • 1 st morot
  • 100 g sockerärtor
  • 1 st salladslök
  • 0.5 st lime
  • 0.5 st röd chili
Mejeri
  • 0.5 dl grädde
Övrigt
  • 1 msk senap
  • 4 st grillspett
Kryddor/smaksättare
  • 1 msk persilja
  • 6.67 msk ajvar relish
  • 1 tsk örtkrydda
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 2 tsk sesamolja
  • 1.5 msk ketjap manis
  • 1 msk thailändsk soja
  • 3 msk färsk koriander
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g varmrökt lax
  • 250 g nötfärs
  • 250 g kycklinglårfilé

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!

Om cookies

Vi använder cookies för att du ska få så bra funktion och så bra upplevelse som möjligt på vår webbplats. Du kan alltid ändra dina inställningar. Genom att acceptera godkänner du användning av cookies på denna webbplats. Om du inte accepterar användning av grundläggande cookies kan det hända att webbplatsen inte fungerar som den var tänkt att fungera.

En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av webbplatsen. Läs gärna mer om vår Integritetspolicy.