Tillbaka till menyerna

Vecka 25

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 585 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 202 Kcal

      Blomkålssoppa

    • Middag - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Mellanmål - 127 Kcal

      Fröknäcke - 2 plåtar

    • Dessert

  • Tisdag - 1500 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch - 312 Kcal

      Somrig kycklingsallad

    • Middag - 557 Kcal

      Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    • Mellanmål - 194 Kcal

      Frörutor med hasselnötter

    • Dessert

  • Onsdag - 502 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 181 Kcal

      Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    • Middag - 316 Kcal

      Torsk i folie med aioli

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 947 Kcal

    • Frukost - 437 Kcal

      Yoghurt med mandel- och nötmusli

    • Lunch

    • Middag - 510 Kcal

      Laxfilé med koriander crème

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 6 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 2013 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 1081 Kcal

      Fylld fläskfilé på medelhavsvis

    • Middag - 926 Kcal

      Asian Pokébowl

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 45.6 gram

Fett: 60.8 gram

Protein: 49.5 gram

Energi: 925.5 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 202 Kcal

    Blomkålssoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 21 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 202 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Gör så här

    • Skala och hacka lök och vitlök.
    • Skär blomkålen i buketter.
    • Häll olivolja i en kastrull och fräs lök, vitlök och blomkål i någon minut.
    • Häll på vatten och smula ner en buljongtärning.
    • Låt koka 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll tillbaka i kastrullen, tillsätt creme fraiche och låt blir varmt.
    • Späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Finhacka grönsakerna till toppingen.
    • Häll upp soppan i en tallrik och lägg på toppingen.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 5 dl vatten
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
    Topping
    • 0.25 st paprika
    • 5 cm gurka
    • 1 tsk dill

    Måndag middag 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Måndag mellanmål 127 Kcal

    Fröknäcke - 2 plåtar

    Ett knaprigt knäckebröd som passar utmärkt till frukost eller mellanmål - servera det med färskost och valfri grönsak!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 1 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 127 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 dl linfrön
    • 3 dl vatten
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 msk lantbuljong

    Gör så här

    • Blanda linfrö, sesamfrö, solrosfrön och pumpafrön med vattnet.
    • Låt stå cirka 4 timmar.
    • Sätt ugnen på 40 – 45 grader.
    • Häll av vattnet och tillsätt buljongen.
    • Blanda om och bred ut ett tunt lager på två bakplåtspappersklädda ugnsplåtar.
    • Grädda i mitten av ugnen i ca 8 timmer.
    • Öppna ugnslocket emellanåt.
    • Bryt till mindre bitar och ät som ett knäckebröd.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 3 dl linfrön
    • 3 dl vatten
    • 0.5 dl vita sesamfrön
    • 0.5 dl solrosfrön
    • 0.5 dl pumpafrön
    • 0.5 msk lantbuljong
  • Tisdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Tisdag lunch 312 Kcal

    Somrig kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfilén på svag värme runt om i ca 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar och pressa lite citron eller lime över.
    • Lägg upp sallad på ett fat.
    • Och fördela skivad persilja och jordgubbar över.
    • Skiva kycklingen och lägg på salladen.
    • Ringla över ingefärasåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 557 Kcal

    Mozzarellafylld falukorv med ajvar

    Gör en vardagsklassiker lyxigare genom att fylla falukorven med goda smaker och servera med ungsrostade grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 48 gram

    Protein: 22 gram

    Energi: 557 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 ̊C.
    • Skiva grönsakerna och lägg i en ugnsfast form.
    • Häll på olivolja och strö på kryddor och oliver.
    • Blanda om.
    • Skär snitt i korven och fyll vartannat snitt med senap och vartannat snitt med ajvar relish.
    • Skär mozzarellan i bitar och tryck ner en bit ost i varje snitt.
    • Strö över lite salt, peppar och örtkryddor över falukorven.
    • Lägg korven över grönsakerna och ugnsbaka i ca 20 minuter.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 600 g falukorv med hög kötthalt
    • 3 msk senap
    • 3 msk ajvar relish
    • 125 g mozzarella
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    Rostade grönsaker
    • 2 styck tomat
    • 1 st squash
    • 1 st rödlök
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.2 tsk örtagårdskrydda
    • 30 g svarta oliver kärnfria

    Tisdag mellanmål 194 Kcal

    Frörutor med hasselnötter

    Perfekt till frukost eller mellanmål som man lätt kan frysa in och sedan ta ut vid behov. Värm den i mikron i ca 20 sek om du föredrar det varmt!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 194 kcal

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Vispa äggen pösigt i en bunke och tillsätt kesella och rör till en slät smet.
    • Tillsätt övriga ingredienser och blanda om ordentligt.
    • Lägg bakplåtspapper på en långplåt och häll i smeten.
    • Strö på hasselnötter och baka in i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
    • Låt brödet svalna något och skär sedan upp i rutor.
    • Förvara i en plastpåse eller frys in brödet och ta upp vid behov.

    Ingredienser

    12 portioner

    • 4 st ägg
    • 0.5 msk kesella
    • 1 msk bakpulver
    • 2 tsk brödkryddor
    • 1 tsk salt
    • 1.5 dl vita sesamfrön
    • 1.5 dl havrekli
    • 1.5 dl linfrön
    • 50 g smör
    • 1 msk flytande honung
    Dekoration
    • 0.5 dl hasselnötter
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 181 Kcal

    Utflyktsmat - Blomkålssoppa med dill

    Enkel och snabblagad blomkålssoppa med härliga färger!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 5 gram

    Energi: 181 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Gör så här

    • Skala och skär lök i bitar. Finhacka vitlöken.
    • Skär blomkål i mindre buketter.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner lök, vitlök och blomkål.
    • Låt steka någon minut och smula ner buljongtärning.
    • Häll på vatten och låt koka i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan i en matberedare eller med en mixerstav.
    • Häll på grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Blanda ner dill och häll upp i en djup skål.
    • Toppa med små lila blomkålsbuketter eller blomkålsbuketter i olika färger!

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st blomkålshuvud
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st grönsaksbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 st dillkvistar
    Dekoration
    • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger

    Onsdag middag 316 Kcal

    Torsk i folie med aioli

    Torskrygg i folie med en färdig aiolisås till.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 316 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 msk purjolök
    • 125 g sockerärtor
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk färsk dill
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
    • 100 g grönsallad

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Fördela torsk på folieark.
    • Strö på salt och peppar.
    • Strö på purjolök och lägg på sockerärtor.
    • Skiva paprikan och lägg på fisken.
    • Förslut foliepaketet och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
    • Strö på dill och servera med aioli.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 350 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 msk purjolök
    • 125 g sockerärtor
    • 1 st röd paprika
    • 1 msk färsk dill
    Tillbehör
    • 2 msk Aioli
    • 100 g grönsallad
  • Torsdag frukost 437 Kcal

    Yoghurt med mandel- och nötmusli

    I detta recept ingår ett recept skapat av Ulrika, rostad mandel- och nötmüsli . Receptet hittar du genom att söka på rostad mandel- och nötmüsli i receptbanken. Totala receptet för müslin är 20 portioner som ni kan förvara i en glasburk efter tillagning.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 24 gram

    Fett: 33 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 437 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Gör så här

    • Häll yoghurt i en skål
    • Toppa med en filéad apelsin och müsli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl grekisk yoghurt
    • 1 st blodapelsin
    • 0.5 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)

    Torsdag middag 510 Kcal

    Laxfilé med koriander crème

    En härlig laxfilé med koriander créme - perfekt lördagsmiddag!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 39 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 510 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 citronpeppar
    • 2 st fänkål
    • 1 st orange paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Korianderkräm
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st limeskiva

    Gör så här

    • Börja med koriandercrèmen.
    • Blanda crème fraiche, ingefära och chili i en skål.
    • Finhacka koriandern och blanda ner tillsam­mans med limesaften.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Skär laxen i fyra bitar och krydda dem med citronpeppar.
    • Dela fänkålen, skär bort stocken i mitten, och skiva resten samt paprikan.
    • Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn laxfiléerna i cirka 4 minuter per sida, eller tills de är genomstekta.
    • Lägg upp filéerna på ett serveringsfat.
    • Woka fänkål och paprika i den heta pannan i någon minut.
    • Krydda med salt och peppar.
    • Hacka koriandern och rör ner den i pannan med grönsakerna.
    • Servera laxen,grönsakerna och koriander­crèmen.
    • Garnera med limeklyftor.

    Ingredienser

    4 portioner

    • 600 g laxfilé
    • 0 citronpeppar
    • 2 st fänkål
    • 1 st orange paprika
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 kruka färsk koriander
    Korianderkräm
    • 2 dl crème fraiche
    • 1 msk färsk ingefära
    • 1 st röd chili
    • 0.5 kruka färsk koriander
    • 4 tsk limesaft
    • 0 salt och svartpeppar
    Garnering
    • 4 st limeskiva
  • Lördag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe
  • Söndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Söndag lunch 1081 Kcal

    Fylld fläskfilé på medelhavsvis

    Ett recept med massor av goda grönsaker tillsammans med fläskytterfilé som du tillagar i ugnen. Servera maten med en klick pestokräm och färska salviablad! Spar resterna och ät som lunch dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 78 gram

    Protein: 75 gram

    Energi: 1081 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 200 grader.
    • Lägg fläskfilén på en ugnsplåt och skär ett snitt rakt över.
    • Strö på salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Skiva mozzarellan tunt och lägg i skåran tillsammans med salami.
    • Klicka på pesto och lägg soltorkade tomater på toppen.
    • Sätt in i mitten av ugnen i 15 min.
    • Gör under tiden färdigt grönsakerna genom att skära alla grönsaker (ej tomater) i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Blanda ner oliver, olja, salt, peppar och örtagårdskrydda.
    • Finhacka eller riv vitlöken och blanda ner.
    • Ta ut plåten ut ugnen och lägg alla grönsaker runt fläskfilén.
    • Sätt in i ugnen i ytterligare 20 minuter eller tills fläskfilén är genomstekt.
    • Gör under tiden pestocrémen genom att blanda ihop alla ingredienser i  en skål.
    • Skiva upp fläskfilén och servera med alla grönsaker och pestocréme.
    • Dekorera med färsk salvia.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 500 g fläskytterfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 100 g mozarella
    • 3 msk grön pesto
    • 4 st skiva salami
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    Medelhavsgrönsaker
    • 0.5 st fänkål
    • 1 st röd paprika
    • 0.5 st squash
    • 0.5 st rödlök
    • 100 g kvisttomater piccolini
    • 25 g gröna oliver
    • 25 g svarta oliver kärnfria
    • 1 msk olivolja
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk örtagårdskrydda
    • 2 klyfta vitlök
    Pestokräm
    • 4 msk crème fraiche
    • 0.5 dl grön pesto
    • 0 salt och svartpeppar
    Dekoration
    • 1 msk salvia

    Söndag middag 926 Kcal

    Asian Pokébowl

    En bowl med asiatiska smaker, massor av härliga grönsaker, färsk mango och en chilimajonnäs till!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 92 gram

    Fett: 50 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 926 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås

    Gör så här

    • Lägg ris i en skål. Skär halva gurkan och halva moroten i skivor eller strimlor.
    • Skär avokado och mango i skivor.
    • Strimla sockerärtor och rödlök.
    • Skär laxen i tunna skivor.
    • Lägg upp alla grönsaker, mango och lax i skålen.
    • Skär den resterande delen av gurka och morot i mindre tärningar.
    • Strimla salladslök, hacka chili och blanda ner med alla ingredienser till marinaden.
    • Hetta upp en stekpanna och rosta nötterna runt om.
    • Toppa skålen med nötter och dekorera med en limeklyfta.
    • Blanda ihop chilmajonnäsen och servera.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl svart ris (kokt)
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 0.5 st avokado
    • 0.25 st mango
    • 5 g sockerärtor
    • 0.25 st rödlök
    • 100 g salmalax
    • 10 g cashewnötter
    • 0.5 st salladslök
    • 0.5 st röd chili
    • 1 tsk ingefära
    • 2 msk koriander
    • 1 tsk sesamolja
    • 1 tsk honung
    • 1 st lime
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk majonnäs
    • 1 msk crème fraiche
    • 0.2 msk stark chilisås
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk srirachasås
Torrvaror
  • 12 dl kaffe
  • 7 tsk olivolja
  • 4.5 dl linfrön
  • 2 dl vita sesamfrön
  • 0.5 dl solrosfrön
  • 0.5 dl pumpafrön
  • 2 tsk honung
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 1 dl svart ris (kokt)
  • 10 g cashewnötter
Frukt/grönt
  • 1.5 st gul lök
  • 5 klyfta vitlök
  • 1.5 st blomkålshuvud
  • 0.25 st paprika
  • 5.5 cm gurka
  • 1 st palsternacka
  • 2 st morot
  • 2 st blodapelsin
  • citronsaft
  • 20 g blandad sallad
  • 0.5 st persika
  • jordgubbar
  • 3 tsk ingefära
  • 2 styck tomat
  • 1.5 st squash
  • 1.75 st rödlök
  • 0.5 dl blomkålsbuketter i olika färger
  • 5 msk purjolök
  • 130 g sockerärtor
  • 2 st röd paprika
  • 100 g grönsallad
  • 2.5 st fänkål
  • 1 st orange paprika
  • 1 msk färsk ingefära
  • 1.5 st röd chili
  • 4 tsk limesaft
  • 4 st limeskiva
  • 100 g kvisttomater piccolini
  • 0.5 st avokado
  • 0.25 st mango
  • 0.5 st salladslök
  • 1 st lime
Kryddor/smaksättare
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 tsk dill
  • 5 krm torkad timjan
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 msk lantbuljong
  • 3 msk ajvar relish
  • 2.4 tsk örtagårdskrydda
  • 2 tsk brödkryddor
  • 1 tsk salt
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 2 st dillkvistar
  • 1 msk färsk dill
  • citronpeppar
  • 1 kruka färsk koriander
  • 3.5 msk grön pesto
  • 1 msk salvia
  • 2 msk koriander
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.2 msk stark chilisås
  • 1 tsk srirachasås
Mejeri
  • 7.5 dl crème fraiche
  • 0.63 dl gräddfil
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 125 g mozzarella
  • 0.5 msk kesella
  • 1.5 dl havrekli
  • 50 g smör
  • 0.5 dl grädde
  • 100 g mozarella
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 150 g nötfärs
  • 150 g kycklingfilé
  • 600 g falukorv med hög kötthalt
  • 4 st ägg
  • 350 g torskrygg
  • 600 g laxfilé
  • 500 g fläskytterfilé
  • 4 st skiva salami
  • 100 g salmalax
Övrigt
  • 1 dl rostad mandel- och nötmüsli (recept)
  • 3 msk senap
  • 55 g svarta oliver kärnfria
  • 2 msk Aioli
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 25 g gröna oliver
  • 1 msk majonnäs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!