Tillbaka till menyerna

Vecka 2

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 546 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 296 Kcal

      Krämig kycklingröra med ananas

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 946 Kcal

    • Frukost - 130 Kcal

      kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

      Keso med bär

    • Lunch - 304 Kcal

      Kycklingburgare med vitlöksost

    • Middag - 425 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Mellanmål - 87 Kcal

      Ägg

    • Dessert

  • Onsdag - 567 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 250 Kcal

      Rotfruktssoppa med köttfärs

    • Middag - 317 Kcal

      Champinjonsoppa

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 880 Kcal

    • Frukost - 129 Kcal

      Yoghurt med färska bär

    • Lunch - 425 Kcal

      Tonfiskröra i salladsblad

    • Middag - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 628 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 317 Kcal

      Champinjonsoppa

    • Middag - 312 Kcal

      Somrig kycklingsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag - 951 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 326 Kcal

      Köttfärssås med tomatsallad

    • Middag - 405 Kcal

      Sesamlax med gräslökssås

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 611 Kcal

    • Frukost

    • Lunch - 312 Kcal

      Somrig kycklingsallad

    • Middag - 300 Kcal

      Stekt torsk med pesto och tomatsallad

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 32.8 gram

Fett: 39.8 gram

Protein: 59.4 gram

Energi: 732.8 kcal

  • Måndag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Måndag middag 296 Kcal

    Krämig kycklingröra med ananas

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 23 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 27 gram

    Energi: 296 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingklubbor
    • 1 dl majs
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk basilika
    • 0.25 st ananas
    • 6 msk keso
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st salladsblad

    Gör så här

    • Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en skål.
    • Plocka undan lite strimlad purjolök och en basilikakvist till dekoration.
    • Skölj majs och blanda ner tillsammans med de andra ingredienserna.
    • Lägg upp på ett salladsblad och dekorera med purjolök och basilika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 200 g kycklingklubbor
    • 1 dl majs
    • 0.5 st purjolök
    • 2 msk basilika
    • 0.25 st ananas
    • 6 msk keso
    • 0.5 msk malen curry
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 st salladsblad
  • Tisdag frukost 130 Kcal

    kickstart basic - Ulrikas mest populära kurs

    Keso med bär

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 12 gram

    Energi: 130 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Gör så här

    • Häll upp 1 dl keso naturell i en skål och strö över bär.
    • Välj tex blåbär eller hallon eller vad du har hemma.
    • Det går utmärkt att blanda olika bär.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl keso, 4%
    • 1 dl blåbär

    Tisdag lunch 304 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Tisdag middag 425 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Tisdag mellanmål 87 Kcal

    Ägg

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 87 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg

    Gör så här

    Koka ägget efter eget önskemål

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 st ägg
  • Onsdag lunch 250 Kcal

    Rotfruktssoppa med köttfärs

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 25 gram

    Fett: 11 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 250 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Gör så här

    • Skala och riv palsternacka och morot grovt.
    • Riv löken och vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med lite olja och lägg ner grönsakerna.
    • Bryn någon minut.
    • Tillsätt färs och bryn ytterligare någon minut.
    • Strö på salt, peppar och timjan.
    • Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vatten.
    • Låt koka på svag värme i 10 minuter.
    • Servera med en klick gräddfil.

     

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 1 st palsternacka
    • 1 st morot
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 krm torkad timjan
    • 1 msk tomatpuré
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 5 dl vatten
    • 0.3 dl gräddfil

    Onsdag middag 317 Kcal

    Champinjonsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Gör så här

    • Skiva champinjoner i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med strimlad purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter.
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner
  • Torsdag frukost 129 Kcal

    Yoghurt med färska bär

    Lågkalori frukost som tar inte mer än 5 min att fixa!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 12 gram

    Fett: 5 gram

    Protein: 8 gram

    Energi: 129 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt i en skål och toppa med valfria bär.

     

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 2 dl Bär

    Torsdag lunch 425 Kcal

    Tonfiskröra i salladsblad

    Rör ihop en krämig tonfiskröra och servera på ett stort salladsblad!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 30 gram

    Protein: 31 gram

    Energi: 425 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Gör så här

    • Strimla purjolök
    • Lägg tonfisken i en skål och blanda ner alla ingredienser.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Servera röran på ett salladsblad och toppa med lite gräslök.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g tonfisk
    • 3 msk majonnäs
    • 0.5 dl gräddfil
    • 0.25 st purjolök
    • 2 msk sötstark senap
    • 0.5 msk stark chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
    • 2 msk gräslök

    Torsdag middag 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar
  • Fredag lunch 317 Kcal

    Champinjonsoppa

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 14 gram

    Fett: 25 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 317 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Gör så här

    • Skiva champinjoner i skivor och stek i olivolja i en kastrull.
    • Spara undan lite i en skål till topping.
    • Skala och hacka gul lök och lägg blanda ner i kastrullen tillsammans med strimlad purjolök.
    • Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde och smaka av med salt och peppar.
    • Låt koka upp och stå och sjud 10 minuter.
    • Häll av kikärtorna i ett durkslag och spola dem under kallt vatten.
    • Låt dem rinna av och tillsätt i soppan.
    • Servera i skålar och toppa med lite stekta champinjoner.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g champinjon
    • 0.5 msk olivolja
    • 0.5 st gul lök
    • 0.3 st purjolök
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 3 dl vatten
    • 1 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 dl konserverade kikärtor
    Topping
    • 0 st champinjoner

    Fredag middag 312 Kcal

    Somrig kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfilén på svag värme runt om i ca 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar och pressa lite citron eller lime över.
    • Lägg upp sallad på ett fat.
    • Och fördela skivad persilja och jordgubbar över.
    • Skiva kycklingen och lägg på salladen.
    • Ringla över ingefärasåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar
  • Lördag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Lördag lunch 326 Kcal

    Köttfärssås med tomatsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 15 gram

    Protein: 33 gram

    Energi: 326 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först tomatsalladen genom att dela tomaterna och lägg i en skål.
    • Blanda ner soltorkade tomater i olja, salt och svartpeppar.
    • Plocka basilikablad och lägg ner i salladen.
    • Gör köttfärssås genom att skala och hacka vitlök och lök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn nötfärsen några minuter.
    • Tillsätt lök, vitlök, torkad basilika, sweet chilisås och krossade tomater.
    • Strö på salt och peppar och låt koka under 10 minuter.

    Ingredienser

    2 portioner

    Tomatsallad
    • 200 g körsbärstomater
    • 50 g soltorkade tomater
    • 0.5 kruka färsk basilika
    • 0 salt och svartpeppar
    Köttfärssås
    • 1 klyfta vitlök
    • 0.5 st gul lök
    • 1 tsk olivolja
    • 300 g nötfärs
    • 1 tsk torkad basilika
    • 1 msk sweet chilisås
    • 200 g krossade tomater
    • 0 salt och svartpeppar

    Lördag middag 405 Kcal

    Sesamlax med gräslökssås

    Lax doppad i sesamfrön som serveras med en gräslökssås och lite grönsaker!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 20 gram

    Fett: 22 gram

    Protein: 29 gram

    Energi: 405 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda ihop gräddfil, hackad gräslök och pressad citron.
    • Strö på salt och peppar på fisken och strö över sesamfrön.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och bryn fisken 2-3 minuter per sida.
    • Strimla sockerärtor och skär gurkan i stavar.
    • Skala och strimla moroten.
    • Lägg på en tallrik och strö på salt och peppar.
    • Pressa lite citron över.
    • Lägg laxen bredvid och klicka på lite gräslökssås.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 125 g laxfilé
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 1 tsk sesamfrö
    • 50 g sockerärtor
    • 0.5 st gurka
    • 1 st morot
    • 1 msk gräslök
    • 1 msk gräddfil
    • 1 msk gräslök
    • 0.25 st citron
  • Söndag lunch 312 Kcal

    Somrig kycklingsallad

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 13 gram

    Fett: 10 gram

    Protein: 36 gram

    Energi: 312 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Gör först såsen genom att blanda alla ingredienser i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfilén på svag värme runt om i ca 10 minuter.
    • Strö på salt och peppar och pressa lite citron eller lime över.
    • Lägg upp sallad på ett fat.
    • Och fördela skivad persilja och jordgubbar över.
    • Skiva kycklingen och lägg på salladen.
    • Ringla över ingefärasåsen.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 tsk olivolja
    • 150 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0 msk citronsaft
    • 20 g blandad sallad
    • 0.5 st persika
    • 0 jordgubbar
    Ingefärasås
    • 0.33 dl gräddfil
    • 0
    • 1 tsk ingefära
    • 1 tsk honung
    • 0 msk citronsaft
    • 0 salt och svartpeppar

    Söndag middag 300 Kcal

    Stekt torsk med pesto och tomatsallad

    Laga en kalorisnål lunch eller middag - Torskryggfilé med pesto och en tomatsallad till, supergott!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 10 gram

    Fett: 18 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 300 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto

    Gör så här

    • Strö på salt och peppar på fisken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn torsken på bägge sidor ca 2 minuter per sida.
    • Dela tomaterna och lägg upp på en tallrik.
    • Skiva rödlök och lägg över.
    • Lägg på fisken och toppa med en klick pesto.
    • Dekorera med mycket färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g torskrygg
    • 0 salt och vitpeppar
    • 5 g smör
    • 10 st cocktailtomater i olika färger
    • 0.25 st rödlök
    • 1 msk basilika
    • 1 msk grön pesto
Frukt/grönt
  • 2 st palsternacka
  • 3 st morot
  • 3 st gul lök
  • 4.5 klyfta vitlök
  • 1.6 st purjolök
  • 0.25 st ananas
  • 7 st salladsblad
  • 1 dl blåbär
  • 75 g cocktailtomater
  • 250 g champinjon
  • champinjoner
  • 400 g körsbärstomater
  • citronsaft
  • 40 g blandad sallad
  • 1 st persika
  • jordgubbar
  • 2 tsk ingefära
  • 0.5 styck tomat
  • 50 g sockerärtor
  • 0.5 st gurka
  • 0.25 st citron
  • 10 st cocktailtomater i olika färger
  • 0.25 st rödlök
Torrvaror
  • 7.5 tsk olivolja
  • 1 dl majs
  • 2 dl konserverade kikärtor
  • 400 g krossade tomater
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk sesamfrö
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 900 g nötfärs
  • 200 g kycklingklubbor
  • 150 g kycklingfärs
  • 500 g tonfisk
  • 3 st ägg
  • 300 g kycklingfilé
  • 125 g laxfilé
  • 150 g torskrygg
Kryddor/smaksättare
  • 10 krm torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 4 st kycklingbuljongtärning
  • 3 msk basilika
  • 0.5 msk malen curry
  • 4 msk sötstark senap
  • 1 msk stark chilisås
  • 7 msk gräslök
  • 1 kruka färsk basilika
  • 2 tsk torkad basilika
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk grön pesto
Mejeri
  • 3.26 dl gräddfil
  • 6 msk keso
  • 1 dl keso, 4%
  • 10 g smör
  • 50 g vitlöksost med örter
  • 2 dl grädde
  • 1.5 dl naturell yoghurt
Övrigt
  • 6 msk majonnäs
  • 2 dl Bär
  • 100 g soltorkade tomater

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!