Tillbaka till menyerna

vecka 18

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 547 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 341 Kcal

      Krabbröra med avokado

    • Middag - 199 Kcal

      Rissallad med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 1095 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 619 Kcal

      Tonfisksallad med avokado

    • Middag - 304 Kcal

      Kycklingburgare med vitlöksost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 547 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 341 Kcal

      Krabbröra med avokado

    • Middag - 199 Kcal

      Rissallad med kyckling

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag - 1002 Kcal

    • Frukost - 154 Kcal

      Äggviteomelett med keso och skinka

    • Lunch - 544 Kcal

      Kyckling med chèvre och saffran

    • Middag - 304 Kcal

      Kycklingburgare med vitlöksost

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag - 1043 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 327 Kcal

      Quinoasallad med buffelmozzarella

    • Middag - 544 Kcal

      Kyckling med chèvre och saffran

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag - 1217 Kcal

    • Frukost - 172 Kcal

      Yoghurt med blåbär och granatäpple

    • Lunch - 430 Kcal

      Korvomelett

    • Middag - 615 Kcal

      Äggpizza med mozzarella och salami

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 52.6 gram

Fett: 50.7 gram

Protein: 57.1 gram

Energi: 908.4 kcal

  • Måndag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Måndag lunch 341 Kcal

    Krabbröra med avokado

    En god krabbröra som serveras tillsammans med avokado och citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gröp ur allt kött från krabban och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med hackad rödlök, salladsblad, avokado och lite citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Måndag middag 199 Kcal

    Rissallad med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg salladsblad i botten på en matlåda och lägg på rissalladen.
    • Toppa med osttärningar, gurka och äppleskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
  • Tisdag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Tisdag lunch 619 Kcal

    Tonfisksallad med avokado

    En tonfisksallad är perfekt till lunch och mättar länge!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 18 gram

    Fett: 42 gram

    Protein: 45 gram

    Energi: 619 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Gör så här

    • Blanda ihop dressingen i en skål.
    • Lägg rucolasallad på ett fat.
    • Lägg upp avokado på tallriken.
    • Dela tomater och ägg och lägg runt rucolasalladen.
    • Häll bort vattnet från tonfisken och lägg på salladen.
    • Toppa med skivad rödlök och purjolök.
    • Dekorera med citronklyfta och persilja.
    • Servera med dressingen.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 dl rucola
    • 0.5 st avokado
    • 1 st små plommontomater
    • 1 st ägg
    • 150 g tonfisk
    • 0.25 st rödlök
    • 0.25 st purjolök
    • 1 msk persilja
    • 1 st citronklyfta
    Dressing
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk balsamico
    • 1 tsk honung
    • 0.25 msk salladskrydda

    Tisdag middag 304 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter
  • Onsdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Onsdag lunch 341 Kcal

    Krabbröra med avokado

    En god krabbröra som serveras tillsammans med avokado och citron

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 6 gram

    Fett: 27 gram

    Protein: 20 gram

    Energi: 341 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Gör så här

    • Gröp ur allt kött från krabban och lägg i en skål.
    • Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
    • Servera med hackad rödlök, salladsblad, avokado och lite citron.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st krabba
    • 2 msk majonnäs
    • 1 msk senap
    • 1 msk rödlök
    • 1 msk gräslök
    • 0 salt och svartpeppar
    Tillbehör
    • 1 st avokado
    • 2 st salladsblad
    • 2 st citronskiva

    Onsdag middag 199 Kcal

    Rissallad med kyckling

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 31 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 199 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Blanda alla ingredienser i en skål.
    • Lägg salladsblad i botten på en matlåda och lägg på rissalladen.
    • Toppa med osttärningar, gurka och äppleskivor.

    Ingredienser

    1 portioner

    Innehåll
    • 1 dl kokt ris
    • 1 dl hackat kycklingkött
    • 0.5 dl majs
    • 0
    • 0.5 st tärnat äpple
    • 0.15 dl gräddfil
    • 0.33 msk majonnäs
    • 0.5 msk sweet chilisås
    • 0 salt och svartpeppar
  • Torsdag frukost 154 Kcal

    Äggviteomelett med keso och skinka

    En omelett gjord på äggvita, toppad med keso, champinjoner och hackad skinka.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 7 gram

    Fett: 7 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 154 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Gör så här

    • Knäck äggen i en skål och blanda ner salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och grädda omeletten någon minut.
    • Vik upp på en tallrik.
    • Skiva champinjoner och stek i pannan några minuter.
    • Strö på salt och peppar och lägg svampen över omeletten.
    • Lägg på keso, skinka och persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st äggvitor
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.5 tsk olivolja
    • 4 st färska champinjoner
    • 1 dl keso, 4%
    • 50 gram skinka
    • 1 kvist färsk persilja

    Torsdag lunch 544 Kcal

    Kyckling med chèvre och saffran

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 60 g chevreost
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 15 g vatten
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk honung
    • 4 kvist färsk rosmarin
    Waldorfsallad
    • 100 g rotselleri
    • 2 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 st äpple
    • 25 g valnötter
    • 3 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i några minuter.
    • Lägg på en ugnsplåt.
    • Fördela en skiva ost på varje filé.
    • Blanda saffran, vatten, olja och honung i en skål och häll över osten.
    • Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Skala och skär rotselleri och morot i stavar.
    • Skiva sellerin och äpplet.
    • Blanda rotfruktsstavarna med selleri, äpple, valnötter, senap, créme fraiche, salt och peppar i en skål.
    • Servera kycklingen med valfri grönsallad och toppa med lite färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 60 g chevreost
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 15 g vatten
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk honung
    • 4 kvist färsk rosmarin
    Waldorfsallad
    • 100 g rotselleri
    • 2 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 st äpple
    • 25 g valnötter
    • 3 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar

    Torsdag middag 304 Kcal

    Kycklingburgare med vitlöksost

    En burgare som garneras med färsk vitlöksost som ger god smak och krämighet!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 9 gram

    Fett: 14 gram

    Protein: 37 gram

    Energi: 304 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter

    Gör så här

    • Lägg kycklingfärsen i en skål och krydda med salt och vitpeppar.
    • Pressa ner en vitlöksklyfta och blanda om. Forma till en biff.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek på låg värme ca 10 minuter.
    • Skär vitlöksosten i skivor.
    • Dela tomaterna.
    • Lägg upp sallad på fat och lägg upp biffen.
    • Lägg några skivor vitlöksost på biffen och toppa med tomater.
    • Garnera med en kvist persilja.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 150 g kycklingfärs
    • 0 salt och vitpeppar
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 4 g smör
    • 2 st salladsblad
    • 75 g cocktailtomater
    • 50 g vitlöksost med örter
  • Fredag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Fredag lunch 327 Kcal

    Quinoasallad med buffelmozzarella

    En trevlig sallad med krämig mozzarella!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 40 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 327 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Gör så här

    • Koka quinoa enligt anvisningar på förpackningen.
    • Häll av vattnet och lägg i en skål.
    • Blanda quinoan med soltorkade tomater, körsbärstomater, salt och svartpeppar.
    • Skär squash och paprika i mindre bitar.
    • Skala och hacka rödlök.
    • Hetta upp en stekpanna med olja och lägg ner squash, paprika och rödlök och stek några minuter.
    • Blanda ner allt i skålen med quinoa och hackad basilika.
    • Lägg mozzarella över och toppa med russin och pumpafrön.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 1 dl vit quinoa, okokt
    • 50 g soltorkade tomater i olja
    • 50 g körsbärstomater
    • 0 salt och svartpeppar
    • 0.25 st squash
    • 0.25 st röd paprika
    • 0.25 st rödlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk basilika
    • 120 g buffelmozzarella
    • 2 msk gula russin
    • 2 msk pumpakärnor

    Fredag middag 544 Kcal

    Kyckling med chèvre och saffran

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 22 gram

    Fett: 31 gram

    Protein: 39 gram

    Energi: 544 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 60 g chevreost
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 15 g vatten
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk honung
    • 4 kvist färsk rosmarin
    Waldorfsallad
    • 100 g rotselleri
    • 2 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 st äpple
    • 25 g valnötter
    • 3 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 175 grader.
    • Strö på salt och peppar på kycklingfiléerna.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn kycklingfiléerna runt om i några minuter.
    • Lägg på en ugnsplåt.
    • Fördela en skiva ost på varje filé.
    • Blanda saffran, vatten, olja och honung i en skål och häll över osten.
    • Ställ in i ugnen i ca 20 minuter eller tills kycklingen är genomstekt.
    • Skala och skär rotselleri och morot i stavar.
    • Skiva sellerin och äpplet.
    • Blanda rotfruktsstavarna med selleri, äpple, valnötter, senap, créme fraiche, salt och peppar i en skål.
    • Servera kycklingen med valfri grönsallad och toppa med lite färsk rosmarin.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 250 g kycklingfilé
    • 0 salt och svartpeppar
    • 5 g smör
    • 60 g chevreost
    • 0.5 kuvert, 0,5 gram saffran
    • 15 g vatten
    • 1 tsk olivolja
    • 1 tsk honung
    • 4 kvist färsk rosmarin
    Waldorfsallad
    • 100 g rotselleri
    • 2 st selleristjälk
    • 1 st morot
    • 1 st äpple
    • 25 g valnötter
    • 3 tsk dijonsenap
    • 0.5 dl crème fraiche
    • 0 salt och svartpeppar
  • Söndag frukost 172 Kcal

    Yoghurt med blåbär och granatäpple

    En liten skål med naturell yoghurt med en topping av färska blåbär och granatäpplekärnor!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 6 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 172 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Gör så här

    • Häll upp yoghurt och toppa med blåbär och granatäpple.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1.5 dl naturell yoghurt
    • 1 dl blåbär
    • 0.5 st granatäpple

    Söndag lunch 430 Kcal

    Korvomelett

    Korvomelett antingen till frukost, lunch eller mellanmål!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 11 gram

    Fett: 32 gram

    Protein: 25 gram

    Energi: 430 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Gör så här

    • Skär paprika och korv i skivor.
    • Knäck äggen i en skål och krydda med salt och peppar.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner äggsmeten.
    • Låt stelna någon minut.
    • Lägg på korv, paprika och färsk basilika.
    • Låt omeletten stelna och lägg upp på en tallrik.
    • Skär tomaterna i klyftor och toppa omeletten med tomat och färsk basilika.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 tsk smör
    • 0.25 st gul lök
    • 0.25 st röd paprika
    • 4 st cocktailtomat
    • 0.2 kruka färsk basilika
    • 1 st stockholmare

    Söndag middag 615 Kcal

    Äggpizza med mozzarella och salami

    Bjud familj eller vänner på en god äggpizza toppad med mozarella och salami på.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 48 gram

    Fett: 36 gram

    Protein: 28 gram

    Energi: 615 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola

    Gör så här

    • Sätt ugnen på 225 grader.
    • Vispa ihop alla ingredienser till bottnen i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner hälften av smeten och grädda 3-4 minuter per sida.
    • Grädda ytterligare en pizzabotten.
    • Lägg bottnarna på en bakplåtsklädd plåt.
    • Bred på ajvar på bottnarna.
    • Skiva mozzarella och rödlök, lägg på pizzan.
    • Strö på salt och peppar och sätt in i ugnen i 12-13 minuter.
    • Lägg på salami och servera med skivade tomater, oliver och rucolasallad. 

     

     

    Ingredienser

    2 portioner

    • 2 st ägg
    • 1 dl mjölk
    • 2 msk kesella
    • 1 msk flytande honung
    • 0.5 msk chiafrön
    • 1.5 dl bovetemjöl
    • 0.5 tsk salt
    • 1 tsk bakpulver
    Topping
    • 0.5 dl ajvar relish
    • 125 g mozarella
    • 0.5 st rödlök
    • 0 salt och svartpeppar
    • 40 g salami
    • 150 g cocktailtomater
    • 100 g gröna oliver
    • 50 g rucola
Torrvaror
  • 6 dl kaffe
  • 2 dl kokt ris
  • 1 dl majs
  • 4.5 msk olivolja
  • 3 tsk honung
  • 50 g valnötter
  • 1 dl vit quinoa, okokt
  • 2 msk gula russin
  • 2 msk pumpakärnor
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk chiafrön
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Övrigt
  • 1 st krabba
  • 4.66 msk majonnäs
  • 2 msk senap
  • 50 g soltorkade tomater i olja
  • 100 g gröna oliver
Frukt/grönt
  • 3 msk rödlök
  • 2.5 st avokado
  • 8 st salladsblad
  • 4 st citronskiva
  • 1 st tärnat äpple
  • 3 dl blåbär
  • 1.5 st granatäpple
  • 52 dl rucola
  • 1 st små plommontomater
  • 0.25 st purjolök
  • 1 st citronklyfta
  • 1 klyfta vitlök
  • 300 g cocktailtomater
  • 4 st färska champinjoner
  • 200 g rotselleri
  • 4 st selleristjälk
  • 2 st morot
  • 2 st äpple
  • 50 g körsbärstomater
  • 0.25 st squash
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.25 st gul lök
  • 4 st cocktailtomat
Kryddor/smaksättare
  • 2 msk gräslök
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 msk persilja
  • 1 msk balsamico
  • 0.25 msk salladskrydda
  • 1 kvist färsk persilja
  • 1 kuvert, 0,5 gram saffran
  • 8 kvist färsk rosmarin
  • 6 tsk dijonsenap
  • 2 msk basilika
  • 0.2 kruka färsk basilika
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 dl ajvar relish
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 2 dl hackat kycklingkött
  • 5 st ägg
  • 150 g tonfisk
  • 300 g kycklingfärs
  • 2 st äggvitor
  • 50 gram skinka
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 st stockholmare
  • 40 g salami
Mejeri
  • 0.3 dl gräddfil
  • 4.5 dl naturell yoghurt
  • 19 g smör
  • 100 g vitlöksost med örter
  • 1 dl keso, 4%
  • 120 g chevreost
  • 1 dl crème fraiche
  • 120 g buffelmozzarella
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk kesella
  • 125 g mozarella

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!