Tillbaka till menyerna

Vecka 13

Här skapar du ett kostschema som bygger på 5:2. Grunden är att du har två fastedagar/vecka när du äter markant färre kalorier än övriga dagar. Detta gör att kroppens förbränning kickar igång och du därmed går ner i vikt.

  • Måndag - 764 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Yoghurt med müsli och blåbär

    • Lunch - 390 Kcal

      Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    • Middag - 153 Kcal

      Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Tisdag - 570 Kcal

    • Frukost - 6 Kcal

      Kaffe/Te

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 390 Kcal

      Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Onsdag - 808 Kcal

    • Frukost - 221 Kcal

      Äggröra med gräslök och tomat

    • Lunch - 174 Kcal

      Blomkål och broccolisoppa

    • Middag - 414 Kcal

      Köttfärssås med färska tomater

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Torsdag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Fredag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Lördag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

  • Söndag

    • Frukost

    • Lunch

    • Middag

    • Mellanmål

    • Dessert

Genomsmittligt näringsvärde per dag

Kolhydrater: 46.7 gram

Fett: 41.6 gram

Protein: 35 gram

Energi: 714.1 kcal

  • Måndag frukost 221 Kcal

    Yoghurt med müsli och blåbär

    Naturell yoghurt med en topping av  Ulrikas havremüsli och blåbär. För att hitta receptet för havremüslin söker du på "havremüsli" i receptbanken.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 19 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 7 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Gör så här

    • Häll naturell yoghurt i en skål och toppa med blåbär och havremusli.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 1 dl naturell yoghurt
    • 0.25 dl färska blåbär
    • 30 g havremusli

    Måndag lunch 390 Kcal

    Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    En värmande och god vardagssoppa med spännande smaker i. Toppa soppan med korv och morötter! Gör flera portioner och förvara i kylskåpet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Gör så här

    • Skala och skär jordärtskockor i mindre bitar.
    • Lägg i en kastrull med olja.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i kastrullen.
    • Låt steka någon minut och häll på buljong.
    • Låt koka upp och sjud under svag värme i ca 20 minuter eller tills kockorna är mjuka.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
    • Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i bitar.
    • Skiva korven.
    • Hetta uppe en stekpanna och stek morötter och korv några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med morötter och korv. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Måndag middag 153 Kcal

    Quinoaspagetti med fläsk och mozzarella

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 3 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 3 gram

    Energi: 153 kcal

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika

    Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och stek fläsktärningarna.
    • Skär paprikan i skivor och stek den tillsammans med fläsket.
    • Skär mozzarellaosten i mindre bitar och vänd ner den tillsammans med peston i pannan precis innan servering så osten blir varm.
    • Fördela sallad på fyra tallrikar, lägg pastan på salladen och toppa med fläsk- och mozzarellablandningen.
    • Dekorera med färsk basilika.

    Ingredienser

    4 portioner

    Innehåll
    • 250 g quinoaspagetti
    • 1 msk smör
    • 150 g fläsktärningar
    • 1 st röd paprika
    • 150 g gratängmozzarella
    • 4 msk grön pesto
    • 100 g blandad sallad
    • 0 kruka färsk basilika
  • Tisdag frukost 6 Kcal

    Kaffe/Te

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 0 gram

    Fett: 0 gram

    Protein: 0 gram

    Energi: 6 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Gör så här

    Kaffe eller te utan mjölk, beräknat på ca 3 dl.

    Ingredienser

    1 portioner

    Kaffe / te
    • 3 dl kaffe

    Tisdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Tisdag middag 390 Kcal

    Jordärtskockssoppa med korv och morötter

    En värmande och god vardagssoppa med spännande smaker i. Toppa soppan med korv och morötter! Gör flera portioner och förvara i kylskåpet.

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 42 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 14 gram

    Energi: 390 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia

    Gör så här

    • Skala och skär jordärtskockor i mindre bitar.
    • Lägg i en kastrull med olja.
    • Skala och hacka lök och vitlök och blanda ner i kastrullen.
    • Låt steka någon minut och häll på buljong.
    • Låt koka upp och sjud under svag värme i ca 20 minuter eller tills kockorna är mjuka.
    • Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
    • Tillsätt créme fraiche och smaka av med salt och peppar.
    • Späd soppan med vatten om det behövs.
    • Skala och skär morötter i bitar.
    • Skiva korven.
    • Hetta uppe en stekpanna och stek morötter och korv några minuter.
    • Häll upp soppan i skålar och toppa med morötter och korv. 

    Ingredienser

    2 portioner

    • 250 g jordärtskockor
    • 4 dl hönsbuljong
    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk olivolja
    • 2 msk crème fraiche
    • 0 salt och vitpeppar
    Topping för 2 portioner
    • 2 st morot
    • 50 g salsiccia
  • Onsdag frukost 221 Kcal

    Äggröra med gräslök och tomat

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 2 gram

    Fett: 16 gram

    Protein: 17 gram

    Energi: 221 kcal

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Gör så här

    • Vispa ihop ägg med salt, svartpeppar och hackad gräslök i en skål.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och häll ner smeten. Rör om med en trägaffel ca 30 sek.
    • Skiva en ½ tomat och lägg på en tallrik. Toppa med äggröran.

    Ingredienser

    1 portioner

    • 2 st ägg
    • 0 salt och svartpeppar
    • 1 msk gräslök
    • 1 tsk smör
    • 0.5 styck tomat

    Onsdag lunch 174 Kcal

    Blomkål och broccolisoppa

    En god och smakrik soppa som gärna toppas med citronmarinerad broccoli!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 8 gram

    Fett: 13 gram

    Protein: 11 gram

    Energi: 174 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Gör så här

    • Skär blomkål och broccoli i buketter och finhacka vitlöksklyftan.
    • Hetta upp en kastrull med olja och bryn kålen tillsammans med vitlök och purjolök några minuter.
    • Smula ner en buljongtärning och häll på vatten.
    • Låt koka ihop i ca 10 minuter.
    • Mixa soppan slät och häll på grädde.
    • Låt koka ihop och späd med mer vatten om det behövs.
    • Smaka av med salt och peppar.
    • Pressa citron och lite olivolja över broccolin.
    • Häll upp i skålar och lägg på citronmarinerad broccoli, strimlad purjolök.

    Ingredienser

    2 portioner

    Innehåll
    • 125 g broccoli
    • 200 g blomkålsbuketter
    • 0.5 klyfta vitlök
    • 6 msk purjolök
    • 1 tsk olivolja
    • 1 st kycklingbuljongtärning
    • 4 dl vatten
    • 0.5 dl grädde
    • 0 salt och svartpeppar

    Onsdag middag 414 Kcal

    Köttfärssås med färska tomater

    Enkel maträtt att äta på vardagarna, en god köttfärssås med squashpasta och färska tomater. Laga en extra portion och ha till matlåda dagen efter!

    Näringsvärden

    Kolhydrater: 16 gram

    Fett: 26 gram

    Protein: 30 gram

    Energi: 414 kcal

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika

    Gör så här

    • Skala och hacka löken.
    • Finhacka vitlöken.
    • Hetta upp en stekpanna med smör och bryn löken.
    • Tillsätt färsen och krydda med salt och peppar.
    • Skiva soltorkade tomater och hacka hälften av basilikan och lägg i stekpannan.
    • Tillsätt krossade tomater och grädde.
    • Låt puttra ca 10 minuter.
    • Hyvla squashen med en potatisskalare till tagliatelle eller svarva till spagetti.
    • Blanda squashpastan med olivolja, salt och peppar.
    • Fördela tagliatellen på tallriken och lägg köttfärssåsen på tagliatellen.
    • Skölj tomaterna och lägg några tomater på varje tallrik. 
    • Dekorera med resten av basilikan och toppa med paprika.

    Ingredienser

    2 portioner

    • 0.5 st gul lök
    • 1 klyfta vitlök
    • 1 tsk smör
    • 250 g nötfärs
    • 0 salt och svartpeppar
    • 3 st soltorkad tomat
    • 0.25 kruka färsk basilika
    • 200 g krossade tomater
    • 0.5 dl grädde
    • 0.5 st squash
    • 1 tsk olivolja
    • 100 g cocktailtomater
    • 0.5 st paprika
Mejeri
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 msk crème fraiche
  • 3 msk smör
  • 150 g gratängmozzarella
  • 1.5 dl grädde
Frukt/grönt
  • 0.25 dl färska blåbär
  • 1.5 st gul lök
  • 4 klyfta vitlök
  • 4 st morot
  • 1 st röd paprika
  • 100 g blandad sallad
  • 250 g broccoli
  • 400 g blomkålsbuketter
  • 12 msk purjolök
  • 0.5 styck tomat
  • 0.5 st squash
  • 100 g cocktailtomater
  • 0.5 st paprika
Övrigt
  • 30 g havremusli
  • 500 g jordärtskockor
  • 3 st soltorkad tomat
Kryddor/smaksättare
  • 8 dl hönsbuljong
  • 4 msk grön pesto
  • 0.25 kruka färsk basilika
  • 2 st kycklingbuljongtärning
  • 1 msk gräslök
Torrvaror
  • 5 tsk olivolja
  • 250 g quinoaspagetti
  • 3 dl kaffe
  • 200 g krossade tomater
Kött/fisk/fågel/ägg/vego
  • 100 g salsiccia
  • 150 g fläsktärningar
  • 2 st ägg
  • 250 g nötfärs

Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

Fyll i din e-mailadress här bredvid så får du mitt nyhetsbrev med tips och erbjudanden för en mer hälsosam livsstil.
Välkommen!